Netflix'in ilk Polonya yapımı dizisi duyuruldu!

Online yayın platformu Netflix, Lehçe dilinde hazırlanacak ilk Polonya yapımı dizinin hazırlıklarına başlandığını duyurdu!

Volkan Küçükel
13 Eylül 2017 - 17:19
Gündem

Dünyanın birçok ülkesinden yepyeni kaliteli dizileri abonelerine sunmaya devam eden Netflix, Lehçe dilinde hazırlanacak ilk Polonya yapımı dizinin hazırlıklarına başlandığını duyurdu!

Oscar adaylığı bulunan ünlü yönetmen Agnieszka Holland (Europa Europa, Spoor) ve kızı Kasia Adamik'in içinde yer aldığı bu proje öncesinde ikili Yabancı Dilde En İyi Film kategorisinde Polonya'nın Oscar aday adayı olarak gösterilen, ayrıca geçtiğimiz Şubat ayı içinde Berlin'de Gümüş Ayı Alfred Bauer Ödülü'ne layık görülen Spoor filminde ortak yönetmenlik yapmışlardı.

NETFLIX'İN İLK POLONYA DİZİSİNİN KONUSU NE OLACAK?

The Kennedy/Marshall Company ve The House Media Company ortak yapımcılığında hazırlanan ve bizlere alternatif bir tarihin Soğuk Savaş döneminde geçen casus gerilimi sunacak dizinin kısaca hikayesine bakalım:

Demir Perde'nin asla düşmediği alternatif bir gerçeklikte geçen dizinin hikayesi; Polonya'nın özgürlüğünü kazanmasını ve Sovyetler Birliğini'nin daha sonraki süreçte gerçekleşecek çöküşünü durduran yıkıcı bir terör saldırısının yirmi sene sonrasındaki dönemde geçecek.

17-09/13/agniezska-1505311938.jpg

Yirmi yıl süren barış ve refah sonrasında rejimin liderleri, Polonya'yı radikal biçimde değiştirecek; tüm ulusu ve dünyadaki herkesi etkileyecek 1980'lerde yapılan gizli bir anlaşmayı ve planı canlandırma kararı alır.

İdealist bir hukuk öğrencisi ve gözden düşmüş bir dedektif gizli anlaşmayı tesadüfen bulur. Keşfettikleri şey bir halk devrimini ateşleme potansiyeline sahiptir. İkili, Demir Perde'yi ayakta tutan ve Polonya'nın baskıcı bir polis devleti altında yaşamasına neden olan bir komployu ve gerçekleri öğrenir.

Bu proje Agnieszka Holland ve Netflix'in ilk iş ortaklığı değil. Holland daha önceden Netflix dizisi House of Cards'ın dört bölümünde yönetmen koltuğunda oturmuştu.

Holland yeni projeyle ilgili yaptığı açıklamada "Netflix ekibinin muhteşem deneyimi ve Amerikalı harika yapımcı/yazarlarımızın kattıklarını Polonyalı yetenekler ve onların hissedişleriyle birleştirebileceğimiz için gerçekten çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.

17-09/13/netflix-diizleri.jpg

Joshua Long'un senaryosunu kaleme aldığı henüz ismi netleşmeyen dizinin yürütücü yapımcı kadrosunda Kennedy/Marshall'dan Frank Marshall (Jurassic World, Jason Bourne) ve Robert Zotnowski (House Of Cards), House Media'dan Andrzej Besztak, Long, Maciej Musiał ve Holland bulunuyor.

DİZİ NE ZAMAN EKRANLARDA OLACAK?

İlk sezonu 8 bölümden oluşacak dizinin çekimleri Polonya'nın çeşitli bölgelerinde gerçekleştirilecek. Dizinin 2018 senesi içinde Netflix platformunda izleyicilere sunulması bekleniyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin