Gündoğdu "Diriliş Ertuğrul"a nasıl veda edecek?

Tarihi kaynaklara göre; önümüzdeki günlerde Diriliş Ertuğrul'a veda edecek Gündoğdu Bey, Kayı boyundan bir grup ile Orta Asya'ya geri dönerek tarih sahnesinden siliniyor.

resim yok
19 Nisan 2016 - 14:45
Yeni Bölüm

TRT 1 ekranlarının fenomen dizisi Diriliş Ertuğrul'da 'Gündoğdu' rolüne hayat veren yakışıklı oyuncu Kaan Taşaner'in diziden ayrıldığı öne sürüldü.

GÜNDOĞDU'NUN TARİHTEKİ YERİ

Dizinin baş karakterlerinden olan Gündoğdu karakteri Süleyman Şah'ın en büyük evladıdır. Kendisi büyük olduğu için babasından sonra Türk soyunun başına kendisinin geçmesi düşünülse de Ertuğrul'un daha keskin bir zekaya sahip olması ve yürekliliğinin tüm dünya tarafından bilinmesi Ertuğrul'u lider yapmıştır.

YİĞİT BİRİYDİ

Gündoğdu da Süleyman Şah gibi bir baba ve Hayme Ana gibi bir anneden dünyaya geldiği için hiç şüphesiz yiğit biriydi ve bunu kardeşi ile Alaaddin Keykubat'ın yardımına gittikleri Yassıçemen Meydan Muharebesi'nde göstermiştir. Bu savaş sonrasında Anadolu Selçuklu Hükümdarı 1.Alaaddin Keykubat Gündoğdu'nun kardeşi Ertuğrul Gazi'ye Hilat (Elbise-Hükümdarlık Sembolü) giydirerek kendisine Ankara yakınlarındaki Karacadağ ve çevresini vermiştir.

KAYILARIN BİR BÖLÜMÜYLE ORTA ASYA'YA GİTTİ

Bundan sonra Osmanlı devletinin temelleri atılmaya başlanmıştır. Gündoğdu Bey ise Kayı boyunun büyük bir çoğunluğunun Ana Vatan (Orta Asya)'a gitmek istemelerini kıramamış ve kardeşi Sungur Tekin ile birlikte Orta Asyaya göç etmiştir.

TARİH SAHNESİNDEN SİLİNİP GİTTİ

Bu hamlesi bazı tarihçiler için büyük bir stratejik hata olarak yorumlanan Gündoğdu Bey, tarih sahnesinden sessiz sedasız kaybolmuştur.

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin