Fatih dizisinin çekimleri başladı!

Medyapım tarafından hazırlanan, Fatih Sultan Mehmed'in hayatını anlatacak olan "Fatih" dizisi “motor” dedi.

resim yok
25 Temmuz 2013 - 10:28
Magazin

Çok konuşulmaya aday dizinin çekimleri başladı! İşte ayrıntılar:

 

Motor

 

Medyapım tarafından hazırlanan, Fatih Sultan Mehmed'in hayatını anlatacak olan "Fatih" dizisi “motor” dedi.

 

Tanıdık isimler


Mehmet Akif Alakurt, Gamze Özçelik, Dağhan Külegeç, Seda Akman, Birkan Sokullu, Salih Bademci, Hande Soral ve Andrej Pejic gibi isimlerden oluşan oyuncu kadrosuna sahip olan “Fatih”in yönetmenlik koltuğunda ise Merve Girgin oturuyor.

Beylikten İmparatorluğa Geçişi Anlatıyor

Osmanlı’yı “beylikten” “imparatorluğa” taşıyan Fatih Sultan Mehmed’in hayatını anlatan dizide hikaye, İstanbul’un fethinden yaklaşık yirmi yıl sonra başlayacak.

 

Neler konu edilecek?


İstanbul’u çoktan fethederek İmparatorluğun başkenti yapan Sultan Mehmed’in, Roma’yı da alarak “kızıl elma” ülküsüne ulaşmaya çalışması anlatılacak olan dizide, Fatih’in oğulları Şehzade Bayezıd, Şehzade Mustafa ve Cem Sultan arasındaki güç savaşı da konu edilecek.

 

Ayrıca...

“Fatih” dizisinde ayrıca Fatih Sultan Mehmed’in eşleri Gülbahar, Çiçek ve Gülşah Hatun’un, oğullarının güç savaşında onları yönlendirmesine ve Sultan’ın gözdesi olabilmek için verdikleri mücadeleye, Fatih’in en yakın adamları Turahan ve Murat Bey’in de maceralarına tanık olacağız.

Çekimler Dev Platoda Yapılıyor

“Fatih” dizisinin çekimleriyse Beykoz Kundura Fabrikası’na kurulan dev platoda gerçekleşiyor.
[reklam]
Yaklaşık 12 bin 500 metrekarelik alana kurulan dekorda, 5 bin metrekare kapalı alanda oluşturulan sarayın içmekânlarının yanı sıra 2 bin 500 metrekarelik has bahçe bulunurken, 5000 metrekarelik alana da limanı, sokakları, çarşısı ve meydanıyla dönemin İstanbul’u kuruldu.


Oynadığı ’Arka Sokaklar’ dizisi dört sezondur yayınlanan Gamze Özçelik, eski dizisinden bölüm başı 10 bin TL alıyordu. Oyuncu, yeni dizisinde fiyatını 25 bin TL’ye çıkartarak kazancını yükseltti.

Bu arada hatırlanacağı üzere Türk televizyon tarihinin en yüksek bütçeli dizisi olduğu iddia edilen 'Fatih' dizisinde başrol oyuncusu Mehmet Akif Alakurt, yaklaşık 30 Arap atında deneme çekimi yapmış ancak boyunun uzun olması nedeniyle kendisine uygun at bulamamıştı.

 

Yapılan araştırmalar ve gelen tekliflerle birlikte bu sorunun aşıldığı belirtiliyor.

 

 

ALAKURT'A UYGUN AT ARAYIŞLARI! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin