Nik Xhelilaj'dan kariyeri ve özel yaşamına dair açıklamalar!

'Üç Yol' filminde aşkı için farklı bir ülkeye göç eden 'Bünyamin'i oynayan Nik Xhelilaj, Yeni Aktüel dergisine konuştu: ''O kadar aşık olursam, ben de göç ederim.''

resim yok
28 Ekim 2013 - 09:56
Röportaj

'Üç Yol' filminde aşkı için farklı bir ülkeye göç eden 'Bünyamin'i oynayan Nik Xhelilaj, Yeni Aktüel dergisine konuştu: ''O kadar aşık olursam, ben de göç ederim.''

'Kayıp Şehir' dizisindeki 'Kadir' rolüyle tanınan Nik Xhelilaj'ın oynadığı 'Üç Yol' isimli film, geçtiğimiz Cuma gösterime girdi.

 

Xhelilaj, Yeni Aktüel dergisinden Neslihan Perker'e konuştu...


Tiran'da büyümüşsünüz... Nasıl bir çocukluk geçirdiniz?


Kalabalık bir ailenin üyesi değilim. Annem, babam ve bir de ablam var... Çocukluğumun geçtiği yıllarda şahsen çok eğlendim ama o zamanlar ülkede komünist idare vardı. Yaş büyüdükçe sistem yalanmış gibi gelmeye başladı. Küçük yaşta her imkan vardı; komşularımız, akrabalarımız gibiydi.

 

DİZİ ÇEKİLMİYORDU!

Peki oyuncu olmaya nasıl karar verdiniz?


Aslında ilk önce avukat olmak istedim; o dönem hukuk revaçtaydı... Ardından Tiran Güzel Sanatlar Akademisi'ne girdim ve oyunculuk okudum. Okulun ilk yılı biraz kararsızlığa düştüm çünkü Arnavutluk'ta bizim sektörümüzde hayat zor. Senede üç film yapılıyor, dizi ise hiç yapılmıyor. Buradaki gibi bir piyasa söz konusu değil.

 

Eğitim döneminde çok iyi bir yönetmenden film teklifi geldi ve Çek Cumhuriyeti'ne giderek 60'lı yıllarda geçen bir dönem filmi çektik. Ardından 'The Albanian' filminde; sevdiği kadın için Berlin'e giden illegal bir göçmeni canlandırdım.


Ve bu filmle Uluslararası Moskova Film Festivali ve Priştine Uluslararası Film Festivali'nde 'En İyi Erkek Oyuncu' ödüllerini kazandınız... Peki filmde canlandırdığınız karakter gibi aşk için göç eder misiniz?


O kadar aşık olursam, tabii ki göç ederim.

 

BİR İLİŞKİM YOK

Bugüne kadar hiç 'o kadar aşık' olmadınız mı?


21 yaşındayken olmuştum ama duygularımı kontrol ettim, bu yüzden de aslında pişmanım. İnsanın bu tip durumlarda kendine sürekli sınır koymasına gerek yok; yaşamak lazım, ne olursa olsun... İçimdeki duyguyu söylemedim ama o karşımdaki insan anlamıştı.[reklam]

Peki 21 yaşındaki aşk trajedinizden sonra bir daha aşık oldunuz mu? Ya da onu diğerlerinden ayıran neydi?


Güzel ilişkiler yaşadım ama bir daha aşık olmadım. Onunla büyümüş, kendimi tanımıştım. Film projeleri gelince de tamamen işime kanalize oldum.


Hayatınızda şu anda biri var mı?


Yok. Olsa iyi olurdu, Türkçem ilerlerdi...

 

ŞİMDİYE KADAR BÖYLE BİRİNİ OYNAMADIM

'Üç Yol' nasıl bir film oldu?


'Üç Yol' kendi temposunda ilerleyen bir film. Sevenler de olacaktır, sevmeyenler de... Canlandırdığım 'Bünyamin' karakteri, yıllar önce ağabeyinin sevgilisini kazayla köprüden düşürüyor ve yıllarca içinde bunun vicdan azabını taşıyor.

 

Senaryoyu ilk okuduğumda çok enteresan gelmişti çünkü şimdiye kadar böyle bir karakteri hiç canlandırmamıştım. Çok güzel bir deneyim kazandım.


'Bünyamin' karakterini canlandırdıktan sonra hayata dair neyi öğrendiniz?


Sabırlı olmak... Ben yeni yeni olmaya çalışıyorum.

 

 

KAYIP ŞEHİR'DEKİ ROL ARKADAŞINI ELEŞTİRDİ! İŞTE DETAYLAR!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin