İlber Ortaylı'dan Payitaht Abdülhamid dizisine eleştiri!

Geçtiğimiz günlerde bir televizyon programına katılan tarihçi İlber Ortaylı Payitaht Abdülhamid dizisini eleştirdi...

Nurşah
24 Aralık 2018 - 11:24
Magazin

İlber Ortaylı geçtiğimiz akşam CNN ekranlarında izleyici karşısına çıkan Gündem Özel programına konuk olarak katıldı. Programın sunuculuğunu yapan Deniz Bayramoğlu'nun sorularını yanıtlayan Prof. Dr. İlber Ortaylı TRT 1 ekranlarında yayınlanan Payitaht Abdülhamid dizisi ile ilgili yorumlarını da dile getirdi...

18-12/24/payitaht-ilber-ortayli.jpg 

"Böyle bir Abdülhamid yok..."

Cuma akşamları izleyici karşısına çıkan sevilen dizi Payitaht Abdülhamid ile ilgili İlber Ortaylı, "Dizi için konuşmayalım gücenirler, böyle bir Abdülhamid yok, böyle bir devir de yok..." yorumunu yaptı...Ünlü tarihçi ve yazar, geçtiğimiz bölümlerde de ekrana gelen Abdülhamid'in bir konsolosa tokat attığı sahne ile ilgili olarak da şunları söyledi:

Osmanlı padişahı konsolos falan dövmez, sadece bir şeyhülislamımız bir konsolosu dövdürttü eline sağlık...

18-12/24/payitaht.Jpeg

Sultan Abdülhamid'i son derece suskun ve tedbirli bir padişah olarak tabir eden İlber Ortaylı, Abdülhamid'i en güzel anlatan kişinin Nahit Sırrı Örik olduğunu dile getirdi...

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin