'Ertuğrul Gazi' mobil oyun oldu!

Osmanlı Beyliği'nin kurucusu, Oğuzların Kayı boyu lideri, Osman Bey'in babası Ertuğrul Gazi'nin tarihin akışını değiştiren destansı mücadelesi genç bir yetenek tarafından "mobil oyun" haline getirildi.

Sibel Karagöl
20 Nisan 2017 - 11:00
Yeni Bölüm

Osmanlı Devleti'nin temellerini atan Ertuğrul Gazi'nin tarihe iz bırakan destansı mücadelesi, 20 yaşındaki bir üniversite öğrencisi tarafından  platformlarına taşındı.

17-04/20/.jpg

Türkiye'de son yıllarda başta sinema filmi, televizyon dizileri ve tiyatro sahneleri olmak üzere birçok alanda "Osmanlı" rüzgarı esiyor.

17-04/20/di.jpg

Özellikle 3 sezonluk yayın hayatında rekor üzerine rekor kıran Diriliş Ertuğrul dizisinin fırtınası ile birlikte, tarihte en uzun süre hüküm sürmüş devletler arasında yerini alan, kazandığı destansı zaferler hayranlık uyandıran Osmanlı'nın lideri Ertuğrul Gazi'nin hikayesini konu alan oyunun büyük ilgi görmesi şaşırtmadı.

Tarihini merak eden ve sahip çıkan herkesin ilgi gösterdiği insanlar sinema ve televizyon senaryoların yanı sıra bilişim sektöründe geliştirilen bilgisayar ve cep telefonu oyunlarıyla da o dönemi anmayı sıkça tercih ediyor.

17-04/20/gh-1492675464.jpg

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Matematik Bölümü birinci sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Umur Burak, oyunu kaldığı yurtta 6 ayda tamamladı. Ertuğrul Gazi'nin 3 boyut karakterine bürünebilen oyun, Apple App Store ve Google Play Store de ücretsiz indirme olanağıyla kullanıcıların beğenisine sunuldu.

17-04/20/jk.Jpeg

Oyun sektörünün bir ülkenin tarihini ve kültürünü anlatabilmesi için  dizi ve sinema sektörü kadar önemli olduğuna inandığını aktaran Burak, "Bu oyun  elbette bir eksiklikti. Bunu benim dışımda oyun sektörüyle ilgili her arkadaş  gözlemlemiştir. Bana kalırsa, bir ülke için kendi oyununu yapabilmek sinema ve  televizyon sektörü kadar önemlidir. Çünkü internet çağında yaşadığımız şu dönemde  artık gençler televizyon karşısında vakit geçirmekten çok bilgisayar ve mobil oyunların başında vakit geçiriyor. Bu da kendi kültürünü yaymak ve empoze etmek  isteyen ülkelerin yararına oluyor." dedi.

17-04/20/jj.Jpeg

Burak, oyunu kullanıcıların ilgisinin büyük olduğunu ve  oyunu kısa sürede 250 bin kişinin telefonlarına indirdiğini belirtirken, oyundan şahsi kazanç beklentisi bulunmadığını, oyun pazarında Türk kültürünü ve tarihini gerçek biçimde tanıtmayı amaçladığını da vurguladı.

Gençlerimizi kendilerini ve toplumu geliştirmelerini destekliyor, Umur Burak'a kariyerinde başarılar diliyoruz.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin