resim yok
19 Eylül 2008 - 00:00

Kadir İnanır, 40 yıl boyunca 'İpsiz Recep'i canlandırmayı hayal ettiğini söyledi. TRT1'de 6 Ekim'de ekrana gelecek "İpsiz Recep" dizisinin başrol oyuncusu Kadir İnanır, 40 yıl boyunca 'İpsiz Recep'i canlandırmayı hayal ettiğini söyledi. TRT 1'in 6 Ekim'de ilk bölümünü ekrana getireceği yeni dizisi "İpsiz Recep"in oyuncuları önceki gün Samandıra'daki platoda basının karşısına çıktı. Yönetmenliğini Erhan Baytimur üstlendiği dizide Kadir İnanır, Burcu Kara, Hakan Ural, Sema Atalay, Nihat Nikerel, Hilmi Erdem, Ali Çoban, Akasya Asiltürk gibi televizyon ve sinemadan tanıdığımız ünlü isimler rol alıyor. Kadir İnanır dizide, Milli Mücadele yıllarında önemli hizmetlerde bulunan Milis Yüzbaşı İpsiz Recep karakterini canlandırıyor. Türk Sineması'na emek verdiği 40 yıl boyunca "İpsiz Recep"i canlandırmayı hayal ettiğini belirten Kadir İnanır seti ziyaret eden basın mensuplarına, "Bu ilginiz beni çok memnun etti. Yıllardır 'İpsiz Recep'i oynamadan bu mesleği bırakmak istemediğimi söylüyordum. Bu her zaman yaptığım filmlerden veya karakterlerden biri değil. Hep söylerim, bir toplumu topla tüfekle işgal ederek yok edebilirsiniz. Ama o millet sonra kendine gelir, Kurtuluş Savaşı'nda gördüğünüz gibi, birlik olur ve tekrar kendi vatanını kurar. Yaşadığımız bu cennet vatan, nasıl kurtuldu, nasıl kuruldu bunları hepimizin bilmesi gerekiyor. İşte bizim yaptığımız film Kurtuluş Savaşı'nın başlamasına ışık tutan kahramanın öyküsü" dedi. Dizide İpsiz Recep karakterini canlandıran Kadir İnanır, "Böyle bir karakteri canlandırmak için onun kişilik çözümlemesini çok iyi yapmak gerekiyor. Ben yıllar önce bu adamın kimliğini tespit ettiğim için oynamadan sinema hayatımı bitirmek istemiyorum diye pek çok beyanat verdim. İşte gün geldi çattı" dedi.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin