Halikarnas'tan kimler geldi kimler geçti?

Türkiye'nin en eski açık hava gece kulübü Halikarnas, 1979'dan beri eğlence hayatının gözdelerinden.

resim yok
28 Ekim 2013 - 09:46
Magazin

Türkiye'nin en eski açık hava gece kulübü Halikarnas, 1979'dan beri eğlence hayatının gözdelerinden.

 

İşte daha önce duyulmayanlarla, Bodrum'un ünlü mekanının 34 yılı...

İşletmeci Süleyman Demir'in 1979'da açtığı Halikarnas Disko, o günden bu yana ünlü yerli sanatçıların uğrak yeri oldu. O yıllarda mekan; aynı sokakta oturan Zeki Müren'in de favorisiydi.

 

Ünlü sanatçı, birçok albümünün demosunu ilk defa Halikarnas'ta hayranlarına dinletti. Müren'in bazı günler Halikarnas'a gidip muhteşem deniz manzarasına karşı oturarak şiirler yazdığı da biliniyor.

 

Ünlü yıldızların müdavimi olduğu Halikarnas, yeni yeteneklerin de doğduğu önemli bir mekan. Bu isimlerden biri olan İbrahim Tatlıses, henüz şöhret olmadığı yıllarda 'Ayağında Kundura' türküsünü ilk kez Halikarnas'ta söylemişti.

 

ABACI'YA MIDLER ŞOKU

Bodrum'un simge mekanlarından Halikarnas; Türkiye'ye gelen birçok yabancı yıldızı da ağırladı. Bugüne kadar; Bette Miller, Mick Jagger, Kid Rock, Sting, Kellis, Pamela Anderson, Dustin Hoffman, Michael Caine, Oscar de la Renta gibi pek çok ünlü ismin yolu Halikarnas'tan geçti. Halikarnas efsanesinin yaratıcısı Süleyman Demir, mekanında yaşanan ilginç olaylardan birini şöyle anlatıyor:

 

"Bette Midler, 1996'da Atlantic Records'un kurucusu Ahmet Ertegün'ün Bodrum'daki malikanesinde ailesiyle birlikte tatil yapıyordu. Halikarnas'ta konser veren Muazzez Abacı, seyircilerin arasında Bette Midler'ı görüyor ve bir anda büyük bir şok yaşıyor. Abacı, Midler'ı ısrarla sahneye davet ediyor.

 

Bette Midler, onu kırmamak için sahneye çıkıyor. Abacı, ünlü yıldızı iltifat yağmuruna tutuyor. Abacı, şarkılarını ezbere bildiği ve hayranı olduğu Midler'ın bir parçasını hiç provasız okuyuveriyor."

 

ÖZAL DA TAVSİYE ETTİ

1987 yılında Halikarnas'ı ziyaret eden 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal, çok beğendiği mekanın anı defterine şunları yazmıştı: 'Türkiye'nin çağ atladığını görmek istiyorsanız, Halikarnas'a gidiniz.' Merhum Ahmet Ertegün de aynı yıl deftere şunları yazmıştı:

 

'Türkiye, dünyada bir şeyin en iyisini yaptı, o da Halikarnas'tır.' 34 yıldır popülerliğini hiç kaybetmeyen mekan, 2012 ve 2013'te dünyanın dört bir yanından 40 gazeteciyi de Bodrum'da ağırladı.[reklam]

Efsanevi gece kulübü, önümüzdeki yıl 35'inci yaşını görkemli bir partiyle kutlamaya hazırlanıyor. Halikarnas'ın tüm eski ve yeni müdavimlerini bir araya getirecek olan nostalji temalı partide; dünyaca ünlü yıldızların sahneye çıkması bekleniyor.

 

ZEKİ MÜREN JÜRİ KOLTUĞUNDA

Halikarnas, eskiden ses getiren güzellik yarışmalarına da ev sahipliği yapıyordu. 1979 yılında düzenlenen güzellik yarışmasında; Zeki Müren, Mehmet Barlas, Güzin Özipek ve Gülriz Sururi gibi isimlerin bulunduğu bir jüri görev yapmıştı.

 

Jüri, oylama sonucu Hülya Yiğitalp'i birinci seçmişti.

 

'SHOW CAR'I ONLAR BULDU

Tatil beldelerinde gördüğümüz, gösteriler eşliğinde gece kulüplerine müşteri çağıran 'show car'ların yaratıcısı Halikarnas'tı. 'Karnaval arabası' olarak da bilinen bu araçlar; 1979'dan beri o gece sahneye çıkacak sanatçı ve dansçılarla birlikte Bodrum sokaklarında dolaşıyor.

 

 

ÜNLÜ İSİMLER KOMŞU OLUYOR! DETAYLAR BURADA!
 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin