Hatay'da son durum! Enkazlardan yardım çığlıkları geliyor!

Dün Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası ortaya çıkan görüntüler kan dondurdu! Deprem nedeniyle Hatay'ın bir çok yerinde binalar yıkıldı. Yıkılan binaların altında kalan yüzlerce insan hala yardım bekliyor! Peki Hatay'a neden yardım ulaşmıyor? Hatay'da enkaz altında yardım bekleyenler güncel liste!

Gülcan Tarımoğlu
07 Şubat 2023 - 11:20
Viral

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki deprem ve Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğünde diğer deprem, Hatay’ın Antakya ilçesinde de büyük yıkıma neden oldu.

23-02/07/hatay.jpg

Depremin ardından Antakya’da Devlet Hastanesi yıkıldı, çok sayıda bina enkaza dönüştü. Depremin yerle ettiiği yerlerden biri de Hatay’ın Güzelburç Mahallesi oldu. Güzelburç Mahallesi’nde onlarca bina yıkıldı. Mahallede yaşayanlar can havliyle kendilerine moloz yığınlarından kurtarmaya çalıştı. 

23-02/07/hatay2.jpg

Türkiye'yi yasa boğan deprem felaketinin ardından, Hatay'da yardım çığlıkları giderek arttı! 

HATAY NEDEN KADERİNE TERK EDİLDİ?

Antakya’da gün aydınlanınca depremin etkisi daha çok gözükmeye başladı. Neredeyse tüm binaların yıkıldığı ilçede, çoğu vatandaş sokakta kalırken, arama ekiplerinin eksikliği nedeniyle birçok enkazda çalışma henüz başlamadı.

Sabahın ilk ışıklarıyla yakınları enkazda olan vatandaşlar, “Sesimi duyan var mı?” diyerek yakınlarına ulaşmaya çalıştı. Özellikle Atatürk Caddesi üzerindeki birçok enkazdaki insanların sesleri duyuldu.

Ekipler yetişebildikleri enkazlara müdahale ederken depremde hayatını kaybeden birçok vatandaş, enkazdan çıkarıldı. Arama ve kurtarma çalışmaları, çevre illerden gelen ekipler ve askeriyenin katılımıyla gün boyunca sürecek.

HATAY KIRIKHAN'DA ENKAZ ALTINDA ACİL YARDIM BEKLEYENLER GÜNCEL ADRES VE İSİMLER!

DİLEK MUCUK: Cumhuriyet Mah, Atatürk Cd. No:5, 31440 Kırıkhan/Hatay

Buğra Sarı, Olcay Sarı, Abdulselam Sarı, Yunus Sarı: CUMHURİYET MAH. ATATÜRK CAD. NO: 11 İÇ KAPI NO: 4 KIRIKHAN / HATAY

İpek Çakır ve oğlu Yasin Çakır: Mimar Sinan Mahallesi 726 sk öz Pınar sitesi.

HARUN KARATELLİK ve ENSAR KARATELLİK: Mimar sinan mahallesi 726. sokak no:1/2 özpınar sitesi g blok kırıkhan/hatay

 

Eyüp Saydam: Bahçelievler Mahallesi Uğur Sitesi Hatay/Kırıkhan

Hatice Kübra ÇöllüKurtuluş mahallesi , Namık Kemal caddesi No:18 Kırıkhan/ Hatay

Ayşe Reyyan Uluç: Bahçelievler Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı No:58 Kat:1 Kırıkhan/Hatay

Şerife Sevinç, Ahmet Sevinç, Elif Sevinç, Ali Sevinç: Gündüz, 726. Sk. No:3, 31440 Kırıkhan/Hatay buranın hemen karşısında G Blok

Mehmet Öğünç: Mimar Sinan Mah. Adnan Menderes Bul 22/12

AYNUR-İDO-TÜRKER TAŞÇIOĞLU: Hatay/Antakya Cebrail Mah Güçlübahçe sit. a101 üstü blok

REYHAN BABUÇ AHRAZOĞLU EŞİ VE BEBEĞİ: KURTULUŞ MAHALLESİ ŞEHİT ERDOĞAN KARAOĞLU CADDESİ KUPİK APT. ATATÜRK HEYKELİ YANI KIRIKAN HATAY! 3.KAT

Hakan İlhan, Semanur İlhan, Aslıhan İlhan: Cumhuriyet mah 330. Sok no: 6 

Ahmet Çağlar, Sungur Çağlar, Fuat Çağlar , Yüksel Çağlar, Rıfat Çaglar:Cumhuriyet mahallesi 333.sokak çağrı apartmanı a blok

Mete Ahrazoğlu, Hatice Ahrazoğlu, Mehmet Ahrazoğlu, Reyhan Babuç Ahrazoğlu ve Ali Kağan Ahrazoğlu:Kurtuluş Mah. Şehit Erdoğan Karaoğlu Caddesi Kübik Apartmanı 3. Kat Kırıkhan HATAY

Fatma Belge, Necmettin Belge, Elif Belge: Hatay Kirikhan İlcesi, Kilicoglu Mahallesi, Belge Apartmani

 

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin