İnternetten dizi ve film izleyenlere şok! Konu meclise taşındı..

İnternetten dizi ve film izleyenlere şok! Prof. Dr. Nabi Avcı açıkladı, internette korsan ile mücadele başlıyor. Konu meclise taşındı..

Berfu Gürle
16 Ekim 2017 - 14:38
Gündem

İnternetten dizi ve film izleyenlere şok! Filmlerin, dizilerin, kitapların ve birçok emek verilmiş eserlerin korsan olarak internet ortamında yayılmasına engel olmak adına yeni bir düzenleme geliyor. Konu meclise taşındı...

Mayıs ayında Eski Bakan Nabi Avcı tarafından düzenlenen bir toplantı ile taslak hakkında bilgi verilmişti. Tamamen sanatçıların dijital ortamda haklarının korunması adına gerçekleştirilecek olan Dijital Hak İhlalleriyle Mücadele Merkezi'nin kurulması meclise taşınacak. 

Böylece sanatçının eserinin ondan habersiz bir şekilde paylaşılması kullanılması ve korsan olarak yayınlanmasının önüne geçilmesi hedefleniyor. Bu merkez ile sanatçının kaldırtmak istediği her eser savcının kararı ile kaldırılabilecek.

17-10/16/korsan-film-ve-dizi-izleyenlere-hukuki-ceza.jpg

Eski Kültür ve Turizm Bakanı olan Nabi Avcı görevini Temmuz ayında Numan Kurtulmuş'a devretmişti. Ama Mayıs ayında hazırlamış ve tanıtımını yapmış olduğu bu taslak bugün tekrar gündeme geldi. Yeni Şafak gazetesinin yazarı Ahmet Fatih Erturan'ın haberine göre yakında tasarı Meclis'e sunulacak. 

İnternet üzerinden telifsiz bir şekilde film, dizi, kitap, müzik, bilimsel açıklamalar, şiir ve beste gibi tüm eserlerin araştırılması için Dijital Hak İhlalleriyle Mücadele Merkezi kurulacak. Telif hakkı sahibi sanatçı kendisine ait olan eserin kaldırılması için Dijital Hak İhlalleriyle Mücadele Merkezi'ne yapacağı başvur ile yakından inceleme başlayarak korsan olduğu tespit edildiği takdirde yayınlayan sitenin kapatılması sağlayacak.

Dijital Hak İhlalleriyle Mücadele Merkezi'ne telif hakkı sahibi olan sanatçının başvuruyla başlayacak bu süreçte görevli savcı gerekli incelemeler sonrası siteyi yavaşlatıp erişim engeli koyabilecek hatta siteyi kapatabilecek. Sanatçı dilerse korsan içerik paylaşan sitelere dava açıp yaptırımda bulunabilecek.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin