Oyuncu Tilbe Saran ahırı tiyatro atölyesine çevirdi!

Başarılı oyuncu ve seslendirme sanatçısından başarılı bir hareket geldi.

Merve Mutlu
06 Kasım 2019 - 09:35
Yeni Bölüm

Birçok tiyatro oyununda sahne alan ve profesyonel anlamda seslendirme sanatçılığı yapan Tilbe Saran, en son Cesur ve Güzel adlı dizide Fügen karakterini canlandırmış ve uzun süre ekranlardan uzak kalarak tiyatro ve seslendirmeye yönelmişti. Başarılı oyuncudan muhteşem bir hamle geldi. 

19-11/06/tilbe-saran.png

Daha önce Dormen Tiyatrosu, Kent Oyuncuları, İstanbul Şehir Tiyatroları, Aksanat Prodüksiyon Tiyatrosu ve Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu'nda sahneler alan başarılı oyuncu 1995'te Aksanat Prodüksiyon Tiyatrosu'nu Cüneyt Türel ve Işıl Kasapoğlu ile birlikte kurmuştu. Saran'dan yeni bir hamle daha geldi. 

Tilbe Saran ahırdan tiyatro atölyesi yarattı!

19-11/06/tiyatro.png

Saran, dokuz8haber'in Muğla’nın Ula ilçesi Portakallık köyündeki yaklaşık 15 yıldır kullanılmayan ahırı, bir grup kadın girişimciyle restore ettirip, tiyatro atölyesine dönüştürdü. Daha önce de kadınları destekleyen çalışmalar yapan ve sette taciz olaylarına karşı kadınları örgütleme girişiminde bulunan Saran'ın bu hareketi büyük beğeni topladı. 

19-11/06/saran.png

İzleyicinin aynı zamanda oyuncu olduğu tiyatro türü olan ’forum tiyatro’ eğitimi ile faaliyete başlayan atölye hakkında Tilbe Saran şunları söyledi: "İstanbul’un kargaşalı hayatı ve şehrin keşmekeşinden bunaldım. İstanbul’dan ayrılıp Muğla’ya taşınan bir arkadaşımın tavsiyesi ile Portakallık Köyü’ndeki bu yeri buldum. Mimar arkadaşımla bakmaya geldiğimde, ilk anda kendimi buraya ait hissettim. Buraya geldiğimizde kapı kapalıydı. Yan düşmüş bir kapı, 15 yıl kimsesiz kalmış bir yerdi. Öncelikle şu an stüdyo olan yeri gördük. Ahır olarak kullanılmış ancak çökmüş haldeydi. Artık taşıyıcıları da çökmüş, sadece taş duvarlar kalmıştı. Burası çok hoşumuza gitti ve burada çok güzel bir tiyatro atölyesi kurulabileceği fikri belirdi. Aslında burası için bir ’kadın girişimi’ diyebiliriz. Çünkü burayı gösteren bir kadın, Projeye de biz 3 kadın olarak başladık. Forum Tiyatro, bizim ilk etkinliğimiz, bu da gene bir kadın aracılığıyla başlamış oldu." (Onedio)

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin