Facebook dizi işine de el attı!

Dünyanın en büyük sosyal medya ağı Facebook, dizi sektörüne de girmeye hazırlanıyor.

Berfu Özlen
28 Haziran 2017 - 10:35
Gündem

The Wall Street Journal'ın haberine göre, sosyal paylaşım sitesi Facebook, prodüksiyon ağını genişletmek ve farklı bir sektörüde ismini duyurmak için dizi sektörüne girmeye hazırlanıyor. 13-34 yaş arası yeni nesil, sosyal medya meraklısı kitleleri hedefleyecek olan dizinin bölüm başı 3 milyon dolarlık bir bütçe ile hazırlanması planlanıyor.

Facebook hazır iki yapıma talip

WSJ haberinde, Facebook'un yaz döneminin sonuna yetişmesi öngörülen bir veya birden fazla yapım için Hollywood stüdyolarında bir dizi görüşmelerde bulunduğunu yazdı. Bölüm başına 3 milyon dolarlık rakamlara kadar çıkan dizinin, televizyon dizisi kalitesinde olması planlanıyor. Yeni nesil sosyal medya meraklısı gençliği hedef alacak olan proje için iki olası yapım konuşuluyor; biri bir ilişki draması olacak olan Strangers ve diğeri de bir reality show olan Last State Standing. Facebook ise konu ile ilgili resmi bir açıklamada bulunmadı.

Geleneksel yayın düzeni

Son zamanlarda dizi izleyicileri arasında moda olan ve binge-watching adı verilen, bölümleri ardı ardına izleme kültürü, Facebook için geçerli olmayacak. Habere göre, Facebook, yeni projesinin bölümlerini Netflix ve Amazon gibi bir anda yayınlamayacak. Bölümler geleneksel düzende olduğu gibi haftada bir olarak internete servis edilecek. 

Teknolojiye dizi molası

Dizi sektörüne ilgisi olan sırf Facebook değil. Bilgisayar ve telefonları ile satış rekorları kıran teknoloji firması Apple da, dizi sektörüne göz kırpıyor. Geçtiğimiz günlerde Apple, Sony Pictures yapım firmasının eş başkanları Jamie Erlicht ve Zack Van Amburg'u işe almış ve Planet of the Apps isimli bir şov yayınlamaya başlamıştı. Apple'ın ilerleyen zamanlarda senaryolu diziler ile karşımıza çıkması sürpriz olmaz.

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin