Gözaltına alınan Kalben adliyeye sevk edildi

Ünlü şarkıcı Kalben Sağdıç, İstanbul'da düzenlenen uyuşturucu operasyonu kapsamında gözaltına alınmıştı. Kalben'in adliyeye sevk edildiği öğrenildi.

Berfin Sengil
08 Mayıs 2024 - 16:24
Magazin

İstanbul'da Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda şarkıcı Kalben Sağdıç gözaltına alındı. Evinde yapılan aramada 15 gram uyuşturucu madde bulunan Kalben'in emniyete götürüldüğü öğrenildi.

Habertürk'ten Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre; Cihangir’de bulunan eve düzenlenen operasyonda, üç parça halinde toplamda daralı ağırlığı 15 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Evde ayrıca 2 bin euro, 730 dolar ve bin 500 lira bulunurken Kalben, TCK'nın 188’inci maddesine istinaden, yani ‘uyuşturucu madde ticareti yapmak’ suçundan sorgulanmak üzere İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Adliyeye Sevk Edildi

Uyuşturucuyu satmadığını, yalnızca kendisinin kullandığını söylediği öğrenilen Kalben'in adliyeye sevki gerçekleşti.

Kalben Kimdir?

Müzisyen, söz yazarı ve oyuncu olan Kalben, 17 Ocak 1986'da İskenderun'da doğdu. Müzik ile ilgilenmeye 8 yaşında annesinin aldığı klavye ile başlayan şarkıcı, ilk gitarını ise 14 yaşında aldı.

TCK 188'inci Madde Nedir?

Uyuşturucu madde ticareti suçu için öngörülen ceza, Türk Ceza Kanunu'nun 188'inci maddesinin 1'inci fıkrasında belirlenmiştir. Buna göre, bu suçu işleyen kişiye 10 yıldan 15 yıla kadar hapis ve 20 bin güne kadar adli para cezası verilir.

Kişisel kullanım sınırı olarak Yargıtay başka bir yan delil bulunmaması halinde, esrar için “günde 3 kere 1-1,5 gram”, uyuşturucu için “günlük 60 miligram” gibi sınırlar belirlemiştir. Bu sınırların aşılması halinde; suç, kullanım amacıyla bulundurma olarak kabul edilmez. Bu durumda TCK’nın 188'inci maddesinde belirtilen “uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti” suçu işlenmiş olur.

Yasadışı uyuşturucu maddeyi kullanan ve bulunduran kişiler, 2 yıldan 5 yıla kadar cezalandırılır. Uyuşturucu madde kullanma ve bulundurma suçundan yakalanan kişi hakkında soruşturma evresinde hakkında 5 yıllık erteleme ve 1 yıllık denetimli serbestlik verilir.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin