Gorilla and the Bird kitabı televizyon dizisi oluyor!

Zack McDermott'un "Gorilla and the Bird: A Memoir of Madness and a Mother's Love" kitabının ekranlara uyarlanması için geliştirme çalışmalarına başlandı.

Volkan Küçükel
27 Eylül 2017 - 12:00
Gündem

Channing Tatum'un Free Association yapım şirketi, Marc Turtletaub ve Peter Saraf'ın Big Beach'i; Zack McDermott'un "Gorilla and the Bird: A Memoir of Madness and a Mother's Love" isimli anı kitabını ekranlara uyarlamak için geliştirme çalışmalarına başladı.

Demolition filminin senaristi Bryan Sipe projenin ekranlara yansıması için uyarlama senaryoyu kaleme alan isim olurken ayrıca yürütücü yapımcı olarak görev yapacak.

Gerçek bir yaşam öyküsünü anlatan ve Little Brown Publishing Company tarafından bu hafta içinde yayımlanan kitap; yaklaşık altı milyon Amerikalıyı etkileyen ve tıpkı kendisini etkilediği gibi genellikle yirmili yaşlardaki kişilerde belirtilerini göstermeye başlayan bipolar rahatsızlığa tutulan McDermott'un hastalıkla olan kişisel mücadelesini anlatıyor.

17-09/27/zack-mcdermott.jpg

"GORILLA AND THE BIRD" KONUSU

"Gorilla and the Bird"in hikayesi; Zack'in (Gorilla) tahrip edici bir psikotik krizin ardından akıl sağlığını geri kazanmak için verdiği savaş ve bu mücadelesi esnasında kendisinden asla vazgeçmeyip yardımlarını esirgemeyen annesi (Bird) üzerine odaklanıyor.

Kendi başına üç çocuğunu yetiştirmek için aile içi şiddet ve istismarın, maddi açıdan sıkıntı günlerin üstesinden gelmenin zorluklarını yaşayan anne, Zack'e bipolar bozukluk teşhisi konulduğunda tamemen çocuğuna odaklanarak bu hastalığı atlatma sürecinde kendisine yardımcı olmuştur.

Zack'in bu ani hastalığı kendisini çeşitli sanrılara sokan yürek burkan bir hikayenin çizilmesine neden oldu. Zack, hastalığından önce New York Yasal Yardım Derneği için çalışan son derece başarılı bir kamu avukatı olarak yaşamını sürdürüyordu.

17-09/27/gorilla-and-the-bird.jpg

Kitabın dizi uyarlamasında McDermott ve annesinin bu yürek burkan ancak bir yandan da ilham verici mücadelesine tanıklık edeceğiz.

PROJENİN ARKASINDAKİ İSİMLER

Free Association'dan Tatum, Reid Carolin, Peter Kiernan ve Andrew Schneider; Big Beach'ten Marc Turtletaub, Peter Saraf ve Robin Schwartz ile McDermott projenin yürütücü yapımcı kadrosunda yer alan isimler.

17-09/27/channing-tatum-peter-saraf-marc-turtletaub.jpg

22 Jump Street ve Magic Mike filmlerinin arkasındaki yapım şirketi Free Association yakın dönemde Logan Lucky filmine imza atmıştı. Şirket ayrıca Amazon dizisi Comrade Detective'in de yapımcılığını üstleniyor.

Big Beach'in (Little Miss Sunshine) son film projeleri ise Naomi Watts, Elle Fanning ve Susan Sarandon'lu Three Generations ile Jeff Nichols'un yönetmenliğini üstlendiği Loving oldu. Schwartz'ın başında bulunduğu yakın zamanda kurulan şirketin televizyon kolu ise Tanya Saracho'nun yaratıcısı olduğu Starz dizisi Vida'nın yapımını üstleniyor.

"Gorilla and the Bird"ün ekran uyarlaması için senaryo geliştirme çalışmalarına başlandı.

17-09/27/zack-mcdermott-ve-annesi.jpg

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin