Hadise'nin ödül töreninde giydiği elbisenin sırrı ne?

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen 45. Altın Kelebek ödül töreninde birçok ünlü isim ödül alırken, törene bazı ödül konuşmaları da ayrı bir damga vurmuştu. Hadise'nin giydiği kıyafet ise bambaşka bir anlam taşıyordu. İşte detaylar...

Merve Mutlu
24 Aralık 2018 - 10:06
Magazin

Geçtiğimiz günlerde Hürriyet ve Pantene iş birliği ile düzenlenen 45. Altın Kelebek Ödülleri, birçok ünlü ismi ağırladı. Birçok alanda ödül dağıtılan gecede Hadise de "Farkımız Var" adlı parçasına çektiği klip ile "En iyi klip" kategorisinde ödül almıştı. 

Alınan ödüller kadar konuşulan bir diğer konu ise ödül törenine katılan kişilerin kıyafetleriydi. Hatta Hadise Açıkgöz bu konuyla ilgili de bir açıklamayı, kişisel hesabından yaptığı bir paylaşım ile ele almıştı.

18-12/24/hadise.jpg

Dikkatimi çeken bir noktayı sizinle paylaşmak istiyorum. Kadınların, kadınlara yaptığı bu iğrenç yorumlar neden? Bir ödül töreni yaşadık, herkes içinde mutlu olduğu ve güçlü hissettiği kıyafetleri giydi. Beğenmemek ve eleştirmek ayrı, kimse beğenmek zorunda değil ama neden hep kadın sanatçıları, oyuncuları konuşuyoruz? Kilo almış, göğsü fırlamış, frikik vermiş gibi onlarca iğrenç yorum! Bu törene katılan erkekler neden hiç konuşulmuyor? Göbekleri, dökülen saçları, giydiği kıyafetler? Erkek yorumcular törene katılan erkekler hakkında rencide edici yorumlarda bulunmuyor. Hiç okumadım! Kadın olarak birbirimizi aşağılamayı bırakıp desteklemeye başladığımızda daha güçlü olacağız. Özgür bir ülkeyiz herkes yorum yapsın ama alay etmesin, rencide etmesin! Kadına şiddete hayır dediğimiz en yoğun dönemde kadınlar bu şiddeti başka kadınlara uygulamasın! Artık buna dur deme zamanı gelsin! Ben bu durumların kadının özündeki zarafet olgusuyla bağdaşmadığını düşünüyorum.

Kadınların giydiği kıyafetlerin eleştirilmesini ve bunu en çok hemcinslerinin yapmasını kınayan Hadise, kadınların birbirine destek olarak güçlü olacağı mesajı vermişti.

Daha sonrasında elbisesi hakkında yapılan araştırmalarla, Hadise'nin giydiği kıyafetin özel bir anlamı olduğu anlaşıldı. 

Hadise'nin ödül törenindeki elbisenin anlamı...

Hadise, 45. Altın Kelebek Ödülleri için beyaz bir kovboy şapkası, beyaz bir uzun etek ve siyah bir üst tercih etmiş, seçimleri nedeniyle de eleştirilere maruz kalmıştı. Ödül töreni için yetersiz görülen o kıyafetin vermek istediği mesaj ise ortaya çıktı. 

18-12/24/acikgoz-hadise.png

Hadise, “Sıfır Tolerans” klibinin RTÜK tarafından erotik bulunarak yasaklanmasını, Dior’un ilk kadın Kreatif Direktörü Maria Grazia Chiuri’nin, kadın dayanışmasını destekleyen, güçlü kadınlardan ilham aldığı koleksiyonundan bir kombinle protesto etmeyi seçmişti. Tıpkı "Sıfır Tolerans" adlı klibine gelen yasak ve eleştirilere "Farkımız Var" klibinde baştan sona büyük beden şişme bir montu üzerinden çıkarmayarak verdiği mesaj gibi...

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin