Hakan: Muhafız Kemal kimdir?

Müjdesi aylar öncesinden verilen, Netflix'in ilk Türk dizisi Hakan: Muhafız başladı. Başrolünde Çağatay Ulusoy'un rol aldığı Hakan: Muhafız'daki Kemal kimdir? Gerçek adı nedir? Hakan: Muhafız'ın konusu nedir?

Merve Mutlu
14 Aralık 2018 - 14:55
Yeni Bölüm

Müjdesi aylar öncesinden verilen, Netflix'in ilk Türk dizisi Hakan: Muhafız başladı. Başrolünde Çağatay Ulusoy'un rol aldığı Hakan: Muhafız'daki Kemal kimdir? Gerçek adı nedir? Hakan: Muhafız'ın konusu nedir?

Hakan: Muhafız Kemal kimdir?

18-12/14/yurdaerrrr.png

Kemal, Zeynep'in babasıdır. Eczacılık yapmaktadır. Kızıyla birlikte, muhafıza sadık olanlar arasındadır. İstanbul'u koruyacak olan seçilmiş kişiyi beklemektedir.

Hakan: Muhafız dizisinde Kemal karakterini Yurdaer Okur canlandırmaktadır.

Yurdaer Okur kimdir?

18-12/14/yurdaer-okur-1544788957.jpg

29 Ekim 1974 doğumlu olan Yurdaer Okur, Bafra Süper Lisesi'ni bitirdikten sonra Akdeniz Üniversitesi Turizm İşletmeciliği bölümüne girdi. 3 sene bu okulda okuduktan sonra işletmenin ona göre olmadığını anladı ve 1994 senesinde Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünü kazandı. Daha sonra M.S.Ü Devlet Konservatuar'ında yüksek lisans yaptı.

1999'da Genco Erkal ile tanışan Okur, Yalınayak Sokrates'te oynadı. Ardından İstanbul Devlet Tiyatrosu'na girdi ve 'Leenane'in Güzellik Kraliçesi', 'Ben Ruhi Bey Nasılım', Benerci Kendini Niçin Öldürdü'de rol aldı. Kadrolu olarak 2002 de Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'na giren Yurdaer Okur, orada 'Hortlak', 'Dünyanın Ortasında Bir Yer', 'Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz'da oynadı. Çocuk oyunu yönetti. Diyarbakırlı gençlere drama dersleri verdi.Tiyatro dışında sinema ile de ilgilenen Okur 2002'de Sır Çocukları'nda küçük bir rol aldı. 2004 yılında Fransa-Türkiye ortak yapımı olan Estelle Gérard'ın 'chemins d'O/Güneşin Doğuşu filminde rol aldı. Kısa metraj bir film olan Chemins d'O, Fransa, Hollanda, Japonya'da festivallere katıldı. Sinema oyunculuğunu bu filmde keşfeden ve çok seven Yurdaer Okur 2006'da korku-gerilim türündeki Gen filminde oynadı. Bunların yanı sıra bir çok reklam ve televizyon dizisinde yer aldı.

 

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin