Kardeş Payı'nın Emrah'ı hakkında hiç duymadıklarınız!

Sıcak bir mahalle dizisi, absürt komedi, seyirciyi güldüren Kardeş Payı’nın senaristlerinden biri Emrah Kaman.

resim yok
21 Ağustos 2014 - 13:25
Röportaj

Star TV'nin sevilen komedi dizisi 'Kardeş Payı' ilk sezonuyla ekranlara damgasını vurarak sezon arasına girdi.

 

Dizinin ekran başarısındaki paylardan en büyüğü ise Emrah Kaman'a ait.

 

İşte Kaman ile yapılan eğlenceli röportaj ve hiç duymadıklarınız...

 

''DAHA ÇOK BABAMI TAKLİT EDİYORUM''

Sıcak bir mahalle dizisi, absürt komedi, seyirciyi güldüren Kardeş Payı’nın senaristlerinden biri Emrah Kaman.

Seyirci gözüyle ifade edersek dizinin Sivaslı Emrah'ı, Metin'in (Ahmet Kural) belalısı.

 

Gerçekte ise 29 yaşında, Sivaslı, Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği mezunu, komedi yazmayı, seyretmeyi seven dizinin yapımcı ve yönetmeni Selçuk Aydemir'in yazdığı rolle kendini ekranda bulan senarist.

Kaman, senaryoyu kaleme alırken en çok annesi, babası ve babaannesinden beslendiğini söylüyor. Emrah rolüyle ilgili ise ''Daha çok babamı taklit ediyorum.'' diyor. ''Sivas'a dair mi babanızı taklit ediyorsunuz?'' sorusuna, ''Sivas'a dair evet. Bir de babam çok girişken ve komiktir.

 

İnsanlarla uğraşmayı sever. Pazara götürürdü hep bizi, alışveriş yapardık. Salatalığın kilosu 1 lira 'hadi 75 kuruş olsun' derdi. 'Baba 1 lira zaten alalım gidelim.' dediğimizde 'Oğlum ben bunun muhabbetindeyim.' der, 1 saat muhabbet eder ve alırdı.'' cevabını veriyor.

Balkan Düğünü, İbret-i Alem, Hanımın Çiftliği ve Yalan Dünya dizilerinde de senaristmiş Kaman. Kardeş Payı'na da yazar olarak başlamış.

 



Bir gün Aydemir, ''Yeni bir rol yazdım. Bunu sen oynayacaksın.'' diye gelince kamera karşısında bulmuş kendisini. Başta korksa da dizi ekibinin desteğiyle denemeye karar vermiş: ''Bir şey kaybetmem. Çok kötü olursa da bir daha sokağa çıkmam en fazla.'' cümleleriyle o an hissettiklerini dile getiriyor. Dizideki Emrah'ın kendisine neredeyse hiç benzemediğini belirten Kaman, ''Ben çok çekinden bir insanım. Dizi başlayana kadar hiç tek başıma çekildiğim fotoğraf bile yokmuş. İnsanlar şimdi yanıma gelip 'Fotoğraf çektireyim?' diyorlar. 'Benimle mi?' diye soruyorum.'' diye konuşuyor. Twitter, Instagram gibi sosyal medya da kullanmıyor. Sebebini ise, ''Herkes gibi bir insanım. Kendimi fikir beyan edecek kadar da değerli bulmuyorum galiba.'' ifadeleriyle açıklıyor.

 

'BABAMIN HAYAL KIRIKLIĞI OLABİLİRİM'

Emrah Kaman'ın senaristlik serüveni ağabeyi Murat Emre Kaman ile başlıyor. Reklamcılık mezunu ağabeyi yazmaya karar verince hikâye değişiyor. İnşaat mühendisliğinde kitaplar ve mizah dergileriyle geçen yılın ardından ağabey Kaman'dan gelen ''Bu işi birlikte yapalım.'' teklifiyle başlıyor yazmaya. 6 ay boyunca ekmek almak hariç dışarı çıkmadıklarını kaydeden Kaman, ''O altı ayda sadece film izleyip bir şeyler yazdık. 13 bölüm senaryo çıktı. Sonra o yazdığımız şeyi kimse okumadı.'' ifadelerini kullanıyor.[reklam]

Bir aylık bursunu fotokopi parasına verdiğini dile getiren Kaman, o süre zarfında arkadaşlarının ''Çocuklar olmayacak bu iş, gül gibi mesleğiniz var onu yapın.'' dediğini söylüyor. Kaman, bir süre ailesinden senaristlik yaptıklarını sakladıklarını aktarıyor. Şimdi dönüp bakınca o 6 ayı 'tam anlamıyla çile' olarak değerlendiriyor.

Babasının en büyük hayalinin kendisiyle şirket kurmak olduğunu söylerken ''Hayatındaki hayal kırıklığı ben olabilirim. Şimdi biraz daha mutlu ama hissediyorum. Ukde kaldı içinde. Eğer inşaat mühendisliği yapsaydım daha mutlu olacaktı.'' diyor. ''Yine eski zor günlere dönecek olsanız inşaat mühendisliği yapar mısınız?'' sorusuna emin bir şekilde 'Yapmam' cevabını veriyor. Lükslerinin olmadığını söyleyen Kaman, ''7 senedir aynı evde oturuyoruz değiştirmeye niyetimiz yok. Benim yiyeceğim bir akşam yemeği yazarken de yiyorum.'' diyor. Sevdiği işi yapmanın önce geldiğinin altını çizen Kaman, ''Mutlu olmak önemli. Çünkü zengin olmak için değil sevdiğimiz için yapıyoruz.'' ifadelerini kullanıyor. Hem isimlerinin yazıldığı hem de para kazanmaya başladıkları ilk işin Balkan Düğünü olduğunu belirten Kaman, ''Yalan Dünya daha eski. Bayağı yazmıştık. Belki de hayatımın en çok çalıştığı işi odur ama hiç para alamadık.'' diye konuşuyor.

 

'YAPTIĞIMIZ KENDİ GÜLDÜĞÜMÜZ ŞEYİ YAZMAK'

Ekipte çok fazla Sivaslı olduğuna değinen Kaman, ''Kendi aramızdaki çok gülüyoruz buna. Sivas'ın çok içindeyiz. Annelerimiz babalarımız oralı. En iyi bildiğimiz şey. Kardeş Payı'nda yaptığımız da tam olarak bu. Kendi güldüğümüz şeyi yazmak.'' şeklinde konuşuyor.

Dizide rol almasının ardından oyunculuk teklifleri alsa da ''Başka yapımda rol alır mıyım bilmiyorum ama kendi yazdığımız bir şeyde oynarım gibi.'' diyor. Çünkü ona göre yazarlık dünyanın en güzel mesleği. Kaman, ''Yazarlık çok daha cazip geliyor. Oyunculuk zor. Yazarken kimseye ihtiyacınız yok. Bir dünya kuruyorsunuz kendi kafanızda. Hayal ediyorsunuz. İnsanlar bunu görüp severlerse, izlerlerse yerini hiçbir şey dolduramaz.'' ifadelerini kullanıyor.

 

'SEYİRCİ OLARAK DA KOMEDİYİ SEVİYORUM'

Abisi Murat Emre Kaman ile birlikte dram da yazdıklarını aktaran Emrah Kaman, ''Annem de izliyor dram dizilerini, ağlıyor. İnsan bir diziyi izleyip neden ağlama ihtiyacı hisseder anlamıyorum. Seyirci olarak komedi izlemeyi daha çok seviyorum. Bizim nesil de daha çok seviyor diye düşünüyorum.'' diyor. Her hafta insanları güldürecek bir şeyler yazmanın zorluğuna değinen Emrah Kaman, ''Televizyonda savaşları görünce ağlamak en kolayı. Hayat herkese farklı bir rol biçiyor. Ve ben bu hafta üzüldüm senaryo gönderemiyorum diyemiyorsun kimseye. Bazen mecburiyetten oluyor. Bazen de insanlar bu kadar üzgünken bari bir saatlerini gülerek geçirsinler motivasyonuyla yazıyoruz.'' diye anlatıyor. Türkiye’de mizahın değiştiği görüşüne ise katılmıyor: ''Biz sadece değişen teknikle biraz daha estetize ediyoruz.''

 

 

KARDEŞ PAYI'NIN KARDEŞLERİ TATİLDE! GÖRÜNTÜLER BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin