resim yok
22 Temmuz 2006 - 00:00

İzmir'in Tire ilçesinde eczacılık yapan ve aynı zamanda amatör olarak müzikle uğraşan kişi, bir televizyon kanalında yayınlanan ''Hırsız-Polis'' adlı dizinin jenerik müziğinin bestesinin kendisine ait olduğu iddiasıyla dava açmaya hazırlanıyor. Tireli Eczacı Kafkas Gence Karadağoğlu (26), yaptığı açıklamada, ''Hırsız-Polis'' adlı dizinin ''İmkansız Aşk'' adlı son dönemlerin sevilen jenerik müziğinin bestesinin kendisine ait olduğunu ileri sürdü. Söz konusu parçayı, 3 yıl evli kaldığı eski eşine duyduğu sevgi dolayısıyla bestelemeye başladığını ifade eden Karadağoğlu, şöyle konuştu: ''Eserimin 20 Eylül 2000 tarihinde sözlerini, 2002 yılında da müziğini bitirdim. Bestem tam anlamıyla 2004 yılında hazır hale geldi. Bunun üzerine amatörce uğraştığım için 'İmkansız Aşk' adını verdiğim şarkıyı 7610 Nokia marka ve yeni aldığım Sony-Ericsson marka cep telefonlarıma kaydettim. İzmir'de Nokia marka cep telefonum çalınınca İmkansız Aşk'ın telefonda olan kayıtları, bluetooth yoluyla elden ele dolaşmaya başlamış. Aradan geçen iki yıl sonra bestemi Hırsız Polis dizisinin jenerik müziğinde duyunca beynimden vurulmuşa döndüm.'' Bu gelişmenin ardından hakkını aramak için ilgili yayıncı kuruluş ile dizinin yapımcı kuruluşunu aradığını söyleyen Karadağoğlu, şöyle devam etti: ''Aramalarımda aldığım yanıt çok üzücüydü. Bana 'Burayı günde senin gibi en az bin yalancı arıyor' dediler. Ancak sonunda ısrarlı aramalarım sonucunda yapım şirketinden şarkıyı bestelediğini iddia eden Cem Yıldız'ın telefonunu alarak, kendisiyle görüştüm. Konuşmamızda bana 'İmkansız Aşk'ı ben yaptım' dedi. Ben de kendisinde bestelediğim tarihi söyledim. 13 Nisan 2005 tarihinde de Sony-Ericsson firmasından beste tarihimle ilgili kayıt teyidi aldım. Kendileriyle defalarca görüştüm ve sonraları Cem Yıldız medyaya, 'Parçanın sadece akustik versiyonu benim' demeye başladı. Sony-Ericsson firmasından aldığım teyitle beraber, yayıncı kuruluş ve yapım şirketine noter kanalıyla ihtarname çektim, 10 gün içerisinde de hukuki süreç başlayacak.'' Yaşadıklarının çevresinde de alay konusu olmasına yol açtığını dile getiren Karadağoğlu, haklılığını ispat etmenin kendisi için artık ''onur meselesi'' olduğunu söyledi. Başlangıçta yayıncı ve yapımcı kuruluşlardan tek isteğinin dizinin jeneriğinde isminin konulması olduğunu, ancak bu isteğinin kabul görmediğini belirten Karadağoğlu, artık mahkeme yoluyla maddi tazminat talebinde de bulunacağını ve davayı kazanması durumunda elde edeceği parayı hayır işlerinde harcayacağını söyledi.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin