Kenan İmirzalıoğlu yeni dizisi Alef ile dönüyor! BluTv'nin yeni projesi ses getirecek..

Kenan İmirzalıoğlu, Ahmet Mümtaz Taylan ve Melisa Sözen’i bir araya getiren yeni bir mistik polisiye dizisi Alef büyük ilgi çekecek.

Taha Güven
05 Kasım 2019 - 18:20
Magazin

BluTV, ses getirecek yepyeni bir polisiye diziye imza atıyor.

19-11/05/blutv2-1-1572956852.jpg

Alef'in oyuncu kadrosunda kimler var?

Alef adlı 8 bölümlük sıra dışı bir polisiye dizisine imza atan BluTV, birbirinden başaralı isimler olan; Kenan İmirzalıoğlu, Ahmet Mümtaz Taylan ve Melisa Sözen’i bir araya getirdi. Başrollerini paylaşacakları dizinin yönetmen koltuğunda ödüllü yönetmen Emin Alper oturacak. İstanbul Boğazı’nda bir cesedin bulunmasıyla başlayan Alef çeşitli cinayetlerin sırrını çözmekle uğraşan iki dedektifin hikayesini konu alıyor.

Alef dizisinin konusu ne olacak?

19-11/05/eimpklwwoaal-fx.jpeg 

Geçtiğimiz günlerde oyuncuların ilk tanıtım çekimleri için bir araya geldiği dizide Osmanlı ve İslam Tarihi’nden izler yer alıyor. Genç ve hırslı dedektif Kemal (Kenan İmirzalıoğlu) ile deneyimli ortağı Settar (Ahmet Mümtaz Taylan) ile İstanbul’da işlenen gizemli bir seri cinayet davasının peşine düşecek. Birbirine hem olaylara yaklaşım konusunda hem de kişisel hayatları bakımında zıt olan bu ekibe üniversitede öğretim üyesi olan Yaşar (Melisa Sözen)’da daha sonra ekibe katılacak. Cinayetleri çözmeye çalışırken edindikleri her delille yüzyıllar boyunca saklı kalan bir sır perdesini de aralayacaklar.

19-11/05/eimpkkzwkaa6zx.jpeg

Şimdiden merak uyandırmaya başlayan oyuncu kadrosu ve hikayesi ile temelleri geçmiş tarihe dayanan tasavvufi öğelerle donatılmış Alef bir mistik polisiye dizisi olacak. 2020 yılında Türkiye’nin sevilen dijital platformu BluTV’de izeyicilerle buluşacak.

Oyuncu Kadrosu

Kemal (Kenan İmirzalıoğlu)

19-11/05/kenan-imirzalioglu.jpg

Orta ve lise öğrenimini Ankara'da, yüksek tahsilini ise İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Bölümü'nde yaptı. 1995 yılında mankenlik yapmaya başladı ve arkadaşlarının teşvikiyle girdiği Best Model of The World mankenlik yarışmasında birinci oldu 1999 yılında televizyon dizisi Deli Yürek'te Yusuf Miroğlu karakterini canlandırarak oyunculuğa geçti. Kısa zamanda oyunculuk yeteneğiyle seyircilerin ve yönetmenlerin ilgi odağı oldu. 2001 yılında Deli Yürek'in sinema versiyonu "Deli Yürek: Bumerang Cehennemi" adlı filmde oynayarak sinemaya transfer oldu. Ardından yine bir televizyon dizisi Alacakaranlık'ta (2003) rol aldı. Sinemadaki ikinci çalışması Uğur Yücel'in yazıp, yönettiği Yazı Tura'da başrolü Olgun Şimşek ile paylaştı çok büyük bir gişe yapmasada film festivallerinde çok büyük ödüller kazandı ve bu filmde oyuncuların gösterdiği performans çok beğenildi.

Settar (Ahmet Mümtaz Taylan)

19-11/05/569e5014cbbf3429ecb74554png.jpeg

İlk öğretim ve lise eğitiminden sonra 1989'da H.Ü. Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. 1989-93 arasında Diyarbakır DT'de çalıştı. Devlet Tiyatroları'nda çeşitli zamanlarda sanat yönetmeni yardımcılığı, sanat yönetmenliği, genel müdür danışmanlığı gibi görevler üstlendi. 1996'dan itibaren çeşitli TV ve sinema yapımlarında çeşitli roller oynadı. DETİS'in kurucu üyesidiir. Kurulduğu dönem genel sekreter olduğu DETİS'in seçilmiş ilk genel başkanıdır. Ayçin İnci ile 2007 yılında evlenmiştir.

Yaşar (Melisa Sözen)

19-11/05/winter-sleep-photocall-67th-annual-cannes-q6z6cmc3tyml.jpg

6 Temmuz 1985 tarihinde İstanbul'da doğan Sözen, Pera Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro Bölümü'nü bitirdi. Çeşitli tiyatro oyunları, film ve dizilerde görev aldı. 2008 yılının yaz sezonunda NTV'de "Dünyayı Kurtaran Kadın" isimli, çevre hakkında bilinçlendirmeye dayalı bir televizyon programı sundu. 2009 yılında Casus Kızlar Her Şey Nasıl Başladı? filminde Clover karakterini seslendirdi. 2011 yılında Reis adlı dizide, 2013'te Şubat adlı dizide Yağmur ve Sabah karakterlerini canlandırmıştır. Ayrıca Nuri Bilge Ceylan'ın Altın Palmiye ödüllü Kış Uykusu adlı filminde Nihal karakterini canlandırmıştır. Çağ Çalışkur'un yönettiği, Craft Tiyatro'da sergilenen 'Kalp Düğümü' adlı oyunda rol almaktadır.

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin