Kara Sevda Uluslararası Emmy Ödülleri'nde finale kaldı!

Başrollerinde Burak Özçivit, Neslihan Atagül ve Kaan Urgancıoğlu'nun bulunduğu Kara Sevda Uluslararası Emmy Ödülleri'nde finale kaldı! Uluslararası Emmy Ödülleri'nde finale kalan ilk Türk dizisi oldu.

Berfu Gürle
28 Eylül 2017 - 15:00
Gündem

Uluslararası televizyon sektörünün en prestijli ödüllerinden olan Uluslararası Emmy Ödülleri’nde finalist oldu. Kara Sevda Uluslararası Emmy Ödülleri'nde finale kaldı ve finale kalan ilk Türk dizisi olarak adını tarihe yazdırdı. Kara Sevda, 18 ülkeden 11 kategoriye katıldığı yarışmada ‘En İyi Dizi’ dalında finale kalan dört yapım arasına girmeyi başardı.

17-09/28/kara-sevda-odul.jpg

Uluslararası Emmy Ödülleri, Uluslararası Televizyon Sanat ve Bilimleri Akademisi'nin ABD dışında yayınlanan televizyon sektörünün en iyi yapımlarının seçildiği ödül törenidir.

Star Tv ekranlarında yönetmenliği Hilal Saral'ın, senaristlilğini ise Burcu Görgün Toptaş ve Özlem Yılmaz’ın üstlendiği Kara Sevda haziran ayında yaptığı final bölümü ile dünyada ses getirmeye devam ediyor.

17-09/28/kara-sevda-emir.jpg

Milyonların ekrana kilitlendiği dizide Uluslararası Emmy Ödülleri’nde 'En İyi Dizi' dalında aday gösterilerek Türkiye'nin finale kalan ilk dizisi oldu. Bu sene 45'incisi düzenlenecek Uluslararası Emmy Ödülleri’nde iki kez Oscar ödülü sahibi oyuncu ve yönetmen Kevin Spacey özel bir ödül alacak.

17-09/28/kevin-spacey.jpg

2016 tarihinde 11'incisi düzenlenen Uluslararası Seul Drama Ödülleri’nden ‘Jüri Özel Ödülü’ sahibi olan Kara Sevda birçok kurum ve üniversite tarafından ‘Yılın En İyileri’ arasında gösterildi. Uluslararası Emmy Ödülleri’nde Türkiye’den finalist olan ilk ve tek yapım.17-09/28/kara-sevda-emmy.jpg

Uluslararası Emmy Ödülleri'nde finale kalması sonrası yorum yağmuruna tutulan ve dizinin yeniden başlaması için imza kampanyası başlatılan Kara Sevda; Yunanistan, Ortadoğu ülkeleri, Uruguay, Şili, Arjantin, Peru ve pek çok ülkede seyirci karşısına çıkıyordu.

17-09/28/bruce-lpaisne.jpg

Uluslararası Televizyon Sanatları ve Bilimleri Akademisi Başkanı ve CEO’su Bruce L. Paisner’in yaptığı açıklamada “Her yıl dünya çapındaki televizyon sektörü Uluslararası Emmy global sahnesinde hatırlanmak için yarışıyor. Adayları olağanüstü başarılarından; yaratıcılıkları ve yetenekleriyle dünya çapındaki izleyicilere ilham olmalarından ötürü tebrik ediyoruz” dedi. 45'incisi düzenlenecek olan Uluslararası Emmy Ödülleri, 20 Kasım New York’ta gerçekleşecek törenle sahiplerini bulacak.

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin