Mazhar Alanson'dan olay yaratan açıklamalar!

Şarkıcı Mazhar Alanson, MasterChef yarışmacısı Murat Özdemir'in işkence yaptığı papağan Bahattin'in ölümüne ilişkin olarak çıkan haberlerin sıklığına tepki gösterirken "Genç, babayiğit çocuk şehit olmuş, 6 aylık hamile karısı. Hayır, o öyle sayfada geçiyor. Papağan öldü, 1 haftadır Türkiye konuşuyor. Konuşuluyor" dedi. Ortalık karıştı.

Merve Mutlu
24 Aralık 2018 - 10:56
Magazin

Geçtiğimiz günlerde Murat Özdemir isimli şahsın, evinde bulunan Bahattin adlı papağana şiddet uygulayarak eziyet etmesi, gündeme bomba gibi düşmüştü. Hayvan cinayetlerinin son derece artış gösterdiği günümüzde, hayvanseverlerin tepkisi, Murat Özdemir'in ceza almasını kolaylaştırmıştı. 

Şarkıcı Mazhar Alanson, Üsküdar'da verdiği bir konser sırasında MasterChef yarışmacısı Murat Özdemir'in işkence yaptığı papağan Bahattin'in ölümüne ilişkin olarak çıkan haberlerin sıklığına tepki gösterirken "Genç, babayiğit çocuk şehit olmuş, 6 aylık hamile karısı. Hayır, o öyle sayfada geçiyor. Papağan öldü, 1 haftadır Türkiye konuşuyor. Konuşuluyor" dedi.

18-12/24/mazhar-alansonn.png

Hayvana şiddet gösterme eğiliminin psikolojik bir rahatsızlık olduğunu, güç gösterisi yoluyla kendisine tepki gösteremeyecek ya da koruyamayacak bir canlıya zarar vermenin her canlıya zarar verebilmenin yalnızca bir adımı olduğunu ve hayvan ile insan canı arasında bir ayrım olmadığını bilen hayvanseverler, bu yaşanan şiddet olaylarına tepki gösterirken, Mazhar Alanson bu durumu bir insan canıyla kıyasladı. 

Yaptığı bu yorumla birçok tepki alan Alanson'a en net tepkiyi başarılı şarkıcı Ceylan Ertem verdi: 

"Bence Mazhar bey'in şarkılarını ne için yazdığı o kadar önemli değil. Ama "Gençler şehit olmuş, Türkiye bir haftadır papağan konuşuyor" gibi bir cümle kurması çok acı. Sen de mi acı yarıştırıyorsun? Elbette şehitlerimize de ciğerimiz yanıyor ama önemsemeyelim mi başka canilikleri? "Onun için üzül, buna üzülme, buna ses çıkar, buna sessiz kal..."

Mazhar Alanson'un son dönemdeki diğer bir çıkışı da, "Yandım yandım" adlı parçasının bir aşk parçası olmadığı, Kabe'ye yazıldığı yönündeki iddiası oldu. 

"Yandım yandım şarkısı Kabe'ye idi.."

Mazhar Alanson, "Yandım yandım" adlı parçası hakkında konuştı. Malum şarkıda geçen, “Baka baka doyamadım, hem kokladım da” bölümü için, “Kâbe için yazılmıştır. Ama siz onu dinlerken aşk şarkısı zannedersiniz” sözlerini söyleyen Mazhar Alanson, sosyal medyada alay konusu oldu.

Mazhar Alanson, şarkılarını bir bütün olarak yazmadığını, notlar tutarak dize dize yazdığını ifade etti. Gazeteci Ahmet Hakan'ın yazdığı köşe yazısında, Alanson'un bu açıklaması şöyle değerlendirildi:

Mesela Kâbe’ye gidince... “Baka baka doyamadım” diye bir dize yazıyormuş.

Mesela sevgilisi aklına gelince... “Bana yeniden şarkılar söyleten kadın” diye bir dize yazıyormuş.

Mesela Medine’ye gidince... “Yandım yandım / Ah ki ne yandım” diye bir dize yazıyormuş.

Mesela esrik günlerini anarken... “Sarhoşluğu geçmedi hâlâ” diye bir dize yazıyormuş.

Mesela eski sevgilisine bakıyor... “Hâlâ hoş bir havan var” diye bir dize yazıyormuş.

En sonunda bütün bu apayrı havaların dizelerini bir araya getirip şarkı haline dönüştürüyormuş.

Mazhar Alanson'un bu açıklamaları sosyal medyada da alay konusu oldu ve birçok paylaşım yapıldı. İşte o paylaşımlardan bazıları:

 18-12/24/screenshot_1.png

18-12/24/screenshot_2.png

18-12/24/screenshot_3.png

18-12/24/screenshot_4.png

18-12/24/screenshot_5.png

18-12/24/screenshot_6.png

18-12/24/screenshot_7.png

18-12/24/screenshot_8.png

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin