resim yok
22 Mayıs 2013 - 00:00
Magazin

 'Muhteşem Yüzyıl' dizisinin 'Mihrimah Sultan'ı Pelin Bekiroğlu (Karahan): Vakit buldukça geneline bakmak için diziyi takip ediyorum. Kendimi eleştiririm, hatta bu konuda acımasız olabilirim!
 
Pelin Karahan Bekiroğlu'nu ilk kez 'Kavak Yelleri' dizisiyle tanıdık. Bu rolüyle kısa sürede Türkiye'nin sevilen yüzlerinden biri olan oyuncu, şimdilerde 'Muhteşem Yüzyıl'da 'Mihrimah Sultan' rolüyle izleyicinin karşısına çıkıyor. Pelin Karahan Bekiroğlu, Aysha dergisinden Sanem Odabaşı'na konuştu...

 

İşte o röportaj:
 
'Muhteşem Yüzyıl'da 'Mihrimah Sultan' rolünü oynama teklifi nasıl geldi?


TİMS Productions, 'Kavak Yelleri' dizisinin de yapım şirketiydi. Yine aynı yapım şirketinden teklif gelince, birlikte çalışmanın keyifli olabileceğini düşündüm. 'Muhteşem Yüzyıl' gibi prestijli ve kaliteli bir dizide çalışmayı kim istemez ki?
 
Teklif geldiğinde nasıl hazırlandınız?


'Mihrimah Sultan', o dönem için çok önemli bir karakter. İlk aşamada 'Mihrimah Sultan'la ilgili biraz araştırma yaptım. Oturmuş bir sete sonradan dahil olmanın hep zor olduğu söylenir ama 'Muhteşem Yüzyıl'ın iki sezonu geride bırakmış proje olması, benim için büyük bir avantaj oldu. Yönetmenlerimiz Durul- Taylan Kardeşler sayesinde de her şey daha da kolaylaştı.
 
DİZİDE KİMSEYE KIZMIYORUM
 
Oynadığınız karakterde sizi en çok etkileyen şey nedir?


'Mihrimah Sultan' çok güçlü bir kadın; istediği her şeyi yaptırabilecek biri. Sultan olduğu için bu gücü; aşkta, devlet meselelerinde, aile içerisinde kullanabiliyor. Sanırım bu, annesinden gördükleriyle de alakalı.
 
Tarihi bir dizide çalışmanın zorlukları neler?

Kostümlü bir iş olması, oyuncunun karaktere girmesi için çok büyük avantaj ama yine de en çok günlük hayattaki gibi oturup kalkmaya özen gösteriyorum. Sahne sırasında bazen bacak bacak üstüne atmak istiyorum ama sonra kendi kendime "Dur, o dönemde böyle bir oturuş şekli yoktu" diyorum. Sürekli dik durmak gerekiyor.
 [reklam]
Osmanlı döneminde sizi en çok etkileyen sultan kimdi? Neden?

'Hürrem'den ve 'Mihrimah'tan etkilendiğimi söyleyebilirim.
 
İzleyici olsaydınız en çok kime kızardınız?

O dönemin şartları gereği herkes kendince hayatta kalma mücadelesi veriyor. Bir de bu bir dizi, ben de oyuncu olarak izliyorum. Bu psikolojiyle izlediğimden, yorum yapamam.
 
Diziyi izleyebiliyor musunuz? İzlerken kendinizi eleştirdiğiniz oluyor mu?

Vakit buldukça işin geneline bakmak için takip ediyorum. Kendimi de eleştiririm, hatta acımasız olabilirim.
 
EVLİLİK ÇOK GÜZEL GİDİYOR
 
Çok naif bir görünümünüz var. Özel hayatınızda da bu kadar sakin misiniz?


Öyle mi görünüyorum? Sinirli ve agresif değilim aslında ama günlük hayatımda enerjik bir insanım.
 
Evlilik nasıl gidiyor? Çalışma hayatı ile özel hayatınızı nasıl dengeleyebiliyorsunuz?

Evlilik güzel gidiyor. Eşimin gösterdiği anlayış da bunu iyi dengeliyor. Zaten ben de işten çıkıp evde yemek yapıyorum. Normal her insan gibi...
 
Tarihte 'Mihrimah Sultan' ve 'Mimar Sinan'ın aşkı konuşulur. Sizce aşk kavuşamayınca mı aşktır?

Aşkın tanımı herkese göre farklıdır ama belki de aşkı ayakta tutan; kavuşamamanın getirdiği bir heyecan ve umut olabilir.
 


SET ZAMANI RAHAT GİYİNİRİM
 
Yorucu bir iş temposuna sahipsiniz. Çekimlerden arta kalan zamanlarda neler yapıyorsunuz?

Yemek yapıyorum. Benim ilgi alanım yemek diyebilirim. Arkadaşlarıma, eşime, sevdiklerime yemek yapıyorum.
 
Güzellik ve bakım sırlarınız nelerdir?


Cilde iyi geldiği için, vakit buldukça hamama gitmeye çalışırım. Ayda bir masaj iyi geliyor. Her gün cildimi temizlemeye özen gösteririm. Alkol kullanmam, sigara içmem, uykusuz kalmam. Böylelikle cildimi kendiliğinden korumuş oluyorum.
 
Günlük stilinizde en çok neyi tercih edersiniz?

Set zamanı olduğunda rahat giyiniyorum. Bol kotlar ve spor ayakkabılar kurtarıcımdır. Bazen de topuklu ayakkabı ve etek de giymek isterim. Tabii bu duruma göre değişebiliyor.
 
10 YIL SONRA PASTANE AÇACAĞIM
 
10 yıl sonra kendinizi nerede görüyorsunuz?


Küçük bir pastane açmışım, iki tane çocuğum var. Biri bir elimde, biri eteğimde... Ben de pasta çırpıyorum.
 
Çantanızda olmazsa olmaz üç şey nedir?

El kremi, yaz ve kış güneş gözlüğüm muhakkak olur. Bir de tatlandırıcım var.

 

 

MİHRİMAH SULTAN KİLOLARINI GİZLEYEMEDİ! DETAYLAR BURADA!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin