Filinta'da büyük oyun başlıyor!

Filinta ‘Bin Yılın Şafağında’ dizisinin dün akşam yayınlanan 37. bölümüne, çocukların bulunması, Mustafa’ya Vatan için verilen yeni görevler ve Leyla’yla yaptığı evlilik sürpriziyle birlikte Davut Paşa'nın Farah’ı Mustafa’nın evine getirmesi damga vurdu.

resim yok
05 Aralık 2015 - 14:39
Yeni Bölüm

Muhteşem kadrosu, konusu ve görüntüleriyle farklılığını ispat eden Filinta’nın dün geceki bölümünde olanlar:

 

Çocuklar kurtuldu…

Mustafa sayesinde çocuklar kurtuldu. Destan’la çatışmasında havada uçarak Osmanlı tokadı atan ve Destan’ı yere seren Mustafa  ‘ Söylemiştim. Her gün birinizi, bir gün hepinizi.’ sözü gecenin en çok konuşulan sahnelerinden ilkine imza attı.  Padişah’ın, kızı Neslihan Sultan’a ve Ayşe Hatun’un çocuklarına kavuşmaları gecenin en duygusal,  seyirciyi gözyaşlarına boğan sahnelerdendi.

 

Farah Padre’nin kafasına silahı dayadı…

Farah’ın Mustafa’nın yanında yer alması ve çocukları kurtarması için ona yardım etmesi bölümün en çarpıcı sahnelerindendi. Çocuklar için çatışmanın ortasına atlayan ve Kardeşlik Teşkilatından Padre’nin kafasına silahı dayayan Farah, ‘Bitti Celal, bu çocuklar bugün burada kurtulacak. Bana kendini öldürtme!’ dedi. Padre ise, ‘Bu ihanetini unutmayacağım. Yaşadığın müddetçe sana da unutturmayacağım! Sana ölümlerin en acısını tattıracağım. Cehennemin benim elimden olacak’ diyerek  uzaklaştı.  Fakat Farah ve Mustafa yaralandı.

 

Türk Bayrağıyla açılan Şanlı Ordu Marşı…

Çocuklara yardım ederek onların kurtulmasını sağlayan Refika’nın yıllarca sakladığı Türk Bayrağını göğsünden çıkartarak Neslihan Sultan’a, ‘Ben kimim diye sormuştunuz… Ben buyum.’ deyişi ve  Osmanlı  Ordu Marşıyla evlerine dönüşleri, gecenin en duygusal sahneleri arasındaydı.

 

Rıza öldü, Ali ölümden döndü...

Boris’in emriyle, Rıza’yı öldürme görevindeki Sansar ve Garbis’ten önce onu yakalayan Bıçak Ali, Esat Paşa cinayetinin sorgusunu yaparken, önemli bir defterin varlığını ve bu cinayetin arkasındaki ismin Boris olduğunu öğrendi.  Bunu duyan Sansar, Garbis’e bombaları at! emrini verdi. Ve dizinin ilk sezonundan beri Rıza karakterini üstlenen Ceyhun Ergin diziye ölerek veda etti. Ali ise yaralı kurtuldu.

 

Çocukları yok et Celal!                                                     

Boris, çocukların bulunmasının ardından,  Yüce Meclis ve Kardeşlik Teşkilatı bilgilerinin öğrenilmesini istemeyen Yüce  Efendinin emriyle, Padre Celal’i sıkıştırarak çocukları öldürme  emrini verdi. Bu arada Boris, Sansar ve Celal’in hem çocukları yakalayamaması hem de Rıza’nın ölümüyle birlikte Ali’nin kurtuluşundan dolayı iyice köşeye sıkışıp, kendi başına planlar yapmaya başladı. Ve bu durum Yüce Efendi’nin Boris hakkında iyice sinirlenmesine sebep oldu.

 

Anita artık bankada!

Yüce Efendinin emriyle Boris’in bankanın üyeliğine getirdiği Anita von Wilhelm (Wilma Elles), Osmanlı’nın içine sızarak Almanya için elinden geleni yapmaya devam ediyor. Süreyya’nın, Boris’in bankaya getirdiği Anita’yı karşısında görmesi ve ona kurduğu hain tuzaktan sonra bu cüretinin  onu kızdırdığı sahneler ve iki kadının karşılıklı düello konuşmaları gecenin çarpıcı bölümleri arasındaydı.  

 

Süreyya’nın hamilelik haberi ve gözyaşları…

Ali canıyla uğraşırken, ona mutluluk içinde bir bebekleri olacağı sürprizini vermeye hazırlanan Süreyya’nın (Nur Fettahoğlu) bu mutluluğu yarım kaldı. Hastaneye gözyaşlarıyla koşan Süreyya’nın bebeği olacağını, önce Bıçak Ali’nin en yakın dostu, kardeşi Filinta Mustafa  öğrendi. Ameliyatını yapan Leyla’nın  ‘Allah’tan umut kesilmez’ dediği Bıçak Ali’, Sansar’ın tuttuğu adamın saldırısından  Filinta’nın eline tutuşturduğu bıçakla kurtuldu. Ve Bıçak Ali inancıyla ve gücünü toplayarak hayata geri döndü. Nur Fettahoğlu’nun hamileliği böylece dizide de  gerçeğe dönüştü. 

 

Yüce Efendi’nin hain planları...

Dersaadet’te durulmayan suların kaynağı Yüce Efendi Kenan Miloş (Suavi Eren), Osmanlı neft yataklarını ve topraklarını ele geçirmek, bunun yanında Osmanlı içi eğitim tedbirlerine balta vurmak için daha büyük ve hain planlar içine girdi. Bunun ardında,  planlarını yine alt üst edecek olan Boris’in son başarısızlık hamleleri ve gizli kapaklı olaylarının ardından yeni bir strateji çizmeye ve Mustafa’yı aradan çekmesi için Orso adında bir savaşçıya bu işi bırakmaya karar verdi.   

 

Şehzade'ye pusu…

Padişah’ın yeğeni, Osmanlı Şehzadesi rolüyle dün gece seyirciyi selamlayan Hakan Kurtaş, kendisine kurulan hain bir pusudan Filinta Mustafa, Bıçak Ali ve Osmanlı’nın askerleri sayesinde kurtuldu.  Ve artık  Şehzade’nin can güvenliği Filinta Mustafa’ya teslim edildi.

 

Davut Paşa, Filinta’yı Divan’a kabul ettirdi

Padişah, Esat Paşa’nın katli ve Osmanlı’da oynanan büyük oyunlar, çocukların kaçırılmasının ardından Şehzade’ye pusu kurulması ile Musul ve Kerkük’te bulunan neft yataklarına ulaşmak için oynanan türlü oyunların tahkikatı için Divan’ı topladı. Davut Paşa, toplantı öncesi yorgunluğunu öne sürerek, genç ve zekâsıyla takdir ettiği Filinta Mustafa’nın da bu divana katılmasını Padişah’tan istedi. Ve Filinta Mustafa artık Gizli Teşkilatın yanı sıra Divan üyeleri arasında yer alıyor. 

 

Davut Paşa, Farah’a sözünü tutacak mı?

Farah, çocukların kurtarılması ve Filinta Mustafa’ya yardımının ardından, Davut Paşa’ya, onun geçmişiyle ilgili kim olduğunu açıklama sözünü hatırlatarak, ardından gitmek istediğini söyledi. Davut Paşa ise, ‘Sen bu güne kadar bilmediğin boşluk içinde yaşadın. Ben senin yerinde olsam bu günden sonra bileceğin boşluğun hazzını yaşardım…’ diyerek Farah’ın gitmesine bir şekilde engel olmak istedi. 

 

Leyla ile Mustafa evlenir…

Kadı Gıyaseddin’in vasiyetiyle Leyla ile nişanlanan, Padişah’ın ve eşi Nur Sultan’ın kızlarına kavuşmasının ardından acele nikahı kıyılan Mustafa, Osmanlı’nın zor görevleri altında iken, evlendiği ilk gün Leyla’yı evinde yalnız bıraktı.  Dizinin 37. bölüm final sahnesi Leyla gözü yaşlı durumu anlamaya çalışırken kapının çalınması ve karşısında Davut Paşa ile Farah’ı görmesiyle son buldu. 

 

Davut Paşa, Farah’ı neden Mustafa’nın evine getirmiştir?

 

Filinta Mustafa’yı artık daha büyük görevler beklerken, Osmanlı Şehzadesi’ne kurulan tuzağın ve dahasının arkasında gerçekten Yüce Meclis mi vardır?

 

Bu soruların cevapları 38. bölümüyle 11 Aralık Cuma akşamı TRT1 ekranlarında…

Yönetmenliğini Osman Kaya, senaristliğini Ömer Genç’in üstlendiği, Başrollerinde, Onur Tuna, Berrak Tüzünataç, Serhat Tutumluer, Rıza Kocaoğlu, Nur Fettahoğlu, Cem Uçan, Mustafa Avkıran , Suavi Eren, Hakan Yufkacıgil, Bülent Alkış, Kamil Güler, Asena Tuğal, Mürşit Ağa Bağ, Wilma Elles, Ercan Demirel, Serhan Ernak, Kemal Zeydan, Ebubekir Öztürk, Ceyhun Ergin, Emre Canpolat, Engin Yüksel, Çağatay Atasagun, Özcan Varaylı, Mustafa Uzunyılmaz, Nurşim Demir, Gülşah Şahin, Muhammet Emre Kaya, Selin Deveci, Sencer Serta Çakal, Uğur Yıldıran, Burcu Çoban, Yiğit Uçan, Mustafa Yıldıran, Gurur Çiçekoğlu, Batın Deniz Uçan, Uğur Taşdemir, Naşit Özcan, Ebru Kural, Duru Alkış, Bartuğ Bedirhan Yayla, Muhammed Kerem Şahin ve bu hafta kadroya yeni katılan Hakan Kurtaş’ın yer aldığı, Filinta ‘Bin Yılın Şafağında’ dizisi, 38. Bölümüyle 11 Aralık Cuma ve her Cuma Saat 20:00'da TRT 1’de

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin