Emre Kızılırmak'tan oyunculuk serüveni hakkında açıklamalar!

Emre Kızılırmak, 2007'de Best Model of Turkey yarışmasında ikinci olduktan sonra Türker İnanoğlu'nun yapımcılığını üstlendiği 'Aşk Bir Hayal' dizisiyle oyunculuğa başladı.

resim yok
29 Eylül 2013 - 10:38
Magazin

'Peri Masalı' filmiyle ilk kez beyazperdede boy gösterecek olan Emre Kızılırmak: ''Bir dönem oyuncu olmak için yaptığım girişimler, hep başarısızlıkla sonuçlandı. "Boyun çok uzun, senden oyuncu olmaz" dediler ama ben bu yüzden iyi bir oyuncu olamayacağımı hiç düşünmedim.''

Emre Kızılırmak, 2007'de Best Model of Turkey yarışmasında ikinci olduktan sonra Türker İnanoğlu'nun yapımcılığını üstlendiği 'Aşk Bir Hayal' dizisiyle oyunculuğa başladı.

 

Yakışıklı oyuncu, Biray Dalkıran'ın önümüzdeki aylarda vizyona girecek filmi 'Peri Masalı'nda ise başrolde izleyici karşısına çıkacak.

 

OYUNCULUK SERÜVENİ VE YENİ PROJESİ

Kızılırmak ile oyunculuk serüvenini ve yeni filmini konuştuk.

'Peri Masalı' ilk sinema filminiz... Heyecanlı mısınız?

 

Olmaz olur muyum! Film vizyona girsin diye gün sayıyorum. Filmin tek bir karesi bile aklımdan çıkmıyor. Aklıma geldikçe tüylerim diken diken oluyor.

Neden?

 

Aslında daha önce birkaç dizi tecrübem olmuştu ama sinema çok farklı bir dünya. Senaryomuz da çok güçlü.

Bu filmde rol almaya nasıl karar verdiniz peki?

 

Filmin yönetmeni Biray Dalkıran'la tanıştım. Senaryonun gerçek bir hikayeden yola çıkılarak yazılması beni çok etkiledi. İlk sinema filmim olduğu için çok şanslıyım; 'Peri Masalı' benim ilk göz ağrım.

Filmin nasıl bir hikayesi var?

 

Bu; Biray Dalkıran'ın başından geçen bir olay. Filmde Biray Dalkıran'ın gençliğini oynuyorum. Bu da benim için çok önemli ve beni çok etkileyen bir nokta oldu. Biray Hoca da çok etkilendi.

 

DUYGUSAL BİR HİKAYE

Nasıl bir çalışma süreci geçirdiniz?

 

Film için sahne sahne çalışırken yönetmenimizin bile gözleri doluyordu ve sesinin rengi değişiyordu. Senaryoyu okurken 'Bunun altından nasıl kalkarım?' diye düşünmedim değil. O konuda Biray Hoca bana çok yardımcı oldu. Rahat bir çalışma ortamımız vardı açıkçası.

Bizi nasıl bir film bekliyor?

 

Filmin çok duygusal bir hikayesi var. Şu anda konusunu çok fazla deşifre etmek istemiyorum. Canlandırdığım fotoğrafçı 'Mert' karakterinin; hem babasıyla olan çatışmasını, hem de sevdiği kızla olan ilişkisini izleyeceksiniz filmde.

'Mert' nasıl bir karakter?

 

Darıldığı zaman asla affetmeyen bir yapıya sahip. İnatçı bir kişilik ve bu huyunu babasından almış. Ama 'Mert'in inadı zamanla kırılıyor. Filmde bu sürece tanık olacaksınız.

Peki 'Peri' karakterinin 'Mert'in hayatındaki önemi nedir?


'Peri'nin, 'Mert'in hayatındaki yeri çok özel. Bir kere 'Mert'ten daha olgun bir karakter. Birçok olumsuz konuda sakinliğini koruyup zekice kararlar alabilen pozitif bir kız. Zorluklardan mutluluk çıkarmayı başarabilen bir karakter. 'Mert'e de bunu aşılamaya çalışıyor ama 'Mert' daha çocuk.

'Mert'in sizinle özdeşleşen yanı var mı?


Benimle pek özdeşlemiyor açıkçası... Ben 'Mert' kadar kinci değilim; daha yapıcıyımdır. Ama zaman zaman benim de çocukça davrandığım olur. Birçok durumda hâlâ çocuk gibiyim diyebilirim.[reklam]

Film Kıyıköy'de çekildi. Nasıl geçti çekimler?


Çok keyifliydi. Kıyıköy, yönetmenimiz Biray Hoca'nın memleketi aynı zamanda... Doğayla iç içeydik ve çok samimi bir ortam vardı. Hem tatil yaptık, hem de film çektik. Biray Hoca'yla kanoya binip gezdik. Hatta bir keresinde kanomuz devrildi. Cep telefonlarımız ve cebimizdeki her şey ıslandı.

Oyunculuk, hep hayal ettiğiniz bir meslek miydi?


Evet, çocukluğumdan beri yapmayı en çok hayal ettiğim şeydi. Ama lisede ve üniversitede oyuncu olmak için bulunduğum girişimler hep olumsuzlukla sonuçlandı.

Neden?


"Sen çok uzunsun, bu kadar uzun boylu adamdan oyuncu olmaz" dediler ve beni karamsarlığa ittiler. Okuldayken basketbol oynuyordum ve sporla çok ilgiliydim. Boyum nedeniyle iyi bir oyuncu olamayacağımı hiç düşünmedim. Aksine, söyledikleri şeyler beni daha da kamçıladı. Nitekim o dönem kapısını aşındırdığım ve bana "Çok uzunsun, oyunculuk yapamazsın" diyenler benimle daha sonra kendileri görüşmek istediler. Ama beni hatırlamadılar tabii...

Peki, o algıyı nasıl değiştirdiniz?


Çok çalıştım... Yetenekli olduğumun bilincindeydim, sadece beni doğru yönlendirecek birisini bulmam gerekiyordu. Önce Eskişehir'de Odunpazarı Belediyesi'nin tiyatro okulunu kazandım. Sonra atölye çalışmalarına katıldım. TÜRVAK'ta eğitim aldım. Kadir Has Üniversitesi Film ve Drama İleri Oyunculuk Bölümü'nde yüksek lisans yaptım. Yani hem alaylı, hem de okulluyum.

 

İYİ Kİ BURCU'YU SEÇMİŞLER

Filmin kadın oyuncusuna çok zor karar verildiğini biliyoruz. Uzun bir arayıştan sonra 'Peri' rolü için Burcu Kıratlı seçildi. Doğru bir seçim mi sizce?

 

Yönetmenimiz, kafasındaki karaktere uygun kadın oyuncu bulmakta zorlandı. Hikayeye uygun birisini bulamadığı için çekimlere geç başladık ama ben sonuçtan gayet memnunum. Yönetmenimiz beklemekle iyi yapmış; Burcu'nun seçilmesi çok iyi oldu. Burcu da, ben de filmde Biray Hoca'nın dünyasını canlandırmaya çalıştık. O yüzden bizim fikrimizin çok önemi yok. Kim olursa olsun, ben bu filmde oynayacaktım açıkçası...

 

SAÇLARIMI KENDİ İSTEĞİMLE KESTİM

Saçlarınızı kestiğiniz sahnede neler hissettiniz?

 

İki yıldır uzattığım saçlarım, bir sahnede gitti! Aslında senaryoya göre saçlarımın kesilmesi gerekmiyordu. Yönetmenimizle konuştum ve "Mert' böyle bir durumda saçlarını keserdi" dedim. Yönetmenimiz de "Böyle bir şey yaparsan, harika olur" dedi. Saçlarımı kesme teklifi benden geldi yani.

 

DİZİ İÇİN UZATMIŞTIM

Saçlarınızı kesmek, sizi üzmedi o halde...

 

Ben alışığım. Okuldayken de kendi saçımı kendim keserdim. O sahnede de saçlarımı kendim kestim. Hiç üzülmedim yani. Saçlarımı 'Atlılar' diye bir dizi projesi için uzatmıştım. Fakat dizi yayınlanmadı. Uzun saçlar da bana o diziden yadigar kaldı. Ben de sonrasında kesmedim. Bir oyuncu, rolü için seve seve saçlarını kesebilmeli.

 

TÜRKER İNANOĞLU BANA GÜVENDİ

"Best Model'da ikinci olduktan sonra Türker İnanoğlu ile tanışmam, hayatımın dönüm noktası oldu. Bana güvendi ve 'Aşk Bir Hayal' dizisinde başrol verdi. O dizide tam 75 bölüm oynadım ve kariyerime iyi bir başlangıç yaptım. O dönem kendime, beş yıl içinde iyi bir filmde oynama hedefi koydum."

 

 

KÜRŞAT ALNIAÇIK'TAN YENİ DİZİ HAKKINDA AÇIKLAMALAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin