resim yok
16 Şubat 2007 - 00:00

'Kurtlar Vadisi-Terör' dizisinin kaderi dün gün boyu süren toplantılarda belirlendi. RTÜK ile görüşen Show TV icra kurulu diziyi yayından kaldırdı. Milliyet.com.tr sabah saatlerinde okurlarına dizinin yayınlanmayacağını duyurdu. Ancak diğer internet siteleri dizinin yayınlanacağını öne sürerek yanıldılar. Milliyet.com.tr'yi izleyenler bir kez daha gerçeği herkesten önce öğrenmiş oldu. Yayından çekilen dizinin yerine Güneydoğu’daki çatışmaları konu alan Kan Uykusu adlı belgeseli yayına koydu Uyarı RTÜK'ten RTÜK’ün 444 1 178 İletişim merkezine Kurtlar Vadisi Terör dizisiyle ilgili olarak binlerce şikayet gelmesi üzerine, RTÜK Üyeleri Show TV Genel Müdürü Saner Ayar’ı Ankara’ya davet ettiler. 13 Şubat 2007 Salı günü Ankara’daki Üst Kurul toplantısına katılan Saner Ayar’a Üst Kurul Üyeleri hem izleyicilerin şikayetleriyle ilgili bilgileri hem de görüşlerini aktardılar. Show TV Genel Müdürü Saner Ayar’ın İstanbul’da kanal yöneticilerine Radyo ve Televizyon Üst Kurulu toplantısında yapılan değerlendirmeleri aktarması sonucunda, kanal yönetiminin, yapımcı firmayla hukuki soruna yol açılmadan diziyi yayından kaldırmak için çözüm arayışına girdi. Açıklama yapıldı Dizinin yayın saati geldiğinde Show TV ekranlarında Pana Film'in açıklaması yer aldı. Açıklamada şöyle denildi: "23 Yıldır Türkiye'nin gününü kana bulayan ve ufkunu karartan terör belasını ve arkasındaki karanlık gerçekleri konu edinen dizimizin yeni bölümlerine gelen yayın yasağı fiili bir durumdur. Geçtiğimiz pazartesi günü fiili sansür çarkı dönmeye başlamıştır. Hiç bir demokratik hukuk devletinde görülemeyecek bir uygulama ile dizimizin yayınlanması imkansız hale getirilmiştir. Ya dizi yayınlanmayacak ya da kanalın yayın izni iptal edilecekti. Kurtlar Vadisi'nin yapımcısı olarak Pana Film bu konuda ve her konuda sözünü bir şekilde söyleyecek televizyonda olmazsa sinemada, dijital platformlarda veya internet aracılığıyla iletecektir." Bu konu ile ilgili anket için tıklayınız. Saadet Partisi'nden destek Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mete Gündoğan, "Kurtlar Vadisi-Terör" dizisinin yayınlanmaya devam etmesi gerektiğini savunarak, "Kimse, gerçeklerin ortaya çıkmasından rahatsız olmamalıdır" dedi. Gündoğan, dün yaptığı yazılı açıklamada, "Bu dizinin yayınlanmasını istemeyenler, gerçeklerin açığa çıkmasını istemeyenlerdir. Bu dizi eğer gerçekleri açıkça ortaya koyacaksa yayınlanmaya devam etmelidir. Kimse, gerçeklerin ortaya çıkmasından rahatsız olmamalıdır. Yetkililer, toplumsal değerlerimizi korumak istiyorlarsa, bu değerlere yönelik şiddet, tahkir, tezyif ve tekfir içeren programları uyarsınlar veya ortadan kaldırsınlar" satırlarına yer verdi. Gündoğan, Müslümanların zihninde dini bir anlam ifade eden Gaffur, Aziz, Kadir, Mennan, Tacettin, Amil, Burhan gibi kutsal isimlerin televizyon dizilerindeki "psikopat, elinde bıçakla dolaşan, cinsel sapkınlık sergileyen, özürlü giyinen, komşusunun karısına göz diken" tiplemelerde kullanılmasına da karşı olduklarını ifade etti.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin