Hadise'den, "Kadınların kadınlara yaptığı bu iğrenç yorumlar neden?" isyanı!

Geçtiğimiz günlerde 45. Altın Kelebek Ödülleri'nde "En İyi Klip" ödülünü alan Hadise Açıkgöz, ödül gecesindeki kadınların kıyafetleri konusunda yapılan ağır eleştirilere isyan etti. İşte detaylar!

Merve Mutlu
12 Aralık 2018 - 09:17
Magazin

Geçtiğimiz günlerde 45. Altın Kelebek Ödülleri'nde "En İyi Klip" ödülünü alan Hadise Açıkgöz, ödül gecesindeki kadınların kıyafetleri konusunda yapılan ağır eleştirilere isyan etti.

Ünlülerin de şıklık yarışına girdiği ödül gecesinin ardından, tüm gözlerin özellikle kadınların ne giydiğine ya da verdikleri frikiklere odaklanınca, ünlü şarkıcı Hadise bu duruma isyan etti. Kendi elbisesi de çok fazla eleştirilen Hadise, kendisini tutamadı.

18-12/12/hadise-kim.png

45. Altın Kelebek Ödül töreninde Farkımız Var adlı klibiyle En İyi Klip ödülünü alan Hadise, aynı yıl çıkan ve oldukça tepki çeken Sıfır Tolerans adlı klibine de şu sözlerle gönderme yapmıştı:

"Bence sevmek, öpmek, sarılmak dünyanın en özel ve en normal duyguları. Ve bu duyguların yasaklanması çok saçma. Benim yerimde bir erkek olsaydı bu tepkileri almazdı. Müzik ve sanat özgürlük demektir. Hayatları kısıtlanmış bütün kadınlara bu gelsin ödül. Hiçbir zaman susmadım. Biz kadınlar hep aynı savaşı veriyoruz. Hayatları kısıtlanmış tüm kadınlara gelsin bu ödül. 

18-12/12/hadiseeee-1544598442.jpg

Dikkatimi çeken bir noktayı sizinle paylaşmak istiyorum. Kadınların, kadınlara yaptığı bu iğrenç yorumlar neden? Bir ödül töreni yaşadık, herkes içinde mutlu olduğu ve güçlü hissettiği kıyafetleri giydi. Beğenmemek ve eleştirmek ayrı, kimse beğenmek zorunda değil ama neden hep kadın sanatçıları, oyuncuları konuşuyoruz? Kilo almış, göğsü fırlamış, frikik vermiş gibi onlarca iğrenç yorum! Bu törene katılan erkekler neden hiç konuşulmuyor? Göbekleri, dökülen saçları, giydiği kıyafetler? Erkek yorumcular törene katılan erkekler hakkında rencide edici yorumlarda bulunmuyor. Hiç okumadım! Kadın olarak birbirimizi aşağılamayı bırakıp desteklemeye başladığımızda daha güçlü olacağız. Özgür bir ülkeyiz herkes yorum yapsın ama alay etmesin, rencide etmesin! Kadına şiddete hayır dediğimiz en yoğun dönemde kadınlar bu şiddeti başka kadınlara uygulamasın! Artık buna dur deme zamanı gelsin! Ben bu durumların kadının özündeki zarafet olgusuyla bağdaşmadığını düşünüyorum.

Hadise bu sözlerle, törene katılan kadınların başarılarının ve aldıkları ödüllerin yerine bedenleri, kıyafetleri ve tarzlarının konuşulmasına ancak erkeklerin, ne durumda olurlarsa olsunlar bedenleriyle ilgili yorum yapmak yerine aldıkları ödüllerin konuşulduğunu, bu durumun da medyanın ve insanların cinsiyetçi tutumundan kaynaklandığını anlattı.

Ayrıca kadınların, en çok da kendi hemcinslerinden duydukları bu ağır eleştiri ve hakaretlerin psikolojik bir şiddet olduğunu da gözler önüne sererek, "Artık buna dur deme zamanı gelsin!" sözleriyle kadınları birlik olmaya çağırdı. 

"Şapka olmamış, göğüsler fırlamış"

Hadise Açıkgöz'ün bu açıklamayı yayınlama nedenlerinden birinin de 2. Sayfa programına konuk olan Modacı Gülşah Saraçoğlu'nun Hadise'nin giydikleri için, kıyafetin çok yazlık olduğunu söylemesi ve ''Şapka olmamış, göğüsler fırlamış'' demesi olduğu düşünülüyor. 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin