Eski Hikaye'nin yıldızı Funda Eryiğit oyunculuk kariyerini değerlendirdi!

Beş yıldır çeşitli dizi ve tiyatro projelerinde yer alan oyuncu Funda Eryiğit, ilk başta ailesinin oyunculuğa sıcak bakmadığını ve bu işi bir hobiden ileriye götürmesini istemediklerini söylüyor

resim yok
07 Ekim 2013 - 09:46
Röportaj

Beş yıldır çeşitli dizi ve tiyatro projelerinde yer alan oyuncu Funda Eryiğit, ilk başta ailesinin oyunculuğa sıcak bakmadığını ve bu işi bir hobiden ileriye götürmesini istemediklerini söylüyor.

Atv'nin fenomen dizilerinden 'Canım Ailem'deki 'Seyhan' rolüyle tanınan Funda Eryiğit, yeni dizisi 'Eski Hikaye' ile izleyici karşısına çıkıyor.

 

TRT 1'de yayınlanan dizide Buğra Gülsoy ile başrolü paylaşan güzel oyuncu, beş senelik oyunculuk kariyerini değerlendirdi.

 

Eryiğit ile yeni dizisini, tiyatro oyununu ve şöhreti konuştuk...

'Eski Hikaye'de oynamayı neden istediniz?


Senaryo geldi ve çok beğendim. Sahnelerin birbirlerine bağlanma şekli beni çok etkiledi.

 

BİR İNTİKAM HİKAYESİ

Nasıl bir hikayesi var dizinin?


Dizi bir intikam hikayesi. Dizide; Buğra'nın oynadığı 'Mete' karakterinin intikam hikayesi işleniyor.

Sizin karakteriniz bu hikayenin neresinde?


Ben 'Türkan' karakterini canlandırıyorum. 'Türkan'ın babası, 'Mete'nin intikam almak istediği karakterlerden birinin yanında çalışıyor. İki gencin yolları bu vesileyle kesişiyor. Bu iki genç arasında, bir yerden sonra büyük bir aşk doğuyor.

'Türkan' nasıl bir karakter?


'Türkan', hukuk fakültesini yeni bitirmiş bir avukat. Arkadaşlarıyla birlikte ofis tutmuş ama işleri çok iyi gitmiyor.

Dizinin ilk bölümü geçen çarşamba yayınlandı. İzlediniz mi diziyi?


Evet, izledim ve çok sevdim. Tabii ki seyircinin beğenmesi çok önemli. İlk bölümde reyting ile beklentilerimizi tam karşılayamadık ama eminim ilerleyen bölümlerde bu değişecek.

'Canım Ailem' dizisindeki performansınızla çok beğenilmiştiniz. Tanınır olmakla alakalı bir sıkıntı yaşıyor musunuz?


İlk başta yaşıyordum; çok utanıyordum, saklanmaya çalışıyordum. Ama sonunda tanınmanın, yaptığımız işin doğal bir sonucu olduğunu kabul ettim. Atlattım o süreci.

Şöhretle iyi başa çıkabildiğinizi söyleyebilir miyiz o halde?


Ben kendimi çok şöhretli hissetmiyorum. Ürettiğim şeylerle konuşulmak daha çok hoşuma gidiyor.

Beş senelik bir oyunculuk kariyeriniz var. Nasıl değerlendiriyorsunuz geçen yılları?


Çok mutluyum; istediğim ve sevdiğim işlerde rol aldım, değerli oyuncularla çalıştım.

Aileniz destekledi mi oyunculuk sevdanızı?


İlk başta hobi olarak yapmamı istediler. Ben lisede tiyatro kolundaydım. Sonra Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni kazandım. İkinci sınıfta da tiyatro yapmak istediğim için okulu bırakmak istedim. O süreçte çocuk tiyatrosu yapıyordum. Aslına bakarsanız ailemin engellemesine rağmen oyuncu oldum.[reklam]

EVLİLİK BENCE ÇOK SAHTE

Aşka ve evliliğe bakış açınız nedir?


Aşk konusunda bir tarifim yok ama aşk tam bir akılsızlık işi. Akılsızlığa bile isteye teslim olma hali, çok da heyecanlı. Ama evlilik kurumu bana çok sahte geliyor. Evlilik hayali de kurmuyorum. Evlenirsem bana da sürpriz olur. Siz sorunca aklıma geliyor evlilik. Hayat ne getirecek bilmiyorum.

 

DİZİDE SANAT YAPMIYORUZ

Dizilerin yanı sıra 'Sessizlik' isimli tiyatro oyununda da oynuyorsunuz. Tiyatroyu mu, yoksa dizi oyunculuğunu mu seviyorsunuz?


Tiyatroda kendimi daha çok oyuncu hissediyorum açıkçası. Dizilerde de de çok büyük bir emek var ama tabii ki sanat yapmıyoruz. Yetiştirme telaşıyla daha ticari bir durum var.

Beş yıllık oyunculuk kariyerinizde sinema filminiz neden olmadı?


Beni heyecanlandıran hiçbir iş gelmedi. Yapmış olmak için yapmak istemiyorum. Farklı roller için bekliyorum. Zamanı var demek ki!

Bir sinema filminde nasıl bir rol oynamak istersiniz?


Mesela 'Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği'ndeki Juliette Binoche'un rolünü oynamak isterdim.

 

 

ESKİ HİKAYE SOSYAL MEDYADA ÇOK KONUŞULDU! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin