resim yok
11 Ocak 2011 - 00:00

Kültür Bakanı Günay, tartışılan Muhteşem Yüzyıl'la ilgili ''Biraz sabredelim, fragmanlar üzerinden hüküm vermeyelim. Tarihi de kendi zamanı ve gerçekliği içerisinde değerlendirmeye çalışalım'' diye konuştu.

 

 

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ankara Cer Modern'de açılan Türkiye'nin Estetik Birikimi ve Renkleri isimli kitap sergisi ve Bakanlığın 2010 senesi yayınlarının tanıtımını içeren sunuma katıldı. Sunum öncesinde basın toplantısı düzenleyen Günay, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Günay, tartışmalara yol açan Muhteşem Yüzyıl'la ilgili bir soru üzerine, ''Bugünkü TV haberlerinde gördüm, Kleopatra'yla ilgili yeni bir film çekiliyor. Kleopatra'yla ilgili seneler önce Mısır uygarlığına, dünyanın dikkatlerini çeken uluslararası bir prodüksiyon yapılmıştı. Şimdi de yine ünlü aktris ve sanatçılar ile yeni bir Kleopatra yapılıyor. Dünyada tarihsel filmlerin yapılması ülkelere ilgiyi yoğunlaştırır. Ben geçen gün de söyledim, Hürrem ve Kanuni konusunu çok önemsiyorum'' diye konuştu.

Hürrem Sultan ve Kanuni Sultan Süleyman çevresinde geçen trajediyi, Shakespeare trajedilerinden çok daha insani ve çok daha derin gördüğünü dile getiren Günay, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu çerçevede bir uluslar arası yapım benim büyük hayallerimden biri. Cihana hükmeden bir padişah var, ama bir kadının önünde, kendi çocuklarına kıyabilecek kadar da bir aşkın tutkunu. Muhteşem Yüzyıl belki buna biraz yaklaşmaya çalışıyor olabilir. Biraz sabredelim, fragmanlar üzerinden hüküm vermeyelim. Tarihi de kendi zamanı ve gerçekliği içerisinde değerlendirmeye çalışalım. Biz beş yüz seneden fazla cihana hükmetmiş olan bir imparatorluk ile elbette övünüyoruz, ama hiçbir saltanat sütten çıkmış ak kaşık değildir. İster Roma'da olsun ister Avrupa'da ya da Asya'da, ister bizim topraklarımızda. Tarihin çok güzel ve şanlı sayfaları olduğu gibi çok acı, ama anlamamız gereken insani sayfaları da vardır. Bence biraz sabırlı olalım.''

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın TBMM'deki konuşması biraz sabretmeden yapılan bir konuşma mı?'' sorusunuysa Günay, ''Ben kendi görüşlerimi söylüyorum'' diye cevapladı.

Bu konuda tarih bilgisi derin bazı kişilerin basına açıklama yaptığını hatırlatan Günay, ''Bir konuda hüküm vermek için bence izlemiş olmak gerekir'' diye konuştu.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin