İdil Fırat'tan yeni dizisi hakkında ilginç açıklamalar!

İdil Fırat, 'Ben Onu Çok Sevdim' dizisinde canlandırdığı Berin Menderes'le ortak noktaları olduğunu söylüyor: ''Fiziksel olarak benzemiyoruz ama vücut dillerimiz benzer.''

resim yok
01 Ekim 2013 - 09:04
Röportaj

İdil Fırat, 'Ben Onu Çok Sevdim' dizisinde canlandırdığı Berin Menderes'le ortak noktaları olduğunu söylüyor: ''Fiziksel olarak benzemiyoruz ama vücut dillerimiz benzer.''

Sevilen oyuncu İdil Fırat, Adnan Menderes'in hayatını konu alan 'Ben Onu Çok Sevdim' dizisinde Berin Menderes rolüyle izleyici karşısına çıktı. Dizide Mehmet Aslantuğ'un eşini oynayan Fırat, teklif geldiğinde hummalı bir çalışma içerisine girmiş. Arşivlerden o döneme ait araştırmalar yapan ünlü oyuncu, Berin Menderes'i anlatan bütün makaleleri okumuş.

 

Defalarca aldatılmasına rağmen sessiz kalan ve üç çocuğu için mücadele eden Berrin Menderes'in hayatından çok etkilenen Fırat; bu rolün kendisini çok heyecanlandırdığını ve dönem dizisinde rol aldığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

 

YENİ PROJESİNİ ANLATTI

İdil Fırat ile yeni projesini konuştuk...

 

BENİM İÇİN ÖNEMLİ BİR PROJE

İlk defa bir dönem dizisinde oynuyorsunuz. Sizin için nasıl bir deneyim oldu?

 

Hiç dönem dizisinde oynamamıştım ama bir dönem işinde rol almayı çok istiyordum. Bu çok önemli bir proje... Yaşanmışlıklar var; okudukça insanı meraka sürüklüyor. O döneme ait es geçtiğimiz şeyleri ortaya çıkartıyor. Adnan Menderes'in yaşadıkları, daha sonra başından geçen olaylar; hepsi çok etkileyici... Bu dönemle kıyasladığımızda; yaşadıklarına değer veren, sahip çıkan çok cesur insanlarmış.

 

CANLANDIRMAK ÇOK KEYİFLİ

'Ben Onu Çok Sevdim'de başarı, entrika, aşk; her şey var. Sizin ilginizi çeken ne oldu?

 

Yaşanmış bir hikaye olması beni çok etkiledi. Karakter bazlı baktığımda, Berin Menderes beni çok heyecanlandırdı. Pek çok insan tarafından bilinen özellikleri olan biri değil. Daha çok geride durmayı tercih ediyor. Adnan Menderes'in hayatında çok önemli bir yeri var ve çok özel bir insan... Onu canlandırmak çok keyifli.


Berin Menderes'in yaşadıklarını bu diziden önce biliyor muydunuz?


Açıkçası ben de diziye dahil olduktan sonra hayatına dair araştırma yaptım. Çok kaynak yok. Birtakım sahaflarda birkaç kitap buldum. Yassıada duruşmalarında Adnan Menderes ile yazışmaları vardı. Kendi ağzından, kendi kalemiyle yazılmış mektuplar var. Eşiyle ilgili yazdığı yazıları buldum. Bu yazılardan anladığım kadarıyla Berin Menderes; çok özel, çok güçlü ve çok asil bir kişiliğe sahip.

 

KARAKTER RUHUNUZA GİRİYOR

Menderes Ailesi'nin yaşadıkları size ne hissettirdi?


Aslında çok enteresan yaşananlar. Mektupları okudukça, Berin Menderes'i anladım. 'Onun yerinde olsam, ben ne yapardım?' diye çok düşündüm. Çünkü insan, ister istemez canlandırdığı karakteri yaşamaya başlıyor. Ben de sürekli aynı sorunun cevabını aradım ama sonra bıraktım.


Neden?


Çünkü düşüncelerimin beni yanlış bir yere çekmesini istemedim. Bir de yaşananları o dönem içinde değerlendirmek lazım. O zaman her şey çok farklıydı. O koşullarda, o durumda bilemiyorum ama şu an başıma gelmiş olsa farklı bir tepki verebilirdim.


Dış görünüş olarak kendinizi canlandırdığınız karaktere benzetiyor musunuz?


Dış görünüş olarak benzediğimizi düşünmüyorum. İnternette Berin Menderes'in çok fazla fotoğrafı yok. Aldığım kitaplarda daha çok fotoğraf var. Pek benzemiyoruz aslında. Fiziksel bir benzerlik değil ama vücut dilinde bir benzerlik var bence... Aslında benzerlik de olması gerekmiyor. Önemli olan o karakteri anlamayı becerebilmek. Zaten bir süre sonra o karakter ruhunuza girmiş oluyor, yani özdeşleşiyorsunuz.[reklam]

HAYATIMLA ÖN PLANDA OLMAYI SEVMEM

Sizi işleriniz dışında ekranda göremiyoruz. Magazinden özellikle mi uzak durmayı tercih ediyorsunuz?


İşlerim dışında kendi hayatımla ön planda olmak bana doğru gelmiyor ama böyle yaşayan insanların yaptığı da yanlış demiyorum. Herkesin kendi hayatı ve insanlar mutlu oldukları şekilde yaşamayı tercih ediyor. Projelerim olduğu zaman, işlerimi konuşmak istiyorum. Basından kaçmak gibi bir durumum yok ama göz önünde olmamak da benim tercihim. Basının olduğu mekanlara çok gitmiyorum.

 

İLİŞKİLERİ ÇOK SAĞLAM

Berin Menderes'in eşine duyduğu sevgiyi nasıl tanımlarsınız?


Çok özel. Bir kere ona büyük bir sevgiyle bağlanmış. Eşine duyduğu sevgi, mektuplarda o kadar net ki... Sevmeyen insan, o yazıları yazamaz. Hep bir gün Adnan Menderes'in ona döneceğini düşünmüş. Ona olan sevgisi hiç bitmemiş. Yassıada sürecinde Adnan Menderes'in de onu başka bir yere koyduğunu görüyoruz. Aralarında köklü, sağlam bir ilişki var. Bazı büyük adamların arkasında bir kadın vardır ya; Berin Menderes de öyle olmuş.

 

KENDİMİ O DÖNEME AİT HİSSEDİYORUM

Kendinizi rol aldığınız döneme ait hissediyor musunuz?


Senaryoda geçen olayları uzun süre araştırdım. Bu yüzden ben de artık kendimi orada görüyorum. Berin Menderes bazlı okuduğum için o dönem kim olurdum bilemiyorum tabii...


Sizce Berin Menderes için Adnan Menderes'i vazgeçilmez kılan neymiş?


Bence gerçekten ortada çok büyük bir sevgi var. Bir aile kurup başbakan karısı olmuş ve üstüne düşen görevlerin hepsini yerine getirmiş. Çok sevdiği için bir gün kendisine döneceğine inanmış. Kocasına olan sevgisini, bağlılığını hiç kaybetmemiş.

 

MENDERES AİLESİ ÇOK ÇİLE ÇEKMİŞ

Dönem işinin zorlukları var mı?


Çok itinayla çalışmak gerekiyor. Çekimler sırasında kadraja, bugüne ait bir şey girmemesi gerekiyor. Bütün mekanlar o döneme ait oluyor. Her şeyin gerçekçi olması için özen göstermek gerekiyor. 60 sene öncesinin işini çekmek kolay değil.


Ailenin yaşadıkları sizi üzdü mü?


Çok etkilendim. Sadece Berin Menderes odaklı değil; o ailenin yaşadığı çok trajik şeyler var. Dizinin başında anlatacağımız şeylerin dışında sonraki süreçte de yaşadıkları var. Bitmeyen bir çile... İnanılmaz maddi sorunlarla mücadele ediyorlar. Bir yandan oğullarıyla ilgileniyor... Herkesin kaldırabileceği şeyler değil. Bunları kaldırabilmek için çok güçlü olmak lazım.

 

 

DİZİNİN AYHAN AYDAN'I BİRCE AKALAY'IN AÇIKLAMALARI BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin