Efecan Şenolsun hakkındaki taciz iddiaları ile ilgili basın açıklaması yaptı!

Yaşamayanlar dizi setinde yaşananlar hakkında basın açıklaması yayınlandı.

Merve Mutlu
17 Ekim 2019 - 17:01
Magazin

Geçtiğimiz Kasım ayında, oyuncu Elit İşcan'ın, Yaşamayanlar adlı dijital dizisinin setinde kendisi gibi oyuncu olan Efecan Şenolsun tarafından tacize uğradığını açıklaması ve mahkemeye başvurması büyük ses getirmişti. 

19-10/17/efecan-senolsun.jpg

Efecan Şenolsun'un, "‘Yaşamayanlar’ setinde yaşanan ve rol arkadaşımın gerçeği yansıtmayan ifadesine istinaden başlatılan hukuksal bir süreç içerisindeyiz.

Setteki oyuncu meslektaşlarım ve set çalışanları olmak üzere 16 kişinin iddianamede yer alan olayları görmediği ve duymadığı tanık ifadeleriyle sabittir. 2 kişinin ifadesinin savcılık makamı nezdinde “şüpheye mahal vermesi sebebiyle” ceza davası ikame edilmiştir. Hukuksal olarak “olağan süreç” devam etmektedir." sözleri ile iddiaları reddettiği bu konu üzerine, cinsel saldırı ve hakaret suçlamaları ile 17 yıl hapis istemi ile dava açılmıştı.

Efecan Şenolsun'dan yeni basın açıklaması!

19-10/17/enolsun.jpg

Elit İşcan'ın açtığı cinsel taciz ve hakaret davası bugün görülmeye başladı. Hakkında dava açılan Şenolsun ise şu açıklamayı yaptı:

"Elit İşcan tarafından hakkımda yapılan suçlama neticesinde dava süreci başlamış bulunmakta.

Dizi setinin son günü aramızda yaşanan gerginliğin 4 ay içinde bir husumete dönüşmesi neticesinde asılsız bir hakaret ve cinsel saldırı iddiasının mağduru oldum. Yaşanan gerginliğin hakaret ve cinsel saldırı suçlaması ile mahkemeye taşınmasını kabul edemiyorum. Dünyada ve Türkiye'de kadına karşı suçlarla ilgili yükselen hassasiyeti istismar eden bir yaklaşımla ağır ve gerçek dışı bir suçlama ile bu çok değerli ve hassas mücadelenin haksız yere objesi haline getirilmek istenmekteyim.

Bugün duruşma sonrası bir kez daha gördüm ki kadın hakları savunucusu adı altında dava dışındaki bir grubun, yargısız infaz yolu ile karşı tarafla birlik olarak planlı bir algı operasyonuna maruz kalmış bulunmaktayım.

Ailesinde kız kardeşi, ablası, küçük kız çocuk yeğeni olan bir genç olarak dava sürecinde gerekli hassasiyetin gösterilmesini basın mensuplarından ve kamuoyuncan önemle rica ediyorum.

İnanıyorum ki dava sürecinde gerçekler ortaya çıkacak.

Saygılarımla."

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin