His Dark Materials dizisinden 1.5 milyonluk kayıp!

Yüksek bütçeli HBO ve BBC ortak yapımı fantastik dizi His Dark Materials yeni bölümüyle izleyiciden ne kadar ilgi gördü? His Dark Materials reytingleri yeterli düzeyde mi?

Philip Pullman'ın aynı isimdeki (Karanlık Cevher) fantastik roman üçlemesinden BBC ve HBO ortak yapımcılığında uyarlanan "His Dark Materials"ın ekran serüveni sürüyor. Geçtiğimiz hafta "Lyra's Jordan" isimli bölümle açılışını yapan dizi bu hafta sonu "The Idea of North" isimli sezonun ikinci bölümüyle hikayesini sürdürdü.

Bad Wolf & New Line Cinema yapımcılığında hazırlanan yapım ilk bölümüyle gerek BBC gerek HBO için oldukça parlak bir başlangıca imza atmıştı.

HIS DARK MATERIALS REYTİNGLERİ 

Açılış bölümünde 7.2 milyon izleyici tarafından takip edilerek İngiliz televizyonlarında son beş yılın en iyi açılışına imza atan yapım ikinci bölümüyle yaklaşık 1.5 milyon izleyicilik bir kayıp yaşadı ve BBC One (8PM) yayınıyla 5.7 milyonluk bir izleyici kitlesi yakaladı.

19-11/11/his-dark-materials-foto.jpg

Televizyon dizilerinin ilk bölümünün ardından ikinci bölümünde düşüş yaşamalarının oldukça sık görülen bir durum olduğu ve dijital platformlardan gelecek rakamlarla birlikte dizinin izleyici sayısının hala iyi bir seviyede olduğu söylenebilir. Zaten dizi, son bölüm rakamlarıyla Pazar gecesi yayınlanan rakiplerinin hepsini geride bırakıp zirvedeki yerini korumayı başardı.

His Dark Materials, HBO'daki yayınıyla da ekranlara iyi bir başlangıç yapmış ve Pazartesi akşamları için HBO'nun şimdiye kadar gördüğü en iyi başlangıçlardan birine imza atmıştı.

19-11/11/his-dark-materials-foto2.jpg

"HIS DARK MATERIALS" KONUSU

Uyarlama senaryosu Jack Thorne (Harry Potter and the Cursed Child, This Is England) tarafından kaleme alınan dizinin hikayesi izleyiciyi küçük Lyra Belacqua ile tanıştırıyor. Küçük kız, kayıp bir çocuk vakasının ardındaki gizemi araştırırken yolu hayli fantastik bir dünya ve canlılarla kesişiyor ve bu serüven boyunca hem kendi ailesi hem de kaderiyle ilgili birçok gerçeği keşfediyor

Oyuncu kadrosunda Dafne Keen, Ruth Wilson, Clarke Peters, James McAvoy, Lin-Manuel Miranda gibi isimleri bulunduran His Dark Materials 17 Kasım 2019'da sezonun üçüncü bölümü "The Spies" ile kaldığı yerden devam edecek.

His Dark Materials, Türkiye'de her Salı saat 22:00'de beIN SERIES SCI-FI'de ekranlara geliyor.

"His Dark Materials" (BBC & HBO) fragman:

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin