Kızılcık Şerbeti dizisine oyunculardan destek yağdı! Peki dizi final mi yapacak?

Show TV'nin başrollerinde Barış Kılıç, Sıla Türkoğlu, Doğukan Güngör ve Evrim Alasya'nın yer aldığı sevilen dizisi Kızılcık Şerbeti'ne kadına şiddet konusundan dolayı RTÜK tarafından ceza verilmiş ve dizinin yeni bölümü yayınlanmamıştı. Bu yayın durdurma sonrası dizi camiasından sansüre hayır tepkileri hızla büyüdü. Peki Kızılcık Şerbeti dizisi RTÜK'ten ne ceza aldı? RTÜK diziye ne ceza verecek? Kızılcık Şerbeti RTÜK sebebiyle final mi yapacak? Kızılcık Şerbeti yayından mı kaldırılıyor? Dizi kaç hafta yayınlanmayacak? Kızılcık Şerbeti 23. bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti 23. bölümde neler olacak? Kızılcık Şerbeti'nin konusu ne? Kızılcık Şerbeti 22. bölümde neler yaşandı?

Volkan Usta
19 Nisan 2023 - 10:17
Kültür Sanat

Kızılcık Şerbeti dizisine RTÜK tarafından verilen 5 kez yayın durdurma cezası sonrasında geçtiğimiz hafta dizi son anda yayından kaldırılarak yerine İslamofobi belgeseli yayınlanmıştı. Peki dizinin akıbeti ne olacak?

İşte detaylar! 

23-04/17/ftsrvjlx0aewinp.jpg

Başrollerinde Barış Kılıç, Sıla Türkoğlu, Doğukan Güngör ve Evrim Alasya'nın yer aldığı Kızılcık Şerbeti dizisiyle ilgili RTÜK’ün verdiği 5 kez yayın durdurma cezasıyla dizi geçtiğimiz cuma son dakika kararıyla yayından alındı. Belgesel yayınıyla beraber dizinin ekranda olmamasına birçok ünlü isimden de tepki geldi.

KIZILCIK ŞERBETİ EKİBİ KARARA BÜYÜK TEPKİ GÖSTERDİ!

Başrol oyuncuları Evrim Alasya, Barış Kılıç, Doğukan Güngör ve Ceren Karakoç tepkilerini sosyal medyada böyle paylaştı. Ayrıca dizinin oyuncuları meslektaşlarının gösterdiklerini destek için bütün oyuncu arkadaşlarına teşekkür etmeyi de ihmal etmediler.

23-04/17/ftsgkxwwiamr-zy.jpg

ÜNLÜLERDEN BÜYÜK DESTEK!

Yargı ekibi Kızılcık Şerbetine verilen 5 bölüm cezayı protesto etti. Kızılcık Şerbeti’ne cuma gününden itibaren uygulanmaya başlanan kadına şiddet gerekçe gösterilerek verilen 5 kez yayın durdurma cezasına tepkiler sürüyor. Ay Yapım imzalı Yargı dizisinin ekibi RTÜK’ün verdiği bu sansüre karşı olduklarını duyurdu.

Ayrıca Yargı'nın Ceylin'i Pınar Deniz'de kendi hesabından "Neden? Gerçekten neden??? O kadar insanı ekmeğinden ediyorsunuz Çok yazık gerçekten" paylaşımıyla bu karara tepkisini gösterdi.

23-04/17/fts9xy8wiam5xpn.jpg

MERT RAMAZAN DEMİR VE AFRA SARAÇOĞLU'NDAN KIZILCIK ŞERBETİ PAYLAŞIMI!

Yalı Çapkını'nın Ferit'i ve Seyran'ı Mert Ramazan Demir ve Afra Saraçoğlu'da verilen karara tepki olarak paylaşım yapmaktan hiç geri durmadı.

23-04/17/ftwzz-sxsaedafa.jpg

SET DURDURULDU!

RTÜK tarafından 5 hafta boyunca yayını engellenen dizinin çekimlerini yapım şirketi Gold Film durdurma kararı aldı. Bu durum dizi ekibinin haftalarca para almamasına neden olacak. Ayrıca artan reklam gelirleri nedeniyle Show TV’nin diziyi yayınlayamaması yüzünden büyük bir zarara uğradığı öğrenildi. 

KIZILCIK ŞERBETİ'NİN YENİ BÖLÜMÜ NE ZAMAN?

Geçtiğimiz cuma yayına gelmeyen dizinin toplamda 5 yayın durdurma cezası bulunuyor. Geçen hafta yayınlanmayan bölümle beraber dizi 4 hafta daha ekrana gelemeyecek gibi gözüküyor. Bugün cezanın kaldırılması için üst mahkemeye bir kez daha itiraz edilmesinin ardından dizinin kaderi tam olarak belli olacak. Ancak son itiraz da sonuçsuz kalırsa “Kızılcık Şerbeti” dizisi ancak 19 Mayıs’ta ekrana dönebilecek.

23-04/18/thumbs_b_c_f84ed82dafe3aa9d8f445c412a445d55.jpg

CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA!

Kızılcık Şerbeti için verilen tepki çeken kararın ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın 16-17 Nisan 2023 tarihli Dezenformasyon Bülteni'nde dizi hakkında da açıklama yer aldı.

Açıklamada; Bültende, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) bir dizi filmdeki kadına şiddet sahneleri nedeniyle yayımlandığı kanala uyguladığı 'program durdurma' cezasıyla ilgili çeşitli spekülasyonlar üretildiğinin tespit edildiğine işaret edildi.

Cezanın nedeni olarak gösterilen sahneler ve sansür iddialarının aksine dizinin 10 Mart 2023'te saat 20.47'de yayınlanan 18'inci bölümündeki bazı sahnelerine yönelik kamuoyunda yoğun tepki oluştuğu ve RTÜK'e çok sayıda şikayet ulaştığı ifade edilen bültende, şunlar kaydedildi:

'Yapılan incelemelerin ardından dizinin tepki çeken bölümündeki sahnelerde kadına yönelik şiddetin yer aldığı tespit edilmiş, Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında 6112 sayılı Kanun'un 8'inci maddesinin 1'inci fıkrasının s bendinde yer alan 'Yayın hizmetleri, toplumsal cinsiyet eşitliğine ters düşen, kadınlara yönelik baskıları teşvik eden ve kadını istismar eden programlar içeremez.' hükmü kapsamında 'program durdurma' cezası uygulanmıştır. RTÜK, daha önce de 'kadına şiddet' sahneleri içeren bir dizi filmle ilgili 'program durdurma' cezası uygulamıştır.' ibaresine yer verildi.

SİNA KOLOĞLU AÇIKLADI!

Kızılcık Şerbeti dizisinin akıbeti merak edilirken yapımla ilgili bilgilerde gelmeye devam ediyor. Bu hafta yayınlanmayacak dizinin tam akıbetinin ne olacağı hala bilinmezken köşe yazarı Sina Koloğlu Kızılcık Şerbeti'nin geleceğine yönelik bilgiler aktardı.

23-04/19/ekran-alintisi.PNG

Milliyet yazarı Koloğlu sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "mahkeme, 'dizi sürsün' derse, 32. bölüm üzerinden düşünülen sezon finali gerçekleşecek. 'RTÜK haklı' derse, 27. bölümde dizinin finali yapılacak. Şu an set durmuş durumda. Bana gelen bilgi, çekilen bölümler yayınlanmasa da yapım şirketinin ücretleri ödeyeceği yönünde." açıklamasında bulundu.

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin