resim yok
15 Mart 2006 - 00:00

Gazeteci-yazar Cüneyt Ülsever'in ünlü "Hacı" adlı romanından uyarlanan dizide; Tuncel Kurtiz, Aytaç Arman, Fikret Kuşkan ve Sevda Ferdağ gibi ünlü oyuncular başrolleri paylaşıyor. Cüneyt Ülsever'in, 2003 yılında yayınlanan Hacı romanı şu sıralar dizi olarak ekranlara taşınıyor. Genel sanat yönetmenliğini Şerif Gören'in yaptığı dizide, Ankara'da bir bakanın öldürülmesiyle başlayan soruşturmanın arka planında medeniyetler arası çatışmaların ortasındaki Türkiye üzerinde yürütülen çıkar hesapları konu edilecek. Naz Film-Bülent Bilgiç'in yapımcılığını, Şahin Gök'ün ise yönetmenliğini üstlendiği dizinin çekimleri Kayseri'de başladı. Yapım atv ekranlarında yayınlanacak. Zengin bir oyuncu kadrosu Dizide Hacı karakterini usta aktör Tuncel Kurtiz canlandıracak. Kurtiz'e Aytaç Arman'ın yamsıra Fikret Kuşkan, Sevda Ferdağ, Alp Kokoz, Ayşe Şule Bilgiç, Mehmet Çepiç, Mehmet Akif Alakurt, Hüseyin İlker ve Füsun Kostak eşlik ediyor. Aytaç Ar-man'ın bir albayı canlandırdığı dizide Fikret Kuşkan da Hacı'nın işleri ile uğraşan fakat daha sonra Alman ajanı olduğu ortaya bir kişiyi canlandıracak... Tartışma yaratacak sahneler Dizide Hacı'nın modern görüşlü gelinini canlandıran Dolunay Soysert haftanın üç günü Kayseri'ye çekimlere gidiyor. Sonraki üç gün İstanbul'da dönüyor çünkü Ayşe Opereti'nde başrolde! Dizide Amerikan bayrağının yakıldığı bir sahnenin yer alması ise şimdiden tartışmalara neden oldu bile. Bülent Bilgiç: "Türkiye'nin profili ve gündemi yansıtılacak" Dizinin yapımcısı Bülent Bilgiç, "Bizim gerek nitelik, gerekse nicelik olarak Kurtlar Vadisi'nden farklı bir konseptimiz var. Bizim hikâyemiz Cüneyt Ülsever'in Hacı adh kitabından alındı. Dramatik yapı olarak Türkiye'nin profilini belirleyen bir dizi olacak. Burada demokrasinin farklı düşüncelerinin bir arada yaşamak zorunda olduğu, medeniyetler çatışmasını uzlaşmaya dönüştürecek bir hikâye anlatılacak." şeklinde konuşuyor. 28 Şubat irdelenecek Yapımcısına göre bu dizi 28 Şubat sürecinin etkilerini ortaya dökecek: "28 Şubat sonrasında yaşanan olaylar anlatılacak. Türkiye'nin profili ve gündemi yansıtılacak. Cüneyt Ülsever bu kitap nedeniyle üç defa Genelkurmay'da yargılandı. Ama hepsinde beraat kararı çıktı. Ülsever, 'Ben bunları Genelkurmay arşivleri ve sizin açıklamalarınızdan yararlanarak yazdım' diyerek bunu açığa kavuşturdu. Bizim bu diziyle anlattıklarımızla gerçekler başkadır, gerçek gibi gösterilmeye çalışılan şeyler vardır, yaşananlar ise başkadır. Bu sahnelerin kesilmesi ya da yayınlanmaması gibi bir durum söz konusu değildir." diye konuştu. Dengeler çok önemli Bilgiç hikâyedeki dengelerin çok önemli olduğunu söylerken, "Dizide ılımlı muhafazakar Hacı, radikal şeriatçı oğlu Ahmet'in yaptıkların tasvip etmiyor. Albayla yaptığı konuşmada 'Oğlum devlete karşı gelirse gereken cezayı almalıdır. Gerekirse ben babadan kalma mavzer ile cezasını vererim' diyor. Hikâye, ateş üstünde yürümek kadar zor bir hikaye. 28 Şubat'tan sonraki olayları tarafsız bir dille anlatıyoruz." yorumunu yapıyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin