Game of Thrones'un Cersei Lannister'ı yeni dizisini buldu! Rita dizisinin konusu

Netflix platformundan da izlenebilen Danimarka yapımı Rita dizisi Showtime ekranları aracılığıyla Amerikan televizyonuna uyarlanıyor. Başrolüne Game of Thrones yıldızı Lena Headey'in getirildiği yeni dizi projesi ile ilgili ilk detaylar...

Christian Torpe'un (The Mist) ödüllü Danimarka dizisi "Rita", deneme bölümü onayıyla Showtime ekranlarına uyarlanırken başrole ise Game of Thrones'un yıldız oyuncularından Lena Headey getirildi.

"RITA" DİZİSİNİN KONUSU NE?

Showtime ve Platform One Media ortak yapımcılığında hazırlanan yapımın hikayesine kısaca bakacak olursak;

Rita'nın hikayesi; geleneklere uymayan, dediğim dedik, özgürlüğüne düşkün, öğrencileri tarafından çok sevilen ama yetişkinlerle o kadar iyi geçinemeyen bekar bir anne olan Rita (Headey) ismindeki bir öğretmeni merkezine alıyor.

Dizide aykırı bir karakter olan Rita'nın iş ve ev yaşamı gözler önüne seriliyor.

19-06/28/lena-headey-dizileri.jpg

PROJENİN ARKASINDAKİ İSİMLER

Dizinin yürütücü yapımcı kadrosu Torpe ve Headey ile birlikte Katie O'Connell Marsh başkanlığındaki Platform One Media'dan Elisa Ellis'ten oluşuyor.

2012'nin Şubat ayında TV2'de ekran serüvenine başlayan ve ana karaktere Mille Denesen'in hayat verdiği orijinal Danimarka yapımı Rita, Ekim 2017'de dördüncü sezon finalini gerçekleştirmişti. Netflix'in dizinin yayın haklarını elinde bulundurduğunu da hatırlatalım.

19-06/28/rita-dizisi.png

Rita'nın Amerikan uyarlamasının başrolüne getirilen 46 yaşındaki İngiliz aktris Lena Headey'i özellikle Game of Thrones'ta sekiz sezon boyunca başarıyla canlandırdığı Cersei Lannister karakteriyle tanıyoruz. Bu rolüyle Emmy ve Altın Küre gibi prestijli ödül törenlerinde adaylıklar kazanan oyuncu son olarak Stephen Merchant'ın yazıp yönettiği Fighting with My Family filminde Dwayne Johnson, Nick Frost, Vince Vaughn gibi isimlerle birlikte kamera karşısına geçti.

RITA NE ZAMAN EKRANLARDA OLACAK?

Rita'nın oyuncu kadrosunun kalanı ve ne zaman başlayacağı konusunda şimdilik bilgi verilmedi. Projenin Showtime'ın yayın takvimine girebilmesi için öncelikle deneme bölümü aşamasını geçip resmi dizi onayını alması gerekiyor. 

"Rita" (Danimarka) fragman:

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin