Kızılcık Şerbeti'nin Kıvılcım'ı Evrim Alasya rolünün hakkını verdi!

Show Tv'nin yeni dizisi Kızılcık Şerbeti 1. Bölümü ile izleyiciyle buluştu. Kızılcık Şerbeti dizisi oyuncularından Evrim Alasya ise Kıvılcım performansıyla adından söz ettirdi! Kızılcık Şerbeti dizisi oyuncuları kimler? Kızılcık Şerbeti dizisi konusu ne? Kızılcık Şerbeti 2. Bölümde neler olacak? Sıla Türkoğlu kimdir? Doğukan Güngör kimdir?

SHOW TV'de gerçek bir hikâyeden ekranlara uyarlanan Kızılcık Şerbeti dizisi ilk bölümüyle ekrana geldi!

Tanıtım filmlerinin gördüğü büyük ilgiyle ekranlarını yeni fenomen dizisi olacağını gözler önüne seren 'Kızılcık Şerbeti'nin başrolünde 'Kıvılcım Arslan'ı canlandıran Evrim Alasya, Habertürk'ten Mehmet Çalışkan'a röportaj verdi.

Her oyuncunun bir teklifi kabul etmesi adına belli başlı kriterleri vardır. Bu bağlamda ‘Kızılcık Şerbeti’, hangi özellikleriyle sizin kriterlerinize uydu?
Hikâye ve karakter en önemli kriterdir. Bu projeyi değerlendirirken hikâyenin çok içimizden ve toplumsal olarak yüzleşmemiz gereken bir hikâye olması açıkçası beni çok heyecanlandırdı. 'Kıvılcım' karakterini bu hikâyenin içinde önyargılarını, kabullerini kırması gereken katı bir karakter olarak görüyoruz. Süreç içinde kabuğunun nasıl kırıldığını, nasıl değişip dönüştüğünü izleyeceğiz. Bu hikâyede ‘Kıvılcım’ beni çok heyecanlandırdığı için bu projenin içindeyim.

'Kızılcık Şerbeti’nde canlandırdığınız Kıvılcım Arslan'ı analiz eder misiniz?

Kıvılcım’ zor bir kadın. Çünkü sert, köşeli ve katı kuralları olan bir kadın. Birçok konuda ön yargılı. Çocuklarını da öyle yetiştirmek için çok çaba sarf etmiş, ama hepimiz gibi kabullerinden vazgeçmeyerek doğru bildiklerini yıkmamak için direniyor. Tabii ki hayatın hepimize yaptığı gibi 'Kıvılcım’ın kabuğu nasıl kırılacak, içinden ne çıkacak ilerleyen bölümlerde hepimiz göreceğiz. Şimdilik kendini koruyan bir 'Kıvılcım' var.

‘Kıvılcım Arslan’ı canlandırırken rol model aldığınız kimse var mı yoksa karakteri tamamen genel gözlemlerinize ve hayal gücüne dayalı olarak mı yorumluyorsunuz?
Ben bir role hazırlanırken kimseyi öyle rol model almıyorum. Bu sürecin bir tanımı yoktur. Bir rolü içselleştirmek için mesleki olarak birçok malzeme biriktirirsiniz. Karakterin şekillenmesini biraz oynadığınız karakter, biraz sizin birikiminiz ve gözlemleriniz belirler. Hayal gücü de elbette ki olmazsa olmazdır. Yaptığımız iş zaten önce hayallerimizde şekillendirdiğimiz bir iş. Oyuncunun, yönetmenin, senaristin...

Kızılcık Şerbeti’nin izleyicilere hangi duyguları, hangi öğretileri aşılamasını dilersiniz?
İzleyicilere çok bizden bir hikâye anlatıyoruz. Bu hikâyenin kendilerine nasıl dokunacağına, ne anlatacağına izleyicilerimiz karar verecek.

Kızılcık Şerbeti’nin bir set günü nasıl geçiyor?
Set yoğun bir yerdir. Bizim setimiz çok yeni bir set daha. Birinci bölümü yeni bitirdik, ikinci bölüme geçtik. Bu süreç herkesin birbirini tanıma, ortak bir dil bulma sürecidir. Ekibin mayasının tuttuğunu düşünüyorum. Çok iyi bir ekip olduk. Ekranda bu nasıl yansıyacak hep birlikte göreceğiz.

Kızılcık Şerbeti’, kariyerinizin 11’inci TV dizi çalışması. Kamera önü oyunculuğa adım atarken neler hissettiğinizi hatırlıyor musunuz? O günden bugüne taşıdığınız en baskın duygu nedir?
Kaçıncı dizim olduğunu bugüne kadar hiç saymamıştım ama elbette ki ilk başladığımda çok heyecanlıydım. Çünkü bilmediğim çok şey vardı. Ayrıca bu durumdan dolayı duyduğum bir korkum vardı. Zaman, deneyim, çaba sayesinde bugünlere geldik. O günlerden taşıdığım baskın bir duygum yok. Her yeni iş yepyeni bir yolculuk ve yeniden öğrenmektir benim için. O zamandan bu zamana kadar çok şeyi değiştirip geliştirdim kendimde.

Dizi sektörü özellikle son 10 yıl içinde büyük bir çıkış yakaladı. Bu durumun devam etmesi için oyuncu alanında yer alan biri olarak dizi sektörünün neler yapması gerekiyor?
Yani açıkçası ben oynamaktan başka bir şeyden anlamam. Dizi sektörünün dinamikleri çok başka, benim bilmediğim bir matematiği var ama anladığım kadarıyla hem ülkemizde hem dünyada çok hareketlenen bir sektör oldu.22-10/31/kizilcik-serbeti-3.jpg

Oyunculuk size neler ifade ediyor?
Hayatta oyunculuk insanın en ilkel dürtüsüdür. Her şeyden önce oynamak vardı. Yaşamı oyunlar ile öğreniriz, oyunla algılarız. O yüzden oynamak, yaşam demek benim için. Nefes aldığım yer.

Yaklaşık 20 yıllık kariyerinizi gözden geçirmenizi rica etsem, ortaya çıkacak tabloyu analiz edebilir misiniz?
Çok anlaşılamadığımız bir iş yapıyoruz bu ülkede. Daha meslek tanımımız bile yeni yapıldı. Yaptığımız işin bir meslek tanımı yoktu. Çok zor bir yolculuk bizim işimiz. 20 yıl içinde mesleğimle ilgili kolay ve rahat yaşadım diyemeyeceğim ama şanslıydım. İyi yönetmenlerle, iyi oyuncularla yollarımız kesişti. Hep gönlüme göre roller oynadım çoğunlukla. Tabii ki hep tiyatroyla beslendim. Bu hayatımın sonuna kadar da böyle olacağını umuyorum. Oyuna devam…

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin