resim yok
19 Mart 2006 - 00:00

Müjde Ar’ın başrolünü paylaştığı Kuş Dili dizisi, ilk bölümüyle olay oldu. Giresun’un Çanakçı İlçesi Belediye Başkanı Sebahattin Şenel, ATV’de yayımlanan ”Kuş Dili” dizi filmine tepki gösterdi. Kuş Dili’nin ilçelerine özgü bir kültür olduğunu öne süren Şenel, ”Kuş Dili” dizisinin çekimlerinin durdurulması için mahkemeye başvuracaklarını söyledi. Çanakçı Belediye Başkanı Şenel, yaptığı açıklamada, Kuş Dili’nin Çanakçı İlçesi’ne bağlı Kuşköy Köyü ve yöresinde 400 yıldır kullanıldığını belirtti. Yörede Kuş Dili’nin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için yıllardır mücadele verdiklerini, 8 yıldır da uluslararası düzeyde festival gerçekleştirilerek Kuş Dili’nin tanıtımın yapılmasına çalışıldığını dile getirdi. ’Kuş Dili’nin ilçelerine özgü bir kültür olduğunu, bu nedenle Trabzon’un Çaykara İlçesi’ne bağlı Uzungöl Beldesi’nde çekimleri süren ’Kuş Dili’ dizisinin çekimlerinin durdurulması için mahkemeye başvuracaklarını aktaran Şenel, "Kuş Dili, Çanakçı İlçesi’ne bağlı Kuşköy Köyü ve yöresine özgüdür. 400 yıldır da yöredeki insanlar arasında haberleşmede kullanılmaktadır. Bu kültürümüze başka bir yörenin sahip çıkmasına gerek yok. Çünkü bize ait. Kültürümüze sahip çıkma adına mahkemeye başvurarak, dizinin yayından kaldırılmasını için çalışacağız" dedi.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin