Klasikleşen diziler yeniden ekranlarda! Peki hangileri?

Bir döneme damga vuran klasikler Hacı Arif Bey, Kuruluş, Küçük Ağa, Çalıkuşu Ramazan’da TRT Haber’de yayınlanacak.

resim yok
08 Temmuz 2013 - 16:38
Magazin

Klasikler ekranlara geri dönüyor!

 

İşte o diziler!

 

Bir döneme damga vuran klasikler Hacı Arif Bey, Kuruluş, Küçük Ağa, Çalıkuşu - 1986 Ramazan ayında TRT Haber’de yayınlanacak.

 

Ramazan ayında başlıyor


TRT Haber, izleyicileriyle, bu sene Ramazan ayında sahurda, bir döneme damgasını vurmuş özel TRT klasiklerini buluşturuyor.

 

Sahur vakti


Her gece sahurda 02.40'da yayınlanacak dönem dizileri şöyle:

HACI ARİF BEY

Hacı Arif Bey'in unutulmaz bestelerini, Ahmet Özhan'ın yumuşak yorumuyla yeniden dinlemek isteyenler ve bestekârın ilginç hayat hikâyesini merak edenler için, TRT Haber, "Hacı Arif Bey" dizisini yıllar sonra yeniden ekranlara getiriyor.

KURULUŞ

Tarık Buğra'nın romanından Yücel Çakmaklı tarafından beyazperdeye uyarlanan Kuruluş, TRT Haber ekranlarında.

Film, izleyenleri, Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluş yıllarına ve Osman Gazi'nin beyliği ile bütünleşen kendi yaşamına götürüyor.

KÜÇÜK AĞA

Küçük Ağa romanının televizyon dizisine uyarlanmış şekli olan 'Küçük Ağa', Kurtuluş Savaşı'nda yaşananları ekrana yansıtıyor.

Romanın kahramanı sonradan adı Küçük Ağa olan İstanbul'lu Hoca lakaplı Mehmet Reşit Efendi.
[reklam]
ÇALIKUŞU

Aşkına rağmen gururu için evinden ayrılıp Anadolu'da öğretmenlik yapan genç bir kadının yaşamını anlatan dizide ayrıca dönemin toplumsal koşulları değerlendiriliyor. Aydan Şener'in başrolü oynadığı dizi izleyicilerin beğenisini toplayan bir klasik.

 

Reşat Nuri Güntekin'in aynı adlı eserinden Osman F. Seden tarafından uyarlanan 1986 yapımı televizyon dizisi TRT kanalında 20 Nisan 1986 ile 1 Haziran 1986 tarihleri arasında Pazar akşamları ekrana gelmiştir. 7 bölümdür.

Başrollerinde Aydan Şener, Kenan Kalav ve Sadri Alışık'ın olduğu dizide dönemin bir çok önemli oyuncusu da rol almıştır. Gösterildiği tarihte yoğun ilgi görerek büyük başarı kazanan dizi, 90'lı yılların başında Rusya'da ve Türk Cumhuriyetleri'nde gösterildiğinde çok büyük ilgi toplamıştır. Dizinin Esin Engin imzalı müzikleri de en az dizi kadar çok sevilmiş ve klasikleşmiştir.

51 oyuncu ve 1500 figüranın rol aldığı dizinin çekimleri İstanbul, Bursa, Bolu, Geyve, Göynük, Mudurnu ve İzmir'deki 137 mekanda gerçekleşti. Dizi tümüyle TRT dışında hazırlandı ve kuruma o dönemin parasıyla 115 milyon liraya mal oldu. Dizinin hazırlık devresi çekimleri toplam 6 ay sürmüştü.
 

 

ÇALIKUŞU'NUN YENİ VERSİYONUNDA BURAK ÖZÇİVİT'İN PARTNERİ BELLİ OLDU! DETAYLAR!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin