resim yok
25 Eylül 2011 - 00:00

 

ADANA’da bakırcılar, televizyondaki ’Muhteşem Yüzyıl’ dizisinde bakır eşyaların kullanılmasıyla satışlarının arttığını söyledi.
 
Kentte 60 yıldır bakırcılık yapan Kamil Tuna, Muhteşem Yüzyıl dizisinde ağırlıklı olarak bakır eşyaların kullanıldığını belirterek, "Şimdilerde televizyon dizisiyle insanlarda merak uyandıran bakır, kullanmak için olmasa da süs eşyası olarak rağbet görüyor" dedi.
 
Tepsi, cezve, fincan takımı, ayranlık, karabiber öğütücüsü, hamam tası, şekerlik, tabak ve bakırdan yapılan birçok eşyayı sattıklarını belirten Tuna şunları söyledi: "Hürrem Sultan’ın dizide halvetten önce hamamda yıkanırken bakır hamam tasını kullanmasıyla, önce bakır hamam taslarımızın satışı arttı. Daha sonra, Hürrem Sultan hamileyken Kanuni Sultan Süleyman’la bakır sahanda yemek yemesinin ardından, bakır sahan satışlarımızda gözle görünür bir artış oldu. Uzun zamandır gençlerin ilgisini çekmeyen bakır, bir televizyon dizisi aracılığıyla ilgi çekemeye başladı."
 
’KULLANMAK İÇİN DEĞİL SÜS İÇİN’
 
Adana’da sadece 3 bakırcı esnafının ayakta durduğunu söyleyen Kamil Tuna, "Eskiden hemen hemen her evde bakır eşyalar kullanılırdı. Bakır tencerede yapılan ve bakır sahanlarda sunulan yemeklerin tadı bile başka olurdu. Kız çeyizlerinde de muhakkak bakır eşyalar olurdu. Uzun zamandır gençlerin ilgisini çekmeyen bakır, bir televizyon dizisi aracılığıyla ilgi çekemeye başladı" dedi.
 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin