Umutsuz Ev Kadınları'nın yıldızı Bennu Yıldırımlar içini döktü!

Bennu Yıldırımlar'ı birçoğumuz 'Süper Baba'nın isyankar kızı 'Elif' karakteriyle tanıdık.

resim yok
07 Ekim 2013 - 09:19
Magazin

Bennu Yıldırımlar, yeni sezonda iki tiyatro oyunu ile hayranlarının karşısında olacak. Ünlü oyuncu hızlı yaşamayı sevdiğini söylüyor: ''Sardunya sulayarak yaşlılığımı geçiremem.''

Bennu Yıldırımlar'ı birçoğumuz 'Süper Baba'nın isyankar kızı 'Elif' karakteriyle tanıdık. Genelde hüzünlü rollerde karşımıza çıktı. 'Yaprak Dökümü'nde evin sessiz, dingin kızı 'Fikret'i canlandırdı. 'Umutsuz Ev Kadınları'nda da takıntılı, titiz ama yine sakin bir karakteri canlandırıyor.

 

Aslında o bir kamu görevlisi. Dizi oyunculuğu için "İkinci işim" yorumunu yapıyor. Oyuncu, esas işi olarak gördüğü Şehir Tiyatroları'nda her yıl farklı oyunlar sahneliyor. Bu yıl iki oyunda birden yer alacak. İkisi de Duşan Kovaçeviç'in yazdığı oyunlar. Bu hafta 'Buluşma Yeri' isimli oyunu sergileyecekler.

 

Diğer oyun ise; özelleştirilerek kapatılan bir ayakkabı fabrikasında, beş işçinin haklarını almak için başlattığı açlık grevi ve medyanın bu direnişi bir tür ölüm oyununa dönüştürerek reyting almak için düzenlediği şovu anlatan 'Dar Ayakkabıda Yaşamak'!.

 

Bennu Yıldırımlar'la 10 yıl yaşadığı Kuzguncuk'ta favori mekanı olan Sitare Cafe'de buluştuk.

 

KARAVANDA KALIYORUZ

Ünlü oyuncu, önce 'Karavanda yaşıyor' haberlerine açıklık getiriyor: "Yok böyle bir durum. Asos'ta bir karavanım var. Asos sit alanı olduğu için karavanda yaşıyoruz. Sekizinci sınıfa giden bir kızım var; , o kadar kitapla karavanda yaşamayı tercih etmem. Asos'un şartları için orada kalıyoruz. Ben, bir yerden bir yere giden karavanı tercih ederim. Ama yaşamak için geniş alanları seviyorum."

 

Bennu Yıldırımlar, Şehir Tiyatroları oyuncusu olarak izin aldığı sürece dizilerde yer aldığını söylüyor. Ardından da "Tiyatro olmalı, tiyatrodan besleniyorum. Hayatımda hiç 'tiyatro olmazsa da olur' demedim ve demeyeceğim" diye de ekliyor. Ünlü oyuncu; bu yıl, Sırbistan'da geçen yıl en iyi metin ödülünü alan ve ülke dışında ilk kez sahnelenecek olan 'Dar Ayakkabıda Yaşamak' oyununda oynayacağı için çok heyecanlı.

 

BÜYÜKADA'DA YAŞARDIM

'Buluşma Yeri' isimli oyunda ise; insanların öldükten sonra gittikleri 'buluşma yerinde', yaşarken gerçekleştiremedikleri küçük hesapların peşinden koşmaları anlatılıyor. Bennu Yıldırımlar; Makedonya ve Girit göçmeni. Adaları çok seviyor. Öyle ki; kızının adını bile Ada koymuş.

 

Ünlü oyuncu "Elimden gelse yazkış Büyükada'da yaşarım" diyor. Yıldırımlar durağan bir hayatın kendisine uygun olmadığını söylüyor: "İleriki yıllarda sardunya sulamak benim için yeterli olmayacaktır. Hızlı yaşamayı seviyorum. Hızdan kastım; yeni yerlere gitmek, yeni insanlarla tanışmak...

 

Yapım biraz hızlı. Emekli tarzına çabuk dönüşecek bir insan olduğumu sanmıyorum."[reklam]

BİZİM EVDE HERKES ÖZGÜR

Kendisi gibi oyuncu olan Bülent Emin Yalman'la evli olan Bennu Yıldırımlar, tiyatrocu bir çiftin rahatlıkla geçinebileceğini söylüyor. Oyuncu, "Bizim evde herkes istediğini yapmakta özgür" diye de ekliyor.

 

OBSESİF YANLARIM VAR

 

Bennu Yıldırımlar şu sıralar televizyonda; takıntılı, titiz bir kadını canlandırıyor. Ünlü oyuncu, gerçek hayatta da obsesif yanları olduğunu anlatıyor: "Hiçbir zaman evden son dışarı çıkan olmak istemiyorum. Birinin evde kalmasını tercih ederim. Maksat sorumluluğu ona yıkmak tabii. Tek çıkıyorsam bütün evi kontrol ederim. Doğalgazı bile kontrol ederim.Biraz fazla sorumluluk sahibiyim."

 

TANINMAK SORUN DEĞİL

'Ün've 'şöhret' kelimelerini kullanmaktan itinayla kaçınan Bennu Yıldırımlar, oyuncu olmasını 'tanınmak' olarak nitelendiriyor.

 

Ünlü oyuncu 'tanınmak'la ilgili şunları söylüyor: "İnanç sisteminde bozukluk yoksa tanınmak problem olmuyor; normal yaşantınıza devam ediyorsunuz. Benim ekranda görünmek gibi bir endişem yok. Ekranda olmazsam benim için dünyanın sonu gelmez."

 

 

BURCU ESMERSOY'DAN İTİRAFLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin