resim yok
17 Aralık 2013 - 09:22
Magazin

'Sanat Güneşi'nin pozunu araklamış!

 

Çok 'Zeki'sin çok!

Lady Gaga'nın; Zeki Müren'in 1988'deki pozunu araklayıp klibinde kullanması olay oldu!

Yabancı bir internet sitesi "Gaga, Türk virtüözü kopyaladı!" dedi

 

TÜRK BLOGGER FARK ETTİ

Rahmetli gerçekten ikonmuş!

Müzik dünyasının 'Sanat Güneşi' Zeki Müren'in 25 yıl önce verdiği poz, bugünün çılgın ismi Lady Gaga'ya ilham verdi.

Gaga; son albümündeki 'Applause' adlı şarkısının klibinde Müren'le aynı pozu verdi.

Dikkatli bir Türk blogger durumu fark edince, olay dünya basınına yansıdı.

 

HİNT MAGAZİN SİTESİ YAZDI

Durumu Hint isimli bir moda-magazin blog'u ile Life adlı dedikodu sitesi haberleştirdi.

Hint Magazine, "Lady Gaga, son klibinde Türk virtüözü kopyaladı" diye haber yaptı.

Müzik eleştirmeni Naim Dilmener ise "Olay doğru" diye durumu onayladı.

 

LADY GAGA KİMDİR?

ABD'li şarkıcı, söz yazarı, kayıt prodüktörü, aktivist, moda tasarımcısı ve oyuncu. Hâlen yaşadığı New York'ta doğup büyüdü ve müzik kariyerine odaklanmadan önce Katolik bir kız okulu ile sonrasında New York Üniversitesi'nde öğrenim gördü. Şarkı söylemeye Manhattan'da bir rock müzik sahnesinde başladı. Daha sonraları 2007'de Interscope Records'un bir alt şirketi olan Streamline Records ile anlaştı. Buradaki ilk döneminde diğer sanatçılar için söz yazan Gaga, bir süre sonra Akon'ın ilgisini çekti. Gaga'nın müzikal ve vokal yeteneğini beğenen Akon, onu yeni kurduğu Kon Live Distribution adlı müzik şirketinin kadrosuna kattı.[reklam]

Sanatçının Ağustos 2008'de çıkan ilk stüdyo albümü The Fame eleştirmenlerin beğenisini kazandı, ticari bir başarı yakaladı ve dünya genelindeki listelerde birinci oldu. Albümden çıkan "Just Dance" ve "Poker Face" single'ları uluslararası başarılar elde ederek başta Billboard Hot 100 olmak üzere birçok ülkede bir numaraya yükseldi. The Fame Ball Tour adlı turnesine çıktıktan sonra sanatçı Kasım 2009'da The Fame Monster'ı yayımladı ve bu albümden çıkan "Bad Romance", "Telephone" ve "Alejandro" single'ları da dünya çapında hit oldu. Albümün başarısıyla on sekiz ay süren The Monster Ball Tour tüm zamanların en büyük hasılatını yapan turnelerden biri oldu.

 

Mayıs 2011'de yayımlanan ikinci stüdyo albümü Born This Way büyük müzik marketlerin çoğunun listesinde bir numara olurken albümden çıkan "Born This Way", "Judas" ve "The Edge of Glory" single'ları da önemli başarılar elde etti. Sanatçının üçüncü stüdyo albümü ARTPOP Kasım 2013'te yayımlandı. Bu albümün ilk single'ı "Applause" Ağustos 2013, ikinci single'ı "Do What U Want" ise Ekim 2013'te yayımlandı.

David Bowie, Michael Jackson, Madonna ve Freddie Mercury'den etkilenen Lady Gaga, giyimi, gösterileri ve video klipleriyle müzik endüstrisine yaptığı gösterişli, farklı ve sıra dışı katkılarla tanınmaktadır. Kasım 2013 itibarıyla dünya genelinde 24 milyon albüm ve 125 milyon single satan sanatçının single'ları, tüm dünyada en çok satan single'lar arasındadır. Ödülleri arasında beş Grammy Ödülü ve on üç MTV Video Müzik Ödülü bulunmaktadır. Lady Gaga 2010'dan beri Billboard tarafından Yılın Sanatçısı seçilmektedir, VH1'ın Müzikteki 100 Büyük Kadın listesinde dördüncü sırada yer almaktadır, RIAA'e göre ABD'de en çok dijital single satan dördüncü sanatçıdır, aralarında 2010 ile 2013 yıllarındaki Dünyanın En Güçlü 100 Kadını Listesi olmak üzere Forbes tarafından hazırlanan listelerde düzenli olarak bulunmaktadır ve Time tarafından dünyadaki en etkili kişilerden biri olarak gösterilmektedir. Müzikal kariyerinin yanında yardım kuruluşlarında görev almakta ve LGBT aktivistliği yapmaktadır.

HALİKARNAS'TAN KİMLER GELDİ, KİMLER GEÇTİ? DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin