Little Fires Everywhere yönetmeni Lynn Shelton hayatını kaybetti!

Little Fires Everywhere, Mad Men, GLOW gibi dizilere ve ödüllü filmlere imzasını atan ünlü yönetmen Lynn Shelton hayatını kaybetti. Detaylar...

Yakın dönemde Hulu'nun Reese Witherspoon'lu dizisi Little Fires Everywhere'de yönetmenlik yapan Lynn Shelton 54 yaşında hayatını kaybetti.

LYNN SHELTON 54 YAŞINDA HAYATA GÖZLERİN YUMDU!

Yönetmen-yazar ve yapımcı olarak televizyon-sinema sektöründe sayısız işe imza atan Shelton'ın geçtiğimiz Cuma günü Los Angeles'ta henüz tanımlanmamış bir kan hastalığı nedeniyle yaşamını kaybettiği duyuruldu.

SHELTON'IN KARİYERİ

Hollywood emektarı bir isim olan Shelton, 2000'li yılların yeni Amerikan bağımsız sinema hareketinin önde gelen sesleri arasında olup Your Sister's Sister (2011), Outside In (2017) ve Marc Maron'un karakterinin eski kız arkadaşı Deirdre rolüyle oyuncu olarak da boy gösterdiği Sword of Trust (2019) gibi filmlere imzasını atmıştı.

20-05/18/lynn-shelton-oldu.jpg

Shelton, yeni bir film için ortaklaşa senaryo yazarlığını üstlendiği Marc Maron ile romantik bir ilişki içindeydi.

Televizyon ve dizi dünyasının da üretken isimleri arasında yer alan Shelton; Reese Witherspoon'ın Hello Sunshine, Kerry Washington'un Simpson Street ve ABC Signature Studios yapım şirketlerinin ortaklığında hazırlanan Little Fires Everywhere dizisinden önce Mad Men, GLOW, The Morning Show, Fresh Off the Boat gibi çeşitli dizilerin de yönetmen koltuğunda oturmuştu.

20-05/18/lynn-shelton-yonetmen.jpg

27 Ağustos 1965 Oberlin, Ohia'da dünyaya gelip Seattle'de yaşamına devam eden Shelton, ilk uzun metrajlı film yönetmenliğini 40 yaşında gerçekleştirdi.

Yönetmenlik kariyerinin üçüncü uzun metrajlı filmi niteliğindeki Humpday filmi ile 2009 senesinde Sundance Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülü'ne layık görülerek ise ilk büyük çıkışını gerçekleştirdi.

Mindy Kaling, Ava DuVernay, Judd Apatow, Reese Witherspoon ve Kerry Washington gibi televizyon ve dizi dünyasının tanınmış pek çok ismi sosyal medya hesaplarından attıkları mesajlarla Shelton'ın ölümü nedeniyle duydukları üzüntüyü paylaştılar.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin