Merakla beklenen ‘Sadık Ahmet’ filminin teaserı yayınlandı! Kadroda bomba isimler!

Sinema severlerin merakla beklediği, sezonun öne çıkan, büyük bütçeli yapımlarından olan ‘Sadık Ahmet’ filminin teaserı yayınlandı. Peki Sadık Ahmet’ filminin konusu ne? Sadık Ahmet’ filmi ne zaman vizyona girecek? Sadık Ahmet’ filminin oyuncu kadrosunda kimler var? Sadık Ahmet’ filmi nerede çekildi? Turgay Aydın kimdir?

Volkan Usta
27 Temmuz 2023 - 12:50
Kültür Sanat

Yunanistan’da yaşayan Batı Trakya Türklerinin lideri olan Doktor Sadık Ahmet ve ailesinin gerçek hayat hikayesini konu alan filmin başrolünü ünlü oyuncu Turgay Aydın üstlenecek.  Doktor Sadık Ahmet’e benzerliği ile dikkat çeken Turgay Aydın, rolü için saz çalmayı öğrendi ve Yunanca dersler almaya başladı.

23-07/24/sadik-ahmet-teaser-107.JPG

Tüm hayatını Lozan Anlaşması’nın şartlarına dayanarak, Batı Trakya Türklerinin gördüğü zulme karşı mücadeleyle geçiren Doktor Sadık Ahmet, yaşadığı bölgenin yanı sıra Türkiye’de ve tüm dünyada tanınan, sevilen bir karakter olarak öne çıkmayı başardı. Batı Trakya Türklerinin sembol ismi Doktor Sadık Ahmet, doktorluk mesleğinin yanı sıra Yunanistan'ın Batı Trakya Türk Azınlığı üzerinde kurduğu baskıya dikkat çekmek üzere siyasetle de uğraştı. Verdiği zorlu mücadelenin sonunda ağır bedeller ödeyerek başarılı olan Doktor Sadık Ahmet, ailesi ile birlikte geçirdiği şaibeli bir trafik kazası sonucu hayatını yitirdi.

23-07/24/sadik-ahmet-teaser-402.JPG

Yapımcılığını MCG FİLM / M.Cüneyt Göz’ün, proje tasarım ve kreatif yapımcılığını Muhammet Usta ve Tan Doğan Muzır’ın, İdari yapımcılığını ise Didem Gümüş’ün üstlendiği Sadık Ahmet filminin yönetmen koltuğunda ise Hakan Yonat oturacak. Batı Trakya Türklerinin hak ve özgürlük mücadelesini anlatan filmin senaryosunu yazan Mert Dikmen, binlerce doküman taradı, onlarca röportaj ve mükalat dinledi.

23-07/24/sadik-ahmet-teaser-200.JPG

Doktor Sadık Ahmet’in ailesi ile titiz bir çalışma içine giren senarist, tamamen gerçek olan hikayeyi drama lisanı ile anlattı. Ağustos ayından itibaren seti başlayacak filmin çekimleri İstanbul, Bursa, Edirne, Gümülcine ve Atina’da yapılacak. Film 5 Ocak 2024’te de sinema izleyicisi ile beyazperdede buluşacak…

23-07/27/sadik-ahmet-_-teaser-0-55-screenshot-1690450832.png

Filmin kadrosu da ise yavaş yavaş belli olmaya başladı. Yapımcılığını Cüneyt Göz’ün, Kreatif Yapımcılığını Muhammet Usta’nın üstleneceği filmin ekibine Uğur Yücel, Ozan Akbaba ve Taner Rumeli‘nin ardından çok bomba bir isim katıldı.

23-07/27/yeni-proje.jpg

Post prodüksiyonunu Türkiye’nin en iyi isimlerinden Fatih Dağlı‘nın yapacağı filmde Erdal Beşikçioğlu da rol alacak. Ünlü aktör Gümülcine Başkonsolosu Kemal Gür’ü oynayacak.

23-07/27/820x547-hakim-dizisi-yakinda-atvde-izleyicisiyle-bulusacak-iste-erdal-besikcioglunun-yeni-dizisi-1646314984078.jpg

Erdal Beşikçioğlu’nun rolü için sakallarını keseceği filmde ayrıca Renan Bilek “Sadık Ahmet’in avukatı Adem”i, İlker Aksum “İsmail Rodoplu”yu, Burak Satıbol “Berber Hüseyin”i, Suzan Kardeş “Amelia”ya hayat verecek. Başarılı oyuncu Cemal Toktaş da filme Sadık Ahmet’in çocuklarını kaza sonrası hastaneye yetiştiren gurbetçi genç rolüyle konuk olacak.

İLGİLİ İÇERİK

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin