İdlib'de kaç asker şehit oldu?

Geçtiğimiz akşam yaşanan hava saldırısında çok sayıda askerimiz şehit oldu.

Merve Mutlu
28 Şubat 2020 - 14:08
Viral

Geçtiğimiz akşam Esed rejimi tarafından İdlib'de Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarına yönelik hava saldırısında çok sayıda asker şehit oldu. 

20-02/28/idlib.png

İdlib'de devam eden operasyonlarda 17 günde bin 709 rejim unsuru, 55 tank, 3 helikopter, 18 zırhlı araç, 29 otobüs etkisiz hale getirildi iddiası gündemdeki yerini koruyor. Kaybettiğimiz askerlerimize ait isimler henüz resmi olarak açıklanmadı ancak açıklamaya göre ölen Türkiye askeri sayısının 33 olduğu, yaralı sayısının da 36'ya ulaştığı söyleniyor. Gerçekte ise çok daha yüksek sayıda kayıp olduğu ancak açıklanmadığı düşünülüyor.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, saldırı sonrasında kamera karşısına geçerek yaptığı ilk açıklamada 9 şehit olduğunu açıklamış ancak daha sonra 22'ye yükseldiğini açıklamıştı. Gece 02.00 sıralarında 3. kez kameralar karşısına geçen Vali 7 askerin daha şehit olduğunu, şehit sayısının da 29'a yükseldiğini, yaralı sayısının ise 36 olduğunu söylemişti. 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin