Netflix'e hacker şoku!

Çevrimiçi film ve dizi platformu Netflix, hacker yani internet korsanlarının kurbanı oldu.

Berfu Özlen
02 Mayıs 2017 - 17:40
Gündem

Dünyanın en büyük online dizi-film platformu Netflix, geçtiğimiz haftalarda bir hacker saldırısına uğradı. The Dark Overlord isimli hacker grubunun istediği fidye ödenmeyince popüler dizilerin henüz yayınlanmamış orjinal bölümleri internete sızdırıldı.

"Çok daha fazla para kaybedeceksiniz!"

Hacker grubu, "Netflix, bu şekilde olmak zorunda değildi. Mütevazi teklifimizi reddettiğiniz için çok daha fazla para kaybedeceksiniz" açıklamasında bulundu.

Orange Is the New Black isimli hit dizinin 5. sezon bölümlerini resmi yayın tarihi olan 9 Haziran'dan çok önce internete sızdıran grup, ödemenin bunun üzerine de gelmemesi halinde paylaşacakları dizilerin bir kısmını da liste halinde yayınladı. Listede 37 dizi yer alıyor.

Hacklerların elinde olan diziler

İnternet korsanları tarafından yayınlanmakla tehdit edilen diziler arasında, New Girl, NCIS Los Angeles, Portlandia, It's Always Sunny in Philadelphia, Breakthrough, The Arrangement, Win It All ve Bill Nye Saves the World gibi yapımlar var.

Hacker grubu The Dark Overlord, Fox, National Geographic, Disney Channel, CBS, NBC ve ABC gibi firmalardan da çok sayıda içeriğin ellerinde olduğunu belirtti.

Hukuki süreç başlatıldı

Konu ile ilgili olarak Netflix yazılı olarak paylaştığı açıklamada, "Durumdan haberdarız. Büyük kanallarca kullanılan bir yapım sağlayıcımızın güvenliği etkisiz hale getirildi. Durum ile alakalı hukuki bir süreç başlattık." dedi.

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin