İstanbul'da dolu yağışı başladı mı? Hangi bölgeler etkilendi

Meteoroloji genel müdürlüğü İstanbul için acil uyarı geçerken, vatandaşlar yeni bir felaket yaşamamak için tedbirlerini artırdı.

Editör
28 Haziran 2018 - 00:08
Gündem

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul'da kuvvetli dolu yağışı konusunda vatandaşları uyarırken, sigorta şirketleri de müşterilerine SMS ile uyarı göndererek araçlarını güvenli alanlara park etmeleri konusunda bilgilendirdi.

Geçtiğimiz yıl ceviz büyüklüğündeki dolu yağışı açıkta kalan tüm araçlara zarar vermekle kalmamış, ev ve işyerlerinin camlarını kırmış, dış cephelerini bozmuştu. Binlerce kişinin aracı kullanılamaz hale gelirken, otomobillerde oluşan vurukları düzetlemek için oto tamircilerde aylarca sıra olmuştu. Dün ve bugün yine benzer bir yağışın olacağı uyarısını veren Meteoroloji Genel Müdürlüğüne göre başta İstanbul olmak üzere Marmara bölgesinin batısı ve Kıyı Ege'de kuvvetli yağış bekleniyor.

18-06/26/dolu-yagisi.jpg

Uygunsigorta'nın haberine göre bu bölgelerde kuvvetli sağanak yağış, gök gürültülü yağış, ani sel baskını, yıldırım düşmesi, dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklar oluşabileceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji genel müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre 26.06.2018 Salı Orta Akdeniz ve Balkanlar üzerinden gelecek yeni bir yağışlı sistemin etkili olması bekleniyor. Yağışların Salı günü Trakya'da, Çarşamba günü İstanbul başta olmak üzere Batı Marmara ve Kıyı Ege'de etkili ve yer yer çok etkili olacağı belirtiliyor.

HANGİ ŞEHİRLER ETKİLENİYOR? 

Bölgede beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın öğle saatlerinden itibaren sırayla Edirne, Kılklareli, Tekirdağ ve İstanbul Avrupa yakasında yerel olarak kuvvetli 51-50 kg/m2 olması beklendiğinden ani yaşanabilecek sel, su baskını, lokal dolu yağışı, yıldırım düşmesi ve yağış anında kuvvetli sayılabilecek rüzgar gibi olumsuzluklardan etkilenebilecekler.

Henüz başlamayan ancak öğle saatlerinden itibaren etkisini hissettirecek yağışların güney ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerinden orta kuvvette, zaman zaman kuvveti 30-50 kn/sa olarak eseceği bekleniyor.

YAĞIŞ BAŞLADI

16:20 - Edirne'de sağnak yağmur yağışı başladı.

16:26 - Tekirdağ'da dolu yağışı başladı.

17:00 - Yarım saat içinde İstanbul'da başlayacak sağanak yağışın dolu olmayacağı öngörülüyor. (AKOM)

GÜNCELLEME!

27 Haziran 23:00 itibarı ile istanbulda ceviz büyüklüğünde dolu yağışı başladı.

18-06/26/dolu-yagisi-onlemler.jpg

Yağışın hafta sonuna kadar ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde etkili olmaya devam etmesi bekleniyor.

Ani sel baskınları, yıldırım düşmesi, kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklardan etkilenmemek için vatandaşların dikkatli ve tedbirli davranmları gerekiyor.

Hava sıcaklıklarının ise hafta boyunca doğu ve iç bölgelerde artışı hissettireceği, mevsim normallerinin 4 ila 7 derece üstünde seyredeceği, batı bölgelerinde ise yağış olmasına rağmen hissedilir bir değişiklik olmayacağı belirtiliyor. Sıcaklıklar Batı Marmara ve Kıyı Ege'de mevsim normallerinde devam edecek.

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin