resim yok
25 Eylül 2011 - 00:00

 

Yeni yayın dönemiyle ekranda dizi savaşları da başladı. Kimi konservatuarlı, kimi alaylı birçok ismin kamera karşısına geçtiği yeni projelerden en çok konuşulanı ‘Kuzey Güney’ oldu. Kıvanç Tatlıtuğ’un yakışıklılığının yanı sıra oyunculuğuyla da adından söz ettirdiği bu projeden yola çıkan Hafta Sonu dergisi, genç oyuncular ve çalıştıkları koçları araştırdı
 
‘Ezel’ dizisinde Kenan İmirzalıoğlu’nun gözleri görmeyen annesi rolünde izlediğimiz tiyatrocu İpek Bilgin, Tatlıtuğ’un son zamanlarda sıkça konuşulan performansının arkasındaki mimar. Yeni rolü için yoğun bir fiziksel tempo tutturan Tatlıtuğ, aynı zamanda İpek Bilgin’le de bir oyunculuk çalışması içine girdi.  
 
Öğrencisi hakkında, “Kıvanç bu işe fiziğiyle başladı ama o kadar çok çalıştı ki şimdi oyunculuğunu konuşturuyor” diyen Bilgin, yakışıklı oyuncuyla günde  5-6 saat, hatta bazen 10 saate yakın çalıştıklarını da ekliyor. Öğrencisinin oyunculuğunda çok ciddi gelişmeler olduğunu belirten usta tiyatrocu, koçluk yaptığı Tatlıtuğ’un standardının çok yüksek olduğunu ve Hollywood’da bile başarılı 
olacağını söylüyor.
 
Usta sanatçı Sönmez Atasoy, ‘Bizim Yenge’ dizisinde izlediğimiz Tülin Özen’le ‘Haziran Gecesi’ dizisiyle tanıdığımız ve şu sıralar ‘Ay Tutulması’nda izlediğimiz Naz Elmas’a eğitmenlik yaptı. Oyunculuğa atılan adımlarda yardıma ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Atasoy, çalıştığı her iki oyuncunun da son derece başarılı performanslar sergilediğini söylüyor.
 
Uzun yıllar Devlet Tiyatroları’nda çalışan ve son derece başarılı projelerle karşımıza çıkan usta tiyatrocu Turgay Tanülkü, ‘Doktorlar’ dizisinde Kutsi’ye, ‘Kampüsistan’ dizisindeyse Tuğçe Kazaz’a koçluk yaptı. Meral Kaplan, Nihat Doğan gibi isimler de kendisinin koçluk yaptığı simalar arasında.  
Tanülkü, verdiği eğitim için “Kamera oyunculuğu tekniği ve diksiyon öğretiyoruz” diyor. Eğittiği isimlerden Tuğçe Kazaz’ın çok başarılı olduğuna da dikkat çekiyor.
 
 
Aslında karikatür olan ‘Sıdıka’nın dizi uyarlamasıyla hayatımıza giren Hasibe Eren’i şimdilerde ‘Yerden Yüksek’ adlı dizide bir anne olarak izliyoruz. Hemen her türlü rolün altından başarıyla kalkabilen oyuncuyu, ‘Avrupa Yakası’ dizisindeki ‘Makbule’ karakteriyle de sevmiştik. Eren, tüm bu temposu dışında ünlü isimlere yaptığı oyuncu koçluğuyla da biliniyor.  
 
Yağmur Zamanı’ projesi için Azra Akın’ı çalıştıran Eren, güzel oyuncuya sadece temel oyunculuk teknikleri üzerine değil, diksiyon konusunda da eğitim vermişti. Akın, dünya güzeli seçildikten sonra Türkiye’ye dönmüş ve sağlıksız Türkçesi’yle o zamanlar dikkat çekmişti.
 
Tiyatro sahnelerindeki başarılı performansını dizilere de taşıyan Celal Kadri Kınoğlu’nu en fazla tanımamızı sağlayan projeler, Haluk Bilginer ve Türkan Şoray’ın başrolünde olduğu ‘Tatlı Hayat’ dizisiyle, Merve Boluğur’un başrollerden birinde olduğu ‘Acemi Cadı’ olmuştu. Şarkıcılığı kadar oyunculuğuyla da adından söz ettirmeyi başaran Keremcem’e, ‘Aşk Oyunu’ dizisinde koçluk yapan Celal Kadri Kınoğlu, Aysun Kayacı’nın da ‘Çat Kapı’ adlı dizide koçluğunu üstlenmişti.
 
Daha vizyona girmeden Türk Sineması’nın önemli yapıtlarından biri olmaya aday olan ‘Anadolu Kartalları’ adlı filmde ‘Müzisyen Burcu’ karakteriyle karşımıza çıkmaya hazırlanan Hande Subaşı, Türkiye güzeli seçildikten sonra kariyerini oyunculuk üzerine geliştirmeyi tercih etmiş bir isim. Bu yolda kendisine koç olarak seçtiği isimlerse, Ayla Algan ve Yeşim Ceren Bozoğlu. Bu isimlerle çalışmış olmanın kendisi için son derece yararlı olduğunu söyleyen Subaşı, konuya farklı bir bakış açısı getiriyor: “Tabi ki en önemlisi yetenek. Ben konservatuarlı olup da oyunculuk yapamayan çok  ünlü tanıyorum.”
 
Tuğba Büyüküstün, Çağla Kubat ve Tolgahan Sayışman gibi isimlerin ortak noktası, kendilerine koç olarak Özay Fecht’i seçmiş olmaları. 2007’de İstanbul’a yerleşen ve ‘Kamera Karşısında Oyunculuk’ dersleri vermeye devam eden oyuncu koçundan eğitim alanlar arasında şu ünlü isimler var: Tuğba Büyüküstün, Uğur Aslan, Kıvanç Kasabalı, Fahriye Evcen, Burhan Öcal, Gökhan Tepe, Bergüzar Korel, Tolgahan Sayışman ve Sema Öztürk.
 
Nurgül Yeşilçay-Gülse Birsel / Çetin Sarıkartal 
Ödüllü ve başarılı oyuncuların da bazı projeler için kendilerine ve oyunculuklarına dışarıdan bakacak bir çift göze ihtiyaçları oluyor. Tıpkı ünlü yönetmen Ezel Akay’ın ‘7 Kocalı Hürmüz’ filminde pek çok tanınmış oyuncuya koçluk yapan Çetin Sarıkartal’ın kapısını çalması gibi. Haluk Bilginer’den Müjdat Gezen’e, Gülse Birsel’den Nurgül Yeşilçay’a kadar pek çok kişiye oyuncu koçluğu yapan Sarıkartal, filmde de küçük bir rol üstlenmişti. Nurgül Yeşilçay’ın öğrenme arzusunun kendisini şaşırttığını, Müjdat Gezen’le çalışmanınsa büyük bir şans olduğunu söyleyen Sarıkartal, Gülse Birsel’inse çok çalışkan olduğunu söylüyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin