Kripto Para Kralı Öldü mü, Kaldı mı? Cevabı Netflix'te!

Kripto ve bitcoin dünyasında tek bir kural vardır, kimseye güvenme! Netflix'in suç-gizem belgeseli "Kripto Para Kralı Öldü mü, Kaldı mı? (Trust No One: The Hunt For The Crypto King)" yayında! Konusu, fragmanı ve tüm detayları yazımızda...

"Ya işleri batırıp çeyrek milyar kaybeden bir adamı tanıyorum ya da tarihteki en büyük suçlardan birini işleyen adamı..."

KRİPTO DÜNYASINI SARSAN OLAY NETFLIX'TE!

Kripto ve bitcoin dünyasında tek bir kural vardır, kimseye güvenme! Netflix'in suç-gizem belgeseli "Kripto Para Kralı Öldü mü, Kaldı mı? (Trust No One: The Hunt For The Crypto King)" bugün yayına girdi.

Gerçek bir olayın detaylarını ortaya koyan 1 saat 30 dakika süreli yapım 30 Mart 2022 Çarşamba tarihinden itibaren dijital yayın platformu Netflix'ten izlenebiliyor.

Peki, Trust No One: The Hunt For The Crypto King'de izleyiciyi nasıl bir hikâye bekliyor?

İlk önce kripto dünyasını sarsan gerçek olayı hatırlayalım:

2013 yılında kurulan Vancouver tabanlı kripto para borsası QuadrigaCX'in CEO'sunun 2019 yılı içerisinde yaşanan ani ölümü sonrasında müşterilerin borsaya yatırdıkları 250 milyon Kanada doları (yaklaşık 195 milyon dolar) değerindeki kripto para birimleri kayıplara karışmış ve borsa bu ödemeyi yapamayacağını açıklamıştı.

Gerald "Gerry" Cotten'ın ölümü sonrası donanım cüzdanlarına erişemediklerini belirten borsa yetkilileri, daha sonra yapılan araştırmalarda sahip oldukları cüzdanlarda yaşanan hareketlilikler hakkında ise hiçbir yorumda bulunmamış, bunun yanı sıra Cotten'ın ölmeden birkaç hafta önce bir vasiyet kaleme aldığı ve bütün varlıklarını eşine devrettiği belirtilmişti.

22-03/30/kripto-para-krali-oldu-mu-kaldi-mi-poster.jpg

"KRİPTO PARA KRALI ÖLDÜ MÜ, KALDI MI?" KONUSU

İşte "Kripto Para Kralı Öldü mü, Kaldı mı?" bu gizemli olayın ardındaki gerçekleri araştırıyor.

Kripto ve bitcoin dünyasında tek bir kural vardır, kimseye güvenme!

250 milyon dolarlık bitcoin, Kanada'nın en büyük kripto borsası olan QuadrigaCX'ten rastgele kaybolur ve onu geri alabilecek tek kişi gizemli bir şekilde ölür. Çökmekte olan bir kripto para borsasının genç kurucusu, beklenmedik şekilde ölünce öfkeli yatırımcılar ölümünün ardında başka şeyler olduğundan şüphelenir...

Gerry kendini ölmüş gibi mi gösterdi? Organize suçlar... Rus mafyaları... Yoksa karısı Gerry'i zehirledi mi?

Belgeselde; QuadrigaCX'in yükselişi ve düşüşü, kurucusu Gerry Cotton'un gizemli ölümü ve parçaları toplamak için geride kalan kurbanlara odaklanılıyor.

22-03/30/kripto-para-krali-oldu-mu-kaldi-mi-izle.jpeg

Minnow Films yapımcılığında hazırlanan belgeselin yönetmenliğini Luke Sewell üstleniyor.

Gerçek suç-gizem türündeki belgeselleri sevenler için ideal bir yapım olan "Kripto Para Kralı Öldü mü, Kaldı mı?"nın tanıtım videosunu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

"Trust No One: The Hunt for the Crypto King" (Netflix) Fragman:

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin