Haydar Dümen'den Rüzgar Erkoçlar'a kötü haber!

Prof. Dr. Haydar Dümen, geçirdiği bir dizi ameliyat ve hormon takviyeleriyle cinsiyet değiştirerek erkek olan Rüzgar Erkoçlar’ın normal yollarla baba olma ihtimalinin olmadığını söyledi.

resim yok
24 Aralık 2013 - 13:30
Magazin

Prof. Dr. Haydar Dümen, geçirdiği bir dizi ameliyat ve hormon takviyeleriyle cinsiyet değiştirerek erkek olan Rüzgar Erkoçlar'ın normal yollarla baba olma ihtimalinin olmadığını söyledi.

Prof. Dr. Haydar Dümen, Rüzgar Erkoçlar'ın Hürriyet'ten Ayşe Arman'a verdiği röportajda ilerde baba olmak istediğinin hatırlatılması üzerine, ''Bu şu andaki teknoloji ile kesinlikle mümkün değil.

Başka bir erkekten testis nakli bugüne kadar hiçbir ülkede yapılmadı. Testis olmadan bir insanın sperm üretmesi mümkün değil'' dedi.

Cesaretinden dolayı Rüzgar Erkoçlar'ı ve sevgilisini kutlayan Haydar Dümen, ''Benim kendi kızım böyle bir şeye kalkışsa onu engellerdim. Ama cesareti takdire şayan. O’na tavsiyem baba olmaktan vazgeçip, iyi bir koca olmaya çalışsın. Gitsin bir çocuğu evlat edinsin'' şeklinde konuştu.

Psikiyatrist Dr. Haydar Dümen, cinsiyet değiştirerek erkek olan ve baba olmak istediğini dile getiren Rüzgar Erkoçlar'ın baba olup olamayacağını tıbben değerlendirdi.

 

''AKLI BAŞINDA YİĞİT BİR İNSAN''

Cinsiyet değiştirmenin büyük bir cesaret gerektirdiğini ifade eden Prof. Dr. Haydar Dümen, Rüzgar Erkoçlar'a destek çıktı.

Erkoçlar'ın toplumsal baskıya maruz kaldığını ifade eden Dümen şunları söyledi;

''Bu kişi insan olarak var olduğu için ben, siz ne kadar kutsalsak o da aynı oranda kutsal. Aynı oranda yaşamaya hak kazanır. Yeter ki yanlışlarını başka birine enjekte etmesin. Aşılamaması için de insanların karşısına o kimlikle çıkması lazım. Ben çok takdir ediyorum kendisini.[reklam]

Aklı başında yiğit bir insan. Bakıyor ki aynaya ben bir erkeğim. Ben erkeğim diyen bir kişiye ’sen kadınsın’ kimliğiyle yaşatmaktan daha büyük bir işkence olamaz. Diyor ki ’ben erkeksem bundan vazgeçeceğim’ Erkeklerde bu değişim olabiliyor ama kadınlarda çok nadir. Bu nadir de arada bir çıkacaksa bu da bizim rengimizdir. Ama olmuyor, üzerine gidiyorlar.''

 

''BENİM KIZIM OLSAYDI YAPTIRMAZDIM''

Bir baba olarak kendi çocuklarının böyle bir şey yapmasına izin vermeyeceğini ifade eden Dümen, ''Yiğitçe bir iş yapmıştır, ben yapmamasından yanaydım. Benim kızım, oğlum olsaydı yaptırmazdım. Sevgilisini de kutluyorum. Demek ki ruhsal bir bağlılık var. Aşka ruhsal bağlılığa saygı duymak gerekir. Onlar uzun vadede gidiyor. Ama tensel bağlılık bazen bir haftada, bazen bir ayda ama mutlaka 10 yılda bitiyor'' diye konuştu.

Rüzgar Erkoçlar’ın hissettiği kimliğini tercih ettiği için verdiği mücadeleden vazgeçmemesi gerektiğini dile getiren Haydar Dümen, Erkoçlar'a nasihatlerde bulundu.

Dr. Haydar Dümen, ''Baba olmaktan vazgeç, iyi bir koca ol. Git bir tane çocuk al büyütürsünüz. Olmayacak duya da amin denilirse o kızın da kulağını şöyle hafiften ‘yapma yavrum ben senden yanayım’ derim hafiften çekerim.

Bu öyle olmaz, yazık. Bunu yapmadan önce ya göze alacaktı, ya da almışsa sırtını bilime dayayacak. Bilimde de sırtını tam dayayacak kişi benim. İkinci bir kişiyi de tanımıyorum.

Yola devam, bilime arkasını dayasın. Kendi gücünün dizginlerini eline alsın, daha da canlansın. Sen topluma örnek olduğun için geri adım yok, pes etmek, yorulmak yok. Kendini var edeceksin. Çünkü var ettiğin şey yanlış ve kötü bir şey değil'' şeklinde konuştu.

 

 

RÜZGAR ERKOÇLAR YİNE İŞ DEĞİŞTİRDİ! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin