resim yok
09 Ocak 2012 - 00:00

 

Star TV’nin yeni dizisi ‘Koyu Kırmızı’ bu akşam ilk bölümüyle ekranda...
Başrollerini Özgü Namal, Ozan Güven, Muhammet Uzuner ve İpek Bilgin’in paylaştığı dizi, hayatını böbrek hastası kız kardeşini yaşatmaya adamış bir öğretmenin aşkını anlatıyor
 
 
“İçinde aşk olmayan hikaye, hikaye değildir”
 
* Bu projede sizi ikna eden ne oldu?
İçinde her birinden ayrı zevk aldığım karakterleri barındırıyor. Her şey bundan yaklaşık iki sene önce Neşe Şen’in söylediği ilk cümlelerle başladı, “Hayatta sadece kız kardeşi olan bir adam var. Kan vererek geçiniyor, öğretmenlik yapıyor ve 60 bin kişiyle kız kardeşine böbrek bekliyor... Bir kadının kazayla hayatına bulaşmasından sonra alt üst oluyor.” Bana “Cemil olur musun?” dediler, ben de “Olur” dedim. 
 
* Bize biraz Cemil’i anlatır mısınız?
 Garip bir şekilde adamın kafasını, içini, zaaflarını, ne kadar belli olmasa da kafasındaki tilkileri görüyorum. Çok ortak noktalar bulacağız Cemil’le. Bazen de uçurumlar olacak aramızda.
 
* Kanını satmak zorunda kalıyor... Oynarken neler hissediyorsunuz? 
Acı olan bir hayrı gerçekleştirirken üzerine para almak zorunda kalması. Onun dışında kan verme eylemi hem verene, hem de alana şifa. 
 
* Ümit’le hayatları bir kaza sonucu kesişecek sanırım. Nasıl bir aşk hikayesi izleyeceğiz?
Aşk denen şey bir kazayla başa gelecekse ya da gerçek hayattaki gibi kazara oluyorsa bu bir dizinin değil hayatın konusu olur. Öyle ki içinde aşk yoksa film film değildir. Hikaye hikaye değildir, şarkı şarkı değildir. Öyle öğretiliyor bize. Yüzyılımızın insanlara hediyesi mi denir yoksa morfini mi denir, ne denir bilmem ama kazayla da aşık olunuyor olunması zaruri bir ihtiyaç gibi. Her bir algımıza gizli gizli şırınga edildiği için, ağzı olanın konuştuğu gibi her kalbi kan pompalayanın dilinde pelesenk oluyor. O yüzden sorunun cevabı izafi. Es kaza aşık olmaya gör.
 
 
“Aşkın çözemeyeceği hiçbir şey yok”
 
* Canlandırdığınız Ümit’ten bahsedebilir misiniz?
Ümit şehirli bir kadın. Zengin bir aile kızı ama ailesinin parası yerine kendi ayakları üzerinde durmayı tercih ediyor. Aşçılık okumuş ve arkadaşıyla birlikte restoran açmış. Babasını kaybettikten sonra işine tutunmuş. Annesiyle ilişkileri çok iyi durumda değil. Nişanlısı en büyük destekçisi.
 
* Nasıl bir aşığı oynuyorsunuz? 
Ümit’in süreç içinde değişimine tanık olacağız. Diğer karakterlere olduğu gibi zaman içinde karşılaştığı olaylar sonucunda hem kendisi hem de aşka bakışı değişecek.
 
* Fragmanda, “Aşkın çözemeyeceği düğüm var mıdır?” sözü geçiyor...
Aşkın çözemeyeceği hiçbir şeyin olmadığını göreceğiz. 
 
*Sırrı Süreyya Önder’in sizin için yazdığı yazıyla ilgili neler söyleyeceksiniz? 
Sırrı çok güzel bir yazı yazmış. Sadece ona çok teşekkür ediyorum.
 
 
“Sahnede kimi beğendiysem bu sette”
 
* Siz bu kez nasıl bir rolle karşımıza çıkıyorsunuz?
Bedriye karakterini oynuyorum. Güçlü bir iş kadını. Duygularıyla hareket etmeyen, mantıklı, sertleşmiş bir insan. Klasik anne duygusallığını taşımaması benim bu rolü seçme sebebimdi zaten.
 
* Ekibi, oyunculukları nasıl değerlendiriyorsunuz?
Çok iyi bir ekip... Rejisörlerle yeni tanışıyoruz ama çok rahat ve sessiz bir setleri var. Arkadaşlarım şahane. Muhammet’le 20 yıllık arkadaşlığımız var. Özgü’yle yeni tanıştık, pozitif bir insan. Ozan çok komik. Geçen sene sahnelerde kimi beğendiysem bu sette. Engin, Çağlar, Şebnem...
 
* Bir ön çalışma yaptınız mı diğer oyuncularla?
Tabii ki başlamadan okuma provası yaptık.
 
 
“iNSANLIK HALLERiNE iNSANCA BAKIŞ”
 
Siz Mahir’i oynuyorsunuz. Biraz karakterinizden bahsedebilir misiniz?
Mahir çok zeki, çok hırslı ve hızlı bir çözüm yeteneğine sahip. Zaten bu özelliği sayesinde içine düştüğü çıkmazlardan bir şekilde kurtulabiliyor. İyi bir insan ama zaafları onu bırakmıyor. Çok sevdiği nişanlısının yardımına koşarken de bu zaafları karşısına çıkıyor ve içinden çıkılmaz bir çukura düşüyor. Tünelin ucunda gördüğü ışık hep üzerine gelen trenin farları oluyor.
 
* Dizi kadrosunda yer almayı kabul etmenizin sebepleri neler?
Rolü çok sevdim. Derinliği olan bir karakter.  
 
* İzleyici ‘Koyu Kırmızı’da ne bulacak?
Bu hikayede bütün karakterlerin ilişkilerinin samimi olduğunu düşünüyorum. Seyirci bu dizide çeşitli insanlık hallerini insanca bir bakışla seyredecek.
 
Tanıtım fragmanı

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin