Mehmed Bir Cihan Fatihi 2. bölümde neler olacak?

Kenan İmirzalıoğlu'nu Sultan Mehmed olarak izlediğimiz Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi geçtiğimiz hafta ilk bölümü ile izleyicilerine kavuştu. 2. bölümde neler olacak?

Nurşah
26 Mart 2018 - 16:00
Yeni Bölüm

Mehmed Bir Cihan Fatihi'nin yayınlanan fragmanlarının ardından izleyiciler yeni bölümde neler olacağını merak etmeye başladılar bile... Dizinin 27 Mart Salı günü yayınlanacak olan 2. bölümünde neler olacak?

Mehmed Bir Cihan Fatihi 1. bölümde neler oldu?

Babası Sultan 2. Murad'ın ölüm haberini Çandarlı Halil Paşa'nın (Çetin Tekindor) kendisine gönderdiği bir ulak aracılığıyla alan Şehzade Mehmed, tahta geçmek için sancakta bulunduğu Manisa'dan Edirne'ye doğru yola çıkar. Diğer yandan tahtın ikinci adayı olan Şehzade Orhan da Bizans İmparatoru Konstantinos tarafından desteklenmekte ve Osmanlı padişahlığı için aday gösterilmektedir. 

Şehzade Mehmed, uzun bir yolculuğun ardından Edirne'ye Şehzade Orhan'dan önce varır, Çandarlı Halil Paşa ve diğer sadrazamlar tarafından sultanlığı kabul edilir. Daha yeni başa geçen Sultan Mehmed'in hedefinde İstanbul vardır...

 18-03/26/mehmed-bir-cihan-fatihi-2-bolum.jpg

Mehmed Bir Cihan Fatihi 2. bölümünde neler olacak?

Tahta geçen Sultan Mehmed, bir an önce İstanbul'u fethetmek için hazırlıklara başlayacaktır. Geçmişte defalarca kuşatılan fakat bir türlü alınamayan bu şehir için hazırlıklara girişmesi çeşitli çevrelerce şüphe ile karşılanır. Çünkü hiçbir sultan bu şehrin sahibi olamamıştır...

Çandarlı Halil Paşa ise geçmişteki günahlarının bedeli olarak idam sehpasına gideceği endişelerini yaşamaktadır. Kaderi Sultan Mehmed'in elinde olan akıllı sadrazam, her an idam edilebileceği duygusu ile kızlarına vasiyetini bırakır.

Diğer tarafta Şehzade Orhan da tahtta hak iddia etmekte ve Sultan Mehmed'e zorluk çıkartmaktadır. Mehmed, Çandarlı Halil Paşa'nın akıbetine karar verirken bir yandan da Şehzade Orhan'ın peşine düşer. Orhan, kendisini en baştan beri destekleyen Bizans İmparatoru Konstantinos'a sığınır. Bunun üzerine Osmanlı ile Bizans karşı karşıya gelecektir.

Mehmed Bir Cihan Fatihi 2. bölüm fragmanı

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin